frokensotblogg.se

i huvudet på froken_sot.

Pensionärskoppen

Kategori: Allmänt

 

Jag tillhör inte generationen som druckit kaffe i pyttesmå superdupertunna kaffekoppar från förr. Går det ens att köpa nya små det är frågan? Min kärlek till vacker keramik gjorde att jag köpte några stycken. Dom var så fina. Och hej - jag tror jag faktiskt gillar det! Kaffedrickande ur pyttekopparna. Är kaffebaljornas tid kanske snart över? För finns det verkligen något positivt med dom egentligen? Om vi tänker efter.
 
Kaffedrickande är så mycket. Det är gott såklart. Och ger ofta en välbehövd kick. Eller en efterlängtad paus. Det är ett utmärkt sätt att umgås på. Det är ett perfekt sätt att inleda ett affärsmöte på. Slår vilken isbrytare som helst. Kaffedrickandet hjälper oss att ta oss igenom en jobbdag. Eller att hålla oss vakna när vi mest av allt bara vill sova. Det hjälper oss att slå ihjäl tid. När vi håller på att dö av ren tristess. Sedan har vi det vanemässiga slurpandet. Bara för att. Men mest av allt älskar jag nog själva rutinen i sig. När jag gör i ordning mitt kaffe. Att öppna kaffeasken. Känna kaffedoften som möter mig. Hälla upp lagom mycket i en favoritkopp. Ljudet av vattnet mot kaffet ner i koppen. Skummet. Dropparna mjölk jag häller ner efteråt. För att inte tala om doften av nymalda kaffebönor. (När jag orkar mig på finkaffet. Händer mer och mer sälkan.) Eller ljudet av kaffemaskinen. Perkulatorns hemtrevliga puttrande. Och sedan en lugn stund. Det är meditativt. Det är ren och skär njutning. Hur jäkla fett livet än suger. Så är det här en stund som vi klamrar oss fast vid.
 
Om man har mindre koppar blir den totala kaffemängden (som kan hålla oss vakna när vi inte vill det) mycket mindre. Ha! Antalet upprepade älskade rutinmässiga kaffeprocedurer dessutom fler. Ha! Ha! 
 
OBS. Mina kaffekoppar är inte superlövtunna. Så känslan av en "riktig" storkopp finns där. Den skulle jag nog sakna annars. Fast vad vet jag. Det kanske blir nästa steg. Jag slår alltså ett slag för dom små kaffekopparnas återkomst. Finns massor av fynd därute! Nästan gratis. Eller hemma långt bak i köksskåpen. Have a look!
 
 
Första telemarksåket för i år avklarat. Jag kom ihåg hur man gör. Fantastiskt. Galet roligt och jobbigt. Och magiskt vackert i kylan. Trevlig lördag! 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: