frokensotblogg.se

i huvudet på froken_sot.

Pojken med guldbyxorna

Kategori: Allmänt

 
Han chockar mig genom att ta tag i tvätten. Tvättmästarens bror. Tror han känner att han måste steppa upp på grund av frånvaron förra helgen. Fantastico! Keep on going, säger jag. Och fortsätter dricka min fjärde kopp kaffe.
 

 
Alla älskar Ingemar Stenmark. Eller hur? Vem gillar inte Ingemar? (Förutom kanske barnen av idag som inte var med på den tiden.) Man kan inte motstå honom. Han är så fin. Lugn och trygg. Fokuserad och så himla ödmjuk. Inte en massa tjafs. Snack. Eller skryt. Inget osäkert självfixerat upphöjande av sig själv eller sina prestationer till skyarna. Han bara gjorde. Fokuserade på uppgiften han hade framför sig. Uppdraget. 
 
Jag kommer ihåg när han tävlade. Hur den stora tjocktv:n rullades in i klassrummet på stålställning. Spänningen. Tystnaden. Hejandet. Jublet. Hela skolan pausade från lektionerna. Hela Sverige stannade faktiskt av. För några minuter.
 
Och han fortsätter att bara göra. Helt oväntat har vi nu fått se honom dansa. I Letś Dance. Och mot alla odds går han och vinner. Hela skiten. Han hoppar och skuttar till den stora Grease-låten. Med ett stort leende. Man tror inte att det är sant. Det är helt overkligt. Vars är Stenmarksmössan och Elanskidorna liksom? Men det gör mig glad. Varm om hjärtat. Pojken med guldbyxorna. Han fortsätter att prassla.