frokensotblogg.se

i huvudet på froken_sot.

Det är svårt att lämna

Kategori: Allmänt

 
Ibland är det så svårt att lämna. Att skiljas. Gillar det inte. Och antagligen just därför får jag träna på det hela tiden. I alla tänkbara och otänkbara situationer.
 
Vissa platser flyttar in i hjärtat på en gång. Flyttar in och stannar kvar. Vår sommarstuga på Hemsön är en sån plats för mig. Det är vackert så det gör ont. Ger ett lugn som jag inte känt någon annanstans. Den magiska utsikten över dom dånande bergen och det trollska böljande gröna blåbärsriset och alla tallarna i förgrunden. Vilsamt för ögat. Och själen. Jag vill bara sitta och glo. Lyssna på fågelkvittret. Den försiktiga sommarvinden mot kinden. Vi har lagt ner hela vår själ därute. Så mycket tid och jobb. Vi har gjort det till vårt. Intagit det. Förädlat det. Älskat det. Älskar det. Fortfarande.
 
Jag måste släppa taget nu. Tror det blir bäst så. Trots allt. Jag är glad för den tid vi fått där. Alla härliga minnen. Alla jobbiga minnen. Tacksam. En god vän till oss har sagt att allt är till låns. Och så är det ju. Oavsett om det gäller barn- och vuxenrelationer eller materiella ting. Allt är till låns. Njut så länge det varar. Var rädd om det. Visa kärlek. Men var fri. Släpp fri. När tiden är inne att gå skilda vägar gör det ont. Det gör ont för att det varit bra. Gjort gott. Det gäller att se det. Ge sig själv tid att vara ledsen. Och sedan släppa taget och gå vidare. Vid någon tidpunkt måste man som ta sig upp ur det där blåbärsriset och kila vidare. Hitta nya blåbärsställen. Nya äventyr. Kanske blir det lika bra. Kanske blir det ännu bättre. Hur som helst så är det mitt val. Mitt liv. Och jag kör på framåt. Inte bakåt. På det jag tror på. Vi tror på. Hoppas på. Nya drömmar. Tillit till att allt ordnar sig. För det brukar det oftast göra.
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: