frokensotblogg.se

i huvudet på froken_sot.

Dagbok och träning

Kategori: Allmänt

 
 
Det började med min mans aktivitetsband. Årets julklapp. Visst är jag originell? Men han blev glad. Teknikgalen som han är. Jag kände att konceptet att få bättre koll på läget var bra. Jag fixar bara inte att det blir ytterligare en pryl. Jag är mer för s.k. "nakenträning". Så lite tekniska mätprylar som möjligt. Jag tycker det höjer frihetskänslan och träningsglädjen. Överhuvudtaget känslan. Jag behövde hitta ett bra alternativ till armbandet.
 
Och det gjorde jag. Det låter jobbigt och hysteriskt. Att föra träningsdagbok. Samma gäller sovdagbok. Min utgångspunkt var att jag inte orkar. Det blir som det blir. Men nu har jag testat och kommit fram till att jag gillar det. Träningsdagboken. Den är rätt bra faktiskt. 
 
För det första flyter mina dagar lätt ihop. Jag har svårt att komma ihåg när jag gjort vad. Från en dag till en annan. Det kan vara nog svårt någon dag tillbaka och för mig helt omöjligt om vi pratar någon längre tid tillbaka. "Någon dag" sedan jag tränade kan visa sig vara ganska många dagar. (FEM DAGAR!! Jag trodde det gått EN. Typ.) Eftersom jag kör olika träningsformer blir det rätt rörigt. När ska jag göra vad? Har jag balans i min träning? Dagboken ger mig en överblick över hur jag tränar och ganska snabbt blir det tydligt vilka mina svaga punkter är. Har jag en tendens att överprestera blir det tydligt. Eller om jag underpresterar. Eller om kontinuiteten är problemet. Sjukdagar. PMS. You name it. Jag har säkert det problemet. Och det är okej. Det viktiga är att jag blir medveten om det. 
 
Jag tittar i min dagbok och känner mig ganska nöjd. Jag har en idé om vad jag vill och jag försöker få koll på hur det går för mig. Jag följer upp mig själv. Jag kan justera till ett upplägg jag vill ha. Och det känns kul. Det motiverar. Inspirerar. Jag mår bättre. Testa!
 
 
Fina brillor. Funderar på att råka knäcka mina gamla. Men kommer fram till att det är en dum idé. Bättre att bara göra slut helt enkelt. Du och jag. It is over. 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: