frokensotblogg.se

i huvudet på froken_sot.

Tusen tack exmake

Kategori: Allmänt

 
 
Det här med kommunikation kan vara svårt. Speciellt när det handlar om barnen. Det som ligger oss närmast om hjärtat. Kanske ännu svårare när man gått skilda vägar som ett par. Relationen som föräldrar har man ju kvar. Och mindre viktig blir den inte bara för att man har olika hem. Snarare tvärtom. Desto viktigare att kunna hålla sams och hålla en bra dialog om barnen. Om det som händer i barnens liv dom olika veckorna. Försöka ha en gemensam strategi och ett gemensamt tänk. För barnens bästa. Även när man inte tycker likadant. Kanske särskilt viktigt då.
 
Jag har tur. Mina barn har tur. Tack Staffan för att du är så fin att prata med. Att jag får vara människa. Med fel och brister. Att jag inte behöver vara perfekt. Tack för att du pratar direkt med mig och Daniel om vad du tycker och tänker gällande barnen. Eller om oss. Även när det är jobbigt. (Och gudarna ska veta att det varit en obeskrivligt outhärdligt prövande tid för oss alla.) Att du är rak och schysst även när det är obekvämt. Även när vi tycker olika. Tack för att du inte utnyttjar mina svagheter för att vinna poäng i någon värdelös föräldratävling. Tack för att du visar omtanke, respekt och förståelse. Att du vill få det att funka. Att du försöker. Jag vet att det inte alltid är lätt. Jag hoppas att jag visar dig samma hänsyn som du visar mig. Allt gott önskar jag dig. 
 

Kommentarer

 • Helene säger:

  Åh vad fint skrivet! 💕
  Du har tur! 👍
  Synd att det inte ligger i släkten! 😜

  Svar: Tack, Helene! ❤️ Kämpa på och hoppas att det vänder. Att det blir bättre. Kram
  froken_sot

  2016-09-03 | 07:39:45
 • Rosita säger:

  Mycket fina ord Ulrika. Familjen är det viktigaste man har även om valt att gå skilda vägar. Att få livspusslet alla bita att falla på plats är ingen enkel uppgift, men med rätt inställning till livet kommer det att hända.

  2016-09-03 | 11:11:10

Kommentera inlägget här: