frokensotblogg.se

i huvudet på froken_sot.

Gott nytt år

Kategori: Allmänt

 
 
Vi har inlett en ny tradition. Jag och Daniel. Hoppas jag. Nyårspaddling. På SUP:arna. Om isarna är på vår sida. Och det var dom i år. Öppet hav och därmed fritt fram för en tur. Inte Härnön runt, men tur och retur in till stan med start från nya huset.
 
Årets sista dag har nått sitt slut. Fan vad skönt säger jag. Jag är redo för ett nytt år. 2015 har gjort sitt. Den var lovely på en massa sätt. Men rätt avskyvärd också. 2016 ska jag satsa stenhårt på att stirra ut i tomma intet. Rensa ut. Varva ner. För jag har det senaste halvåret tänkt. Gång på gång. Vilket sjukt jäkla samhälle vi lever i, när de sjuka jag möter framstår som mer närvarande och fokuserade på rätt saker än de människor som faktiskt är "friska" och lever ett "normalt" liv. 
 
 
 

Kommentarer

 • tina säger:

  Jag har varit inne på det där spåret länge om att varva ner och rensa ut, är ibland så satans less på precis allt här hemma som äter upp varenda vrå. Tänker ibland att jag ska dra till med en stor försäljning och sälja bort allt (typ det mesta) och sen köpa mig ett litet billigt hus nånstans, jobba mindre på nån liten livsmedelsaffär på landsbygden nånstans och klappa den där hunden jag funderat på nu i snart 14 år, SUP:a (du har inspirerat mig ska du veta) och lägga mer tid på kropp och själ, och maken. På det där vi:et så länge vi har det. För jag har blivit mer påmind om döden också, och är uppriktigt rädd för den. Att lämna, eller bli lämnad.
  Sen brakar jag iväg till loppisen dan efter. Kommer hem med än mer (bra att ha eller de är ju så så vackra-) saker. Hyllorna blir mer fulla. Sviktande. Tills nästa gång jag nästan kräks och tänker samma sak om igen. Ändock är det ju återbruk, och det är ju bra. Och inga stora summor vilket är bra för en studieplånka.
  Men. Jag gick ju in i väggen för ett par år sen. Och det där var ändå bra för jag konsumerar faktiskt mycket mycket mindre. Och har börjat ta tillvara på människor jag bryr mig om mer och mer (och rensat bort några som inte gjorde mig och andra i min närhet gott), och framförallt mig själv. Orkar jag inte så orkar jag inte. Jag säger inte konstant ja till allt och alla som förut utan känner efter om jag verkligen verkligen vill. Visst är jag spontan ibland också. Men, mer uppmärksam på vad min kropp och vad psyket orkar. Vem vet, nån dag kanske klappar jag den där hunden. Och SUP:ar.
  Jag hoppas 2016 blir bra för oss alla för 2015, jag kan hålla med - det var inte så bra.

  Svar: Känner igen mig! :) Vi tar och andas lugnt in i 2016. Det är skönt att känna att man blir lite snällare mot sig själv för varje år som går. Kul med SUP-inspiration! Jag mår så bra på vattnet. Kram
  froken_sot

  2016-01-02 | 18:11:24
  Bloggadress: http://atwaterlilyroad.blogspot.se/

Kommentera inlägget här: