frokensotblogg.se

i huvudet på froken_sot.

Sol vin och vatten

Kategori: Allmänt

 
 
Vad är en lyckad dag för dig? Min är en dag då jag blivit berörd. På något sätt. Där jag känt något ta tag i mig. Gripa tag i mig. Vrida om mig. Långt där inne. Vidrör mig. Glädje. Kärlek. Sorg. Någonting som är på riktigt viktigt. December är sån månad för mig. Så många minnen från barndomen gör sig påminda. Både bra och mindre bra minnen. Nära som jag älskat som inte längre finns hos oss. Nära som fortfarande står vid min sida. Jag som litet barn. Och nutiden. Med egna barn. Familj. Vänner. Nya och gamla. Arbetskamrater. Gamla och nya traditioner. Gamla och nya minnen. Som samsas. Så tacksam för all kärlek som finns i mitt liv. Tack alla ni där ute. Som gör mitt liv så himla värt att leva.
 
I lördags så satte jag mig i soffan rätt trött efter en hel dag i Sundsvall. Glad, tacksam och rörd över sonens fantastiska insats i dagens BMX-tävling. Bronsmedalj i Lucia Jam. Så stolt på tusen miljoner plan. Han är makalös. Modig. Viljestark. Kärleksfull. Talangfull. Balanssinne som få. Och sedan blev jag totalt nockad vid veckans avsnitt av Så mycket bättre. Så oväntat och så välförtjänt att hylla Kenneth Gärdestad och hans bror Ted. Jag hade aldrig hört talas om Kenneth. Mannen som skrivit texterna som Ted sjungit. Vilken man. Vilken bror. Vilken kärleksfull ödmjuk prestigelös vackert blygsam medmänniska. "Det är för oss solen går upp. Lyser upp som guld. För kärlekens skull." Kenneths leende som spricker upp. Ut i rutan. Ögonen som glittrar. Den glädjen. Kärleken. Jag blev varm i hela kroppen. Hela kvällen. Hela veckan faktiskt.
 
Ps. Enda nackdelen med december som jag ser det (förutom kanske möjligtvis mörkret) är att Wham tvångsmässigt spelas på radion. Hoppar gärna Last Christmas. Hepp. Ds.