frokensotblogg.se

i huvudet på froken_sot.

Kluvna toppar

Kategori: Allmänt

 

Tänk om vi alla bara skulle kunna försöka förstå varandra. Respektera varandra. Försöka lyssna. Se att det är bra att vi är olika. Att vi har olika behov. Är i olika situationer. Vi har olika förutsättningar. Olika sätt att lösa saker. Försöka att inte tro att det finns någon elak baktanke. Bakom varje ord eller handling som inte passar in i vår världsbild. Eller som vi inte förstår. Innan vi har varit i exakt samma situation som den vi tycker beter oss märkligt bör vi inte uttala oss. Inte döma. Fördöma. Simple as that.

Olof Röhlander skrev en gång i sitt ”pep-talk” att man kan ställa tre frågor när någon talar bakom ryggen på någon annan. Ett – vet du att det är sant? Två – är det positivt? Tre – har vi nytta av det här? För vet vi inte om det är sant, är det inte är positivt och har vi inte någon nytta av informationen, mår vi bättre utan det snacket. Alla mår bättre utan det. Det kan aldrig leda fram till en bra plats. Det handlar om att fokusera på människors styrkor och positiva sidor och inte fastna i svagheter och misslyckanden. Att försöka vara större än så. Det är lätt att hamna fel. I tanken. I samtalet. I jargongen.Tre frågor och vi har en vackrare snällare värld. Let's try use them more.

 

 

Ps. Sedan några dagar tillbaka är isen väck. Wihoo! Och vinterbadandet fortsätter. Dessutom är backen fortfarande fin och nästan tom på folk, så åk upp och njut gott folk. Ds.

 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: