frokensotblogg.se

i huvudet på froken_sot.

Så grönt det kan bli

Kategori: Allmänt

 
Gräset är så grönt nu. Det växer så det knakar. Sommaren är nära nu. Det känns inte i luften. Men när solen tittar fram. Då vet man.
 
Igår var Challe och mina gudbarn här. Mitt i grönskan. Och solen. Vi babblade. Och skrattade. Tog igen det vi inte hunnit prata om. Det som händer när livet snurrar på. Och det finns så lite tid och ork till att vara social. När man är vuxen. Och har en hel familj att ta hand om. Challe har varit där för mig sedan jag var sju år. Sju år. Det är 37 år. Trettiosju år. Har hon stått ut med mig. S h i t ! ! Det är häftigt. Och märkligt. Vi har lekt häst. Vi har lekt tuffa tjejer. Med hemmagjorda bröst av mjöl och vatten. Vi har sjungit till Bonny Taylor. Dansat till Grease. Ätit mannagrynsgröt. Arraksbollar. Druckit trocadero och hallonsoda. Delat hemligheter. Svårigheter. Roligheter. Hängt på Sture. Café Opera. Och East. Gjort Stockholm osäkert in på småtimmarna. Med alltför mycket alkohol i kroppen. Gått nya gryningar till mötes. Vi har gift oss. Fått barn. Familjeliv. Fast inte tillsammans. Men sida vid sida. Gudbarn har vi fått. Gudmödrar har vi blivit.
 
Hon är så fin. Mjuk klok kärleksfull ärlig rak och rolig. Och det är även hennes barn. Dom skulle kunna få flytta hem hit. Vilken dag som helst. Vilken tur jag har. Gräset är precis så grönt som det kan bli. 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: