frokensotblogg.se

i huvudet på froken_sot.

Mögdag

Kategori: Allmänt

 
Jäkla dag. En riktig mögdag som man säger i Skåne. (Visst Anna?)
 
Det här med att försova sig. Fy fan. Jag gillar det inte. Man kommer som inte ifatt. Hela dagen blir ett endaste kaos. Den tiden man "förlorat" kan man inte ta igen. Hur mycket man än försöker. Även om man springer på som en tok. (Kanske just därför.) Man kommer som inte i fas med dagen. Den där eftersläpningen ger sig inte. Hopplöst efter. Allt påverkas. Man kommer sent. Glömmer bort saker. Tappar saker. Tappar bort saker. Hinner inte äta. Jäktar. Pratar oförståeligt och osammanhängande. Hinner inte med det man ska. Trafikfarlig. Jag stressar även fast jag vet att allt bara tar längre tid och blir sämre. Why? Why. Och hur man än gör. Samma känsla av att inte riktigt få i sig tillräckligt med luft. Som om man har massor av höjdmeter att hantera. Panik. Som om tiden är satt ur spel och hela kroppen reagerar. Man är i fel tidszon typ. Alla molekyler i kroppen gör uppror.  Skriker "fel, fel, fel!". 
 
Man borde antagligen bara lägga sig ner döstilla. Dra täcket över sig igen. Konstatera att den här dagen är körd hur jag än gör. Lika bra att jag inte gör ett skit. Eftersom allt jag tar mig för blir just det. Kanske uttrycket att vila sig i form är klockrent för just en sådan här dag. Då hamnar man som på plus med en massa extratimmar. Som man bara kan ligga och håva in. Ha tillgodo till nästa dag. Bara ligga och invänta att balansen kommer tillbaka. Koncentrera sig på att andas naturligt. Djupt ner i magen. Jag vet inte. Nästan gång ska jag pröva det. Meddelar resultat. Nu ska jag ta mig ett glas vin. Och lite mörk choklad. Nähä, det hade vi inte hemma. Men vin har vi iallafall. Cheers. 
 
Ps. Att sätta sig ner och blogga om försovningen underlättade inte precis möjligheterna att ta igen tappad tid. Det kan medges. Nästa gång ska jag inte göra det. Ds. 
 
 
Provmålning av fondvägg. Det var tur. För det gick bort.
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: