frokensotblogg.se

i huvudet på froken_sot.

Fotselfiesar

Kategori: Allmänt

 
 
Nu börjar säsongen för mycket fötter i bildflödet. Jag vet inte vad jag tycker om det. Egentligen. Andras fötter är inte något jag är så tokförtjust i. Kanske inte heller mina egna. Skulle a l d r i g kunna bli fotterapeut. Eller liknande. Aldrig. Någonsin. Näpp.
 
I inredningsmagasinen är det inte helt sällan paret som man är hemma hos sitter barfota i en trapp. Eller i en soffa. Lite avslappnat och ledigt. Så här naturliga är vi. När det vankas kamera. Javisst. Sure.
 
Och nu snart är dom överallt på Instagram. Och andra sociala medier. Nakna fötter i sanden. Eller vickandes i gräset. I ett par löparskor. I ett par sandaletter. Birkenstock. Bland blåbärsriset. På altanen. I hammocken. Gungmattan. I sängen. Jag gör det själv. Så jag borde bara hålla tyst. Jag vet. Det är bara det att det är lite intressant. Jag kan inte låta bli att tycka det. Varför det har blivit en grej. Fotselfie slåss sommartid med vanlig selfie. (Vanlig selfie är ju rätt fascinerande också när man tänker efter. Men låt oss hålla oss till ämnet.) Vi skulle som aldrig slänga upp våra fötter i ansiktet på någon IRL. "Här har du mig och mina fötter!" Det känns inte socialt accepterat. Jag köper det antagligen för att bilden ändå skapar en viss distans. Dom är lite på håll. Fötterna alltså. Ingen toknärbild. Inga uppförstorade detaljer. Ingen doft. Inga sprickor eller förhårdnader. Vi behöver inte klämma och känna. På behörigt avstånd alltså. Det gillar vi. Jag. Tack gode gud för lite space. (Obs! Bebisfötter är undantagna. Fullständigt oemotståndliga.)
 
 
Igår paddlade vi sommarens första SUP-tur i högsommarvädret. Vilken känsla att greppa brädan hemma och gå direkt ner till stranden. Satan i gatan. Ofattbart härligt. 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: