frokensotblogg.se

i huvudet på froken_sot.

Släpp fångarna loss det är vår

Kategori: Allmänt

 
 
Vilken underbar jäkla dag. Det kändes som vår. På riktigt. Solen sken och värmde. Skidbacken har aldrig varit så fin. Apelsinklyftor och kaffe. Mitt i backen. Hundra procent lycka. Och så kärlek på det. Och lite stå på huvud. (Vilket var väldigt mycket svårare än jag kunnat tro. Med hjälm, ryggplatta och pjäxor är man lika rörlig som en skalbagge. Tyngdpunkten och balansakten en annan. Om vi säger så.)
 
 
Här ska jag odla tomater och gurka. Sitta och glo. Snart ryker den fantastiskt vackra gröna presenningen. 
 

Gotlandsflirt blir verklighet

Kategori: Allmänt

 
 
Nu är avtalet med entreprenören påskrivet. Satan i gatan. Vi går all-in. Såklart. Finns det någon annan väg? För Mr Prytz. Nog för att vi dricker massor av mellanmjölk här hemma, men så mycket mellanmjölk i bemärkelsen lagom och medelväg blir det inte av hos oss. Det är väldigt sällan långtråkigt. Om vi säger så. (Daniel dricker såklart inte mjölk alls. Av ren princip. Fråga mig inte vilken princip han åberopar. Det är oklart.)
 
Vi har bestämt oss. Vi investerar i vår framtid. I barnens framtid. Kanske även i Härnösands framtid. För att vi tror på Härnösand. På människorna som bor och lever här. På en positiv utveckling. Om alla drar sitt strå till stacken. Vågar. Vill. Satsa. Framåt. Vi har låtit Gotlandsarkitekterna flirta med Norrland. Låtit Gotland möta Höga Kusten. 1800-tal möta 2000-tal. Bungenäs möta Sälsten. KA 3 möta KA 5. Vågsurfare möta SUP-paddlare. I en galet skön avslappnad mix. Det kommer att bli så himla bra. Hej tillbyggnad, utedusch och garage! Nu kör vi. Det är bara att hänga med. Ps. Under förutsättning att bygglovet blir klart. Givetvis. Ds. 
 

Stay cool

Kategori: Allmänt

 
 
Det är lätt att bli nostalgisk och romantisera den tid som varit. Jag vet inte hur gamla vi var när den här bilden togs, men jag bodde i Stockholm så runt 20 är väl rimligt att anta. Vi ser så unga ut. Vi v a r såklart unga. Tiden har gått så snabbt. Så mycket har hänt. Tänk om man vetat då vad som väntat. Med upp- och nergångar. Barn och familj. Kärlekar. Karriärsbyten. Resor. Olika hem. Tro vad man kommer säga 20 år framåt i tiden?  
 
Vi har testat att brygga kaffe kallt. Så kallat "cold brew". Det skulle nämligen ge ett starkt kaffe men mindre bittert. En succé tydligen. Superhet kall trend. Man använder grovmalda kaffebönor och låter stå med kallt vatten över natten. Morgonen efter har du ett kallt mjukt smakrikt supergott kaffe. Lägg till kall mjölk och isbitar. Ta da och du har en svalkande kopp java. Inget nytt under solen. Tydligen har man bryggt kaffe på det här sättet i flera hundra år i Japan. Men för oss nordbor är det kanske en ny trend. Funkar även med te. Och resultat enligt mig. Jättegott. Kommer att bli en favorit i sommar om värmen kommer. Bye bye bitterness!
 
 
 

On hold

Kategori: Allmänt

 
"Vart har du varit hela veckan?", frågar jag. "Köpenhamn?" "München.", säger Daniel. Aha. Noll koll. Öl och kringlor funkar i båda städerna. Eller hur? Same same. Nästan rätt. Om man ska försöka sig på att vara positiv. Bara olika länder och olika städer. Jag gör det jag måste göra. Men inte så mycket mer. Tappat ord. Tappat minne. Tappat koncentrationsförmåga. Tappat lust. Brukar ha så lätt för det. Min starkaste sida. Att se ljuspunkterna. Det vackra. Fokusera på det som är bra. Det härliga. Det som ger balans till det andra. Svåra. Tråkiga. Jobbiga. Jag är tacksam för att jag fungerar så. I vanliga fall. Det är en himla fin gåva. Har jag insett. Kanske kan det hjälpa mig nu. Att läka. Även om det inte känns så.
 
Det kommer en dag. När jag är som vanligt igen. Det vet jag. Men just nu är jag lite vilse. Överkokt i hjärnan. Lite put-on-hold. Skulle vilja trycka på forwardknappen. Men så funkar det inte. Vill inte fuska. Gena. Snabbspola. Det måste vara på riktigt. Annars blir det inte bra. Inte för mig. Inte för någon. Så jag ber om att ha lite tålamod med mig. Jag finns där. Fortfarande. Lite mer introvert och fåordig bara.
 
 

Renovating ongoing

Kategori: Allmänt

 
Inom loppet av ett dygn har vårt nya hus lagts ut av Skälsö Arkitekter och Bertazzoni på Instagram. Känner mig som en stolt mamma. Renovating ongoing. Yes it is. Nu väntar vi bara på att bygglovet ska bli klart och att offerter från entreprenörerna ska trilla in. Så himla spännande. Det kommer att bli galet bra. Och jag får massor av tålamodsträning på köpet. Vilket verkar vara det som dom högre makterna har tänkt att träna mig på alla jäkla fronter 2015/2016. Jag kommer att bli urvass. 
 
 
Dagens juice innehöll selleri, äpple, apelsin, morötter, grönkål, citron, ingefära och lime. Kom ihåg att raspa bort även limeskalet.
 
 
Och så äggen. Kindereggen.