frokensotblogg.se

i huvudet på froken_sot.

100 procent Södermalm

Kategori: Allmänt

 
 
Det finns ungefär 1 415 restauranger att välja bland i Stockholm. Och vi lyckades av ren tur pricka in den bästa. (En av dom bästa i vart fall.) Ha! Superurban mexikansk/peruansk restaurang á la Marcus Samuelsson. Heaven. Går man dit igen då? Javisst. Särskilt när restaurangen är belägen vid entrén till hotellet. Mycket bekvämt. Vi orkade bara inte flytta på oss lördagkväll. Efter att ha gått flera mil. (Trodde vi. Fem kilometer på fem timmar enligt systers stegräknare. Hur är det ens möjligt?) Är det särskilt smart? Att gå på samma hak? Är det inte läge för omöjligt höga förväntningar? Jo. Precis så. Den grillade grisen var inte alls lika god som den grillade biffen. (Var det ens gris? Smakade kyckling tyckte jag. Fläsklägg tyckte mamma. Orsaken kan ha varit ett oturligt elfel. Men ändå.) Men vi var så trötta. Och personalen så trevlig. Och bra musik spelade dom. Vacker miljö. Räcker liksom alldeles utmärkt. Vi hittade förresten ett härligt ställe på dagen också som heter Whitmans deli. På söder. (Såklart. Vi lämnade endast Södermalm för en tur till Hammarby Sjöstad.) Galet goda grillade mackor. Herr Whitman själv serverar. In och ät. Ekologiskt. Mycket gott!
 
Kort sammanfattning av helgen: Gå gå gå. Stå stå stå. Äta äta äta. Dricka dricka dricka. Skratta skratta skratta. Volkswagen. Södermalm. Skanstull. Clarion Hotel Stockholm. Eatery Social. Sova. Hotellfrukost. Spa. Whitmans deli. Shopping hos bl.a. Granit och Filippa K. Eatery Social. Sova. Hotellfrukost. Fotografiska. Trispot. Hästbiten. Granit igen. Waynés Coffée. Surfspot. Volkswagen. Bråk med Google Maps-tjejen. (Hur fan hittar man till Barkaby?! Till slut gav vi upp. Galet less på den där tjejen.) Men mest av allt har det varit kärlek, skratt och underbart häng med syrran och mamma. Vi har haft det så bra. Lycklig långt in i själen. Som en nyöppnad kall sockerdricka. Och Lena Tängmans hemmagjorda arraksbollar. En varm sommardag. Att bara få vara vi tre. Kommer att njuta av det länge. Let the summer begin. Jag är nu redo.
 
Ps. Mamma bjöd på tiotusen olika ansiktsuttryck. Över förväntan trots skyhöga förväntningar. På den fronten. Tusen tack för en fantastisk helg, mamma och syrran. Hoppas vi kommer iväg något mer innan mamma fyller nittio. Love you. Ds.
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: