frokensotblogg.se

i huvudet på froken_sot.

Lata dagar i Paris

Kategori: Allmänt

 
 
Det är min första semesterdag och jag har ställt väckarklockan på 05.25. Det hör inte till vanligheterna. Vi ska med tidiga morgonflyget till Arlanda. Slutdestination Paris. Daniel ska på jobbintervju och undrade om jag kunde följa med som stöd. "Kan jag väl", sa jag. [Yes! Yes! Yes! Yes!] Vi har inte varit iväg bara jag och Daniel på hur lång tid som helst. Det är flera år sedan sist. Vi har ju oftast barnen med. Men hur härligt det än är att resa ihop med alla eller några av barnen, så tror jag på att då och då ta sig tid att prioritera vuxenrelationen. Bortom vardagen. Komma ifrån. För några dagar slippa handla, diska, laga mat och städa. Allra helst när det varit något överjävulskt jobbigt en period.
 
Så nu sitter jag här nere i Paris. Med maken min. Det är 33 grader varmt och sol. Det är underbart att sitta i skuggan. Jag tänker njuta så mycket jag bara kan. Bara vara i några dagar. Jag har inga måsten. Inga ärenden. Ingen to-do-list. Jag ska bara sitta på olika caféer och glo. Insupa Paris atmosfär. Fransmännen. Jag tror förresten att jag tänker äta mig igenom dessa lata lediga dagar. Gå från ett hak till ett annat. Äta gott franskt vitt bröd med olivolja. Croissanter. Svart superstark espresso. Mozzarella- och tomatsallad. Tusen varianter av alla möjliga ostar. Musslor. Crepês. Glass. Iste. Sniglar? Och så ett glas vin såklart. Emellanåt. Det känns som en helt perfekt plan. Och så smygtitta på maken. När han arbetar. Fläta ihop våra händer. När han behöver en paus. Snusa på hans solvarma hud. Dom solblekta hårstråna. Spegla mig i hans glada snälla ögon. Känna mig som en gudinna. Låta mig bli bortskämd. På intryck. Avkoppling. Inspirerande livfulla miljöer. I en av världens vackraste huvudstäder. Den är dessutom som gjord för romantik. Bonjour! 
 
Ps. A l l a röker här nere. Alla. (Möjligtvis inte barn under fem år. Men resten.) Hemskt. Totalt idiotiskt. Livsfarligt. Djupt förkastligt och tragiskt. Men på något sätt underbart levande och oängsligt, som jag inte kan låta bli att fängslas av. Livet är bra motsägelsefullt. Ds.
 
Ännu mera ps. Jag börjar se rätt fet ut i håret. Men jag härdar ut. Nya hårborstar inhandlade också. Vildsvinsborstar. Shine on som vi brukar säga. Ds. 
 

 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: