frokensotblogg.se

i huvudet på froken_sot.

Kondomkänsla i korgen

Kategori: Allmänt

 
Nu ska ni få tillfälle att känna er så där härligt normala. Känslan som oftast bara infinner sig när någon annan uppträder fullständigt galet och irrationellt. 
 
 
Det är konstigt vad vissa situationer kan få mig att känna mig obekväm. Även i min rätt fashionabla ålder. Till exempel när jag går till affären och ska handla menstruationsartiklar. Obekväm. När jag står där vid hyllan och noga väljer ut det jag gillar. Obekväm. När jag på väg till kassan får för mig att människor tittar på vad jag har i min Willyskorg. Obekväm. (Herre gud, jag vet.) När jag lägger upp mina varor på rullbandet. Obekväm. Justerar streckkoderna för att underlätta för den alltid lika glada och strålande kassören. Obekväm. När jag säger till kassören att jag betalar med SEQR på mobilen. Obekväm. Och slutligen när jag packar ner dom skamliga (jag är ironisk) varorna i kassen som jag betalat 1,50 kronor för. Obekväm.
 
Jag försöker låtsas som om jag handlar mjölk, yoghurt och en påse med limpa. På riktigt. Det hjälper ibland. Oftast inte.
 
Jag vet. But why!? Det övergår mitt förstånd. Vilket vi ju i och för sig nu har anledning att betvivla. Men jag fattar inte. Att jag orkar. Att jag inte kommit längre i min mentala utveckling. Jag har gjort detta en miljard gånger. Okej, nu överdriver jag. Så gammal är jag inte. Men absolut mer än vad jag skulle kalla ett flertal gånger. Det är ju fullt naturligt att som kvinna handla dessa artiklar. Som man också såklart. Alla som i vart fall kommit upp i tonåren vet ju att tjejer menstruerar. Det är ju lika naturligt som att vi emellanåt måste gå på toaletten. Jag kan i och för sig freaka lite över att köpa toalettpapper också. Även fast det bara är drottning Silvia som inte har sådana behov. Kanske inte heller Vickan och Madde, men där är jag mer osäker. Hade det inte varit för att jag vill handla lokalt (om nu varorna finns lokalt), så skulle jag nog laddat hem skiten. Från nätet. Oh, så bra det hade varit. 
 

Kommentarer

 • Åsa säger:

  Skaffa en menskopp. Bästa uppfinningen i världen. Aldrig mer bindor eller tamponger.

  Men egentligen - varför ska man känna sig pinsam när man handlar så naturliga saker? Känner dock igen det. Har inte köpt en binda eller tampong på sju år nu tack vare koppen. Haha! I win!!

  Svar: Ja, det borde vara naturligaste saken i världen. Nästan iallafall. Låter ju perfekt med den där koppen. Ny mark för mig. Tack för tips! :)
  froken_sot

  2015-01-11 | 22:25:42

Kommentera inlägget här: