frokensotblogg.se

i huvudet på froken_sot.

Gott nytt med tonåring

Kategori: Allmänt

 
 
Vi firade nyår hemma med familjen i år. Bara vi. För första gången tror jag. Ingen fest. Bara vara närvarande förälder. Det kändes bra. I hjärtat.
 
När ens barn blir tonåringar förändras mycket. Bland annat ens eget nyårsfirande. Tonåringarna är inte längre särkilt intresserade att hänga på de vuxnas nyårsfirande. Med dom vuxnas vänner. Och som vuxen måste man kunna ha koll på vad tonåringen har för sig. När hon eller han är på egna festligheter. Vilket inte är det enklaste. Eftersom allt framställs väldigt oskyldigt och clean. Rapporteringar hit och dit. Men egentligen vet man inte mycket. Än det på den friserade ytan. Om man inte ska stå i buskarna och spana. Vilket man i och för sig kan göra. Men det kanske inte alltid känns helt bra. På flera sätt.
 
Det är fantastiskt skönt när vi vuxna hjälps åt. När vi har kontakt med varann om vad våra ungdomar bestämt. När vi meddelar vad som händer. Vad vi ser och hör. Av omtänksamhet. Instagram och facebook kan vara till hjälp. Informationsspridning på sociala medier när den faktiskt kan vara till nytta. För vi kan hjälpas åt. Att ha koll på våra ungdomar. Ovärderlig hjälp. Nödvändig hjälp. Hjälp som dom faktiskt behöver. Även om dom inte förstår det själva. Dom tycker ju att dom har full koll. Och vi står där med andan i halsen. Rädsla och oro. För allt som kunde gått snett. Kan gå snett. För allt vi inte har en aning om. Kärlek upp över öronen. Det finns inget vi inte skulle göra. För att skydda dom från allt det farliga. Men hur gör man? Vad kan man egentligen göra?
 
 
Vet inte vilka nyårslöften jag ska ge. Jag vill förlåta mer. Slappna av mer i det som är. Försöka oroa mig mindre. Ha mer tillit. Vara snällare mot mig själv. Och så vill jag bli bra på att stå på händer. Riktigt bra. Det vill jag öva på. Och yoga precis varenda dag. För att det får mig att må så bra.
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: