frokensotblogg.se

i huvudet på froken_sot.

In i labyrinten igen

Kategori: Allmänt

 
 
Det är märkligt när man kommer hem från en resa. Det ser på något sätt alltid annorlunda ut. Och det känns annorlunda. Som om något ändrats när man varit borta. Utan att man kan sätta fingret på vad. Det är bara som en svag nyans. Av något. Förnimmelser. Om en förändring. Något man fått med sig på resan. Som behöver få ta plats. För balansens skull. Jag tror jag behöver skala bort. Mindre grejer. Mindre prål. Komma åt enkelheten.
 
Resan var härlig. Galet varmt. Ymniga svettningar 24 timmar om dygnet. Trots fläkt och bad. Lyxigt att få vara med mina tonåringar dygnet runt i en hel vecka. Hinna snacka, skratta och bråka. Vardagsleva som förr. Det händer ju som inte när man är på hemmaplan. Jag står mig inte i konkurrensen med deras kompisar. Har jag märkt.
 
Bara väldigt lata dagar i övrigt. Bad i massor. Ny strand varje dag. (Hur många stränder kan det finnas egentligen? Öppna stränder dessutom. Inte som i Frankrike där man måste betala in sig.) Och god mat. Min spanska är fortfarande katastrofal. Mucho katastrofal till och med. Säger fel ord i fel situationer nästan hela tiden. Rent tvångsmässigt verkar det som. Till exempel sista kvällen. "Mucho gracias", säger servitören efter min beställning. Då svarar jag "mucho" tillbaka. Hjärnsläppet ville inte släppa taget. Den gången heller. Så jag tog mina glas och gick. Vi tog med oss solen och värmen till Sverige iallafall. Lätt som en plätt. De nada!
 
 
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: