frokensotblogg.se

i huvudet på froken_sot.

Ska vi dra till San Francisco?

Kategori: Allmänt

 
 
Fan vad härligt! Jag vill också dra. Jag träffade en kvinna idag på stan. Hon skulle flytta till San Francisco. Va. Det lät helt overkligt. Fast det är det såklart inte. Himmel vad härligt! Och spännande. När barnen blivit stora och flyttat hemifrån kan jag [läs "vi" älskling] flytta till Spanien permanent. Eller San Francisco. Eller Köpenhamn. New York. London är fint. Ett helt annat liv. Ett annat sätt att leva. Lägenhet. Storstadsliv. Jag läste någonstans att 70 är det nya 50. Till och med kanske det nya 20. Det innebär (om man har tur och om Gud vill) att jag kan ha hejdlöst härligt i typ minst åttio år till. Ha! Oanade möjligheter. På många sätt. Det är det som är så fantastiskt. Vilket äventyr det kommer att bli. Eller fortsätta vara. Bara jag vill. 
 
 
Min farmor brukade alltid kalla mig lill-höna. Tro vad hon menade med det? Gamm-hönan där. Men hon sa det kärleksfullt. Med glimten i ögat. Min farmor. Farmor med skratten, havrekexen, badkaret, Ångermanälven, den röda sanden, Bosse Larsson, kungafamiljen, bullbaken, gravade laxen och dom busiga bruna ögonen. Jag saknar henne. 
 
 

Kommentarer

 • Jennie säger:

  Hittade hit genom inlägget om stånkadet på gymmet, hör igenkänningsfaktor på den.
  Det hittade jag även i detta inlägg. Min farmor sa "lill-höna" till mig också med samma kärleksfulla glimt. Saknad även hon. :-)

  Svar: Hej! Kul att du hittat hit! Det är skönt med fina minnen. Jag brukar låtsas som om Det de bara är hemma hos sig. Och den tanken är härligare. Trevlig helg!
  froken_sot

  2015-04-24 | 13:11:55

Kommentera inlägget här: