frokensotblogg.se

i huvudet på froken_sot.

Gaddning i Motril

Kategori: Allmänt

 
 
 
Jag ser en kvinna sitta vid strandkanten. Hon är topless. Brun av solen. Blött hår. Hon sitter lätt framåtböjd. Hennes mage veckas i ett flertal veck. Hon pillar med några stenar. Tittar ut över havet. Avslappnad. Närvarande. Med sig själv. Omedveten om människorna runt omkring. Inget poserande. Ingen stress. Hon ser ut att gilla sig själv. På ett sånt där avslappnat vackert sätt. Inte självupptaget. Spänt medvetet. Hon är vacker så att det gör ont. Överallt finns dom. Kvinnorna. Kroppar i alla olika former och storlekar. Med sina bara bröst. Med en sak gemensamt. Dom verkar gilla sig själva. Sin kropp. På ett avslappnat omedvetet lugnt närvarande sätt. På riktigt. Inte så ängsligt stereotypt. Heja, säger jag. Och grattis. 
 
Vi har haft en himla skön semester i Andalusien. Fokus avkoppling. Och 95 procent mobilfritt. Obeskrivligt skönt. Det var galet varmt. 37 grader vissa dagar. Nästan samma temperatur på natten. (Inte riktigt lika nice om man är som jag en smula värmekänslig. Tack gode gud för AC och fläktar.) Det innebär vidare slow living. Det går inte att ha ett högt tempo, för då dör man. Typ. Spanjorernas avstressade sätt smittar av. Som att vara mitt uppe i en stor gruppmeditation. Morgonträning med syrsor som sjunger så högt att jag knappt hör mina ansträngda andetag. I ett landskap med utsikt som tar andan ur mig. Dånande berg och djupa gröna dalar. Olivlundar. Fikonträd. Citrusträd. Mandelbuskar. Majs- och bananodlingar. Stora kaktusar och Aloe Vera-växter. Överallt. Man blir kär. I allt och alla. Och sig själv. På eftermiddagarna tog vi bilen till någon av alla kustbyarna och badade. Man behöver inte åka till samma strand två gånger. Om man inte vill. Det går att variera sig i det oändliga. Det finns så mycket att utforska. Och havet är så ljuvligt varmt att man kan (och måste/vill) ligga i och bada i timmar. Att ligga och sola (om man nu gillar det) är i princip uteslutet. Enligt min mening. Men det funkar mellan varven att dåsa till med en bok under ett parasoll och lyssna till vågskvalpet. Som aldrig tar slut. Känna varma vindar som smeker ens hud. Äta några färska fikon. Vattenmelon. Och mängder med friterad bläckfisk. Givetvis. Jag älskar Spanien. Så glad och tacksam över att veta att jag kommer tillbaka. Snart. Det lugnar separationen. 
 
Jag har nu blivit av med min oskuld. Jag är nygaddad. Tatuerad. Jag var skitnervös. På ett bra sätt. På ett pirrigt sätt. Tänkt länge. Känt länge. Inte vågat. Funderat på motiv. Inte kunnat bestämma mig. Men nu kändes det så rätt. Fina tjejer. Fin studio. Bra recenserad. Fullbokad, men klämde in mig på sin sovmorgon. I like her. Och samma motiv har levt kvar länge nu. "Du skiner som en hel sol", sa Adrian när jag bokat tid på tatueringsstudion. Ja, det gjorde jag. Lycklig över att det skulle bli av. Äntligen äntligen. Hittat rätt. Har redan bestämt vad nästa tatuering ska bli. En tatuering per Spanienresa kanske? 
 
Ps. Det är just nu säsong för vindruvor och fikon. Grymt på löpturen. Bara att sträcka ut en hand emellanåt. I Spanien alltså. Ds.
 
 
Från vårt sovrumsfönster. Vår by, Sierra Nevada och en liten fin fågel. 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: