frokensotblogg.se

i huvudet på froken_sot.

Överlevt skolavslutningen

Kategori: Allmänt

 
 
Jag har överlevt skolavslutningen. För den här gången. Tror jag. (Peppar peppar.) Med grillkvällar, storsamling på skolgården och picknick i gröngräset efteråt. Och allt som hör skolavslutningar till. Nu för tiden. Om man för tillfället inte är i högform och känslan av social fobi gärna vill infinna sig, då är dessa tider en prövning. Addera sedan splittrade familjer och nya familjekonstellationer. Barn på olika platser och således olika skolavslutningar. Ja, då har du större delen av bilden framför dig. Instagram och Facebook svämmar över av solglittriga barn och stolta föräldrar i somriga nystrukna finkläder. Förlåt, men jag tror jag blir lite illamående. (Varför måste jag alltid vara så tvärtom?) Är vi klara nu? Kan man få slappna av lite nu? Får man gå tillbaka till sitt vanliga osociala jag ett tag? Andas lite. För sig själv. 
 
När jag växte upp klädde man sig lite fint. Kammade håret och satte upp det med två små spännen. Kanske hade mamma sytt en lila byxdress eller liknande. Vi gick i kyrkan. Kramade om vår fröken och räckte över några nyplockade liljekonvaljer. Mina föräldrar var aldrig med. Det var inga grillkvällar eller barn- och vuxensamlingar varken före eller efter skolavslutningen. Det sjöngs "Den blomstertid nu kommer" och jag hade lite gråt i halsen. Det kändes fint och högtidligt och sedan var det hopp och lek. Förlåt om jag är sur och bråkig, men var det inte lite bättre förr i det här avseendet? Lite mindre skitnödigt? Jag vet att vi alla vill väl. Skapa perfekta skolavslutningsminnen och kickstarta ett minnesvärt sommarlov för dom vi älskar så in i norden. Men hello. Tar vi inte i lite i överkant? Om jag som vuxen tycker det är jobbigt, vågar jag inte tänka på hur det känns för dom barn som inte mår så bra. Eller som inte har en familj som orkar eller kan svara upp till vår tids sociala ideal och krav. 
 
Ps. Det kan vara så att jag idag bara lider av en svår släng PMS. Förlåt i sånt fall. Vill inte sabba för er andra sociala varelser. Tusen tack Olivia och Adrian för en jättegod och vackert dukad middag. Love you. Ds.
 
Ps2. Jag vill förtydliga att jag tyckte skolavslutningen var fin och trevlig. Ds.
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: