frokensotblogg.se

i huvudet på froken_sot.

Loppisrace

Kategori: Allmänt

 
Förr i tiden hade man speciella fruktfat. Känns inte lika självklart idag. Allt ska funka till allt. Därför känns det extra fint när man springer på föremål från förr för särskilda behov.
 
 
Varje vår är det Lions loppmarknad i Härnösand. Världens roligaste loppis. Och chans att göra riktigt bra fynd. Om man är i tid, har ett bra öga och en smula tur. (Mitt bästa är en gul bumling taklampa för 50 spänn. Oooo vad det satt fint.) 
 
Igår var det dags. Snubblade in efter startskottet hade gått. Så gör man inte. Det är i princip helt uteslutet i viktiga loppisrace. Till mitt försvar så kan jag meddela att de öppnade upp före start. Och det är också helt förbjudet. Aja baja, Lions. Hade det varit en tävling hade deras uppfyllande av bestämmelserna ifrågasatts hårt. Men okej. Nu ska jag inte vara sur. (Bara för att jag är extra känslig för att jag inte ätit frukost. På tre veckor.)
 
Jag gjorde en massa roliga fynd. Givetvis. Finfin keramik. Skålar, assietter, tallrikar och tékannor. Från Höganäs, Gefle, Tallhöjdens Stengods och Rörstrand. Kompletteringar till min samling av serien Kosmos formgiven av Berit Ternell. Och en ny favorit Sture G Ohlsson. Yes! High five! Älskar keramik. Himla sugen nu på att gå till verkstaden själv. Dreja. Det har jag aldrig gjort. Det ser så härligt ut. Så levande. Formligt. Processen ser befriande kladdig ut. Jag tror vi behöver mer kladd i våra liv. Tillbaka till mer happy kreativ formlös kravfri lek. Hepp!
 
  
Ps. Grattis alla mammor på morsdag. Vi kämpar på så gott vi kan. Jag har blivit omhändertagen hela dagen. Ätit alldeles för mycket godsaker. Ligger orörlig i soffan nu. Lovar mig själv dyrt och heligt att jag aldrig mer ska äta lösgodis. Det kan aldrig vara bra. Ds.
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: