frokensotblogg.se

i huvudet på froken_sot.

Oh the joy

Kategori: Allmänt

 
 
Ni vet väl att odlingssäsongens startskott har gått? Det har den! It is time. Äntligen äntligen. Vissa plantor behöver längre tid på sig. Chili och paprika till exempel. Förra helgen satt jag frön som förhoppningsvis kommer bli finfin chili, paprika, gurka och tomater av olika slag. Det är något särskilt att gräva i jord och bli skitig om fingrarna. Vattna och se hur det växer. Små frön som blir ärtgröna skott. Som blir växtstarka höga buskar med vackra underbart goda grönsaker. Känna doften av grönskan. Och så det bästa av allt. När man får gå ut med sin korg och skörda. Smaka. Använda i matlagning eller bara som tilltugg. Mm.
 
Idag tittade dom första skotten fram. Hurra! Jag blir så barnsligt glad. Och överraskad. Att det funkar. Små gröna sköra. Som ger hopp om att jag snart får gå barfota i gräset. Vicka på tårna i sanden. Rulla ner för slänten för ett morgondopp innan jobbet.
Idag intog vi första kaffetåren vid nya uteplatsen. Oh the joy! 
 
 

Skälsö-kick

Kategori: Allmänt

 
 
Nu har (delar av) Skälsö-gänget varit här och fotat. Dokumenterat vårt gemensamma mästerverk. Vilken grej. Dom kom in som en vind. Höggravida Sofia med magen i vädret och fotografen Stefan i släptåg och flera väskor med kamerautrustning. Dom virvlade omkring. Intensivt i fem timmar. Flyttade möbler och saker hejvilt. Sedan åt vi och skjutsade dom till flyget.
 
Himla roligt att ha dom här. Deras kreativitet. Energi. Stilsäkra uppfattning. Så fantastiskt trevliga. Himla kul att se vårt hem genom deras ögon. Genom deras lins. När det skalats av. Rena raka linjer som tittar fram. Mindre som distraherar ögat. Mycket lärorikt. Faktiskt. Lärde mig massor. Ville helst inte ställa tillbaka något, men det blev så ändå. Orkar liksom inte trolla bort våra prylar och möbler. Tänka om. Men lite förändringar har vi gjort. Några lampor väck. Omflytt av några fåtöljer. En och annan stol och pall väck. Mindre saker i fönster. Några tavlor bort. Nu väntar vi med spänning på bilderna. Och ser fram emot ett nytt besök i sommar. När gräset är grönt och uteduschen står redo att användas efter ett bad i havet. Längtar!