frokensotblogg.se

i huvudet på froken_sot.

Handbagage i sikte

Kategori: Allmänt

 
 
Vi packar för att resa till Spanien. Äntligen är det klart. Och äntligen kommer vi iväg. Bort från alla vardagsrutiner som det är så svårt att skaka av sig. Sällan har en resa varit mer efterlängtad och välbehövd. Det har varit ett galet år, men äntligen ser jag ljuset i tunneln. Vi mår bättre och inget är viktigare. Inget annat har någon betydelse. Egentligen. Tack tack tack. Jag är så från djupet av mitt hjärta tacksam för det. Andra problem blir små jämförelsevis. Brus. Små gropar på vägen. Riktiga utmaningar ger nyttiga perspektiv på tillvaron. Sållar bort det oväsentliga.
 
Det ska bli skönt att ta semester även från bygget. Renovering innebär galet många beslut. Och noggrann uppföljning varje dag för att allt ska flyta på smidigt och bli rätt. Kul, men också jobbigt, frustrerande och tålamodskrävande. 
 
Dagens strategi är att packa kläder som jag inte använder här hemma och ta med dom permanent till Spanien. Resepackning, rensning och flyttstäd i ett. Övrigt går till klädinsamlingen. Även skidor, pjäxor och skidkläder åker med den här turen. Nu ska källaren tömmas. Himla nöjd. Nästa Spanientur kan jag bara ha mitt handbagage. 
 
 
Sommarstugan är nästan klar nu. Två rum och ett skafferi blev ett större rum. Fram med den gömda bröstpanelen och lagning av trägolvet. Daniel har lagt ner mycket tid och kärlek på att slipa och måla. Jag har tittat på. (Tack, Daniel.) Och vackert blev det. Älskar det lugna i rummet. Färgerna. Kanske vi flyttar in här först. Prima havsutsikt. Mitt bland alla tallar och ekar. Lite el på det här och sedan bäddar vi ut tror jag.
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: