frokensotblogg.se

i huvudet på froken_sot.

Bäst-före-datum

Kategori: Allmänt

 
 
Jag tittar på min dotter och hennes jämnåriga kompisar. W o w. Kommer ihåg den där tiden. Och inser att det är deras tid nu. Hur mycket vi 30/40-plusare än försöker intala oss att vi fortfarande är unga så är det ett faktum. Vårt bäst-före-datum är passerat. Ute. Done. Vi har nått vår peak. Och det är inget fel i det. Tvärtom. Vi borde stanna upp och glädjevråla "Hurra!! Jag har klarat mig så här långt och gjort det jäkligt bra!" Alltså. Vi är grymma. Jag tror bara att det är bra om vi inser det. Att vi är mogen frukt. Det är som meningen att vi ska vara mogna. För vem ska annars vara det.
 
Det låter kanske tråkigt. Men är rätt fint. Något man fått jobba sig till. Ofta den hårda vägen. Ibland lite lättare. Men oftast bara för att vi förträngt allt det jobbiga. Det är ju så vi funkar. Om vi inte gör tvärtom. Vägrar släppa det gamla. Det jobbiga. Vi plågar oss för alla felvägar och återvändsgränder. Men hallå. Hur vi än funkar som människor har dom flesta av oss faktiskt blivit klokare. Mer ödmjuka. Snällare. Generösare. Mer harmoniska. Nöjdare. Tryggare. Ärligare. Sannare. Vi borde vara det iallafall. Inte minst mot oss själva. Det är vi värda. Som vi kämpat. Varje god-damn-day.
 
Min snälla kollega informerar om vulkanutbrott och jordskalv på Big Island. Tack så mycket. Men jag vill inte höra. Han är bara avundsjuk. Jag och han här nere firar idag 73 månader sedan vi träffades IRL. Tiden flyger fram.
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: