frokensotblogg.se

i huvudet på froken_sot.

Lätt med bortförklaringar

Kategori: Allmänt

 
Jag har slarvat. Jag har inte gjort min uppgift. Yogan. Så ofta som min kropp behöver. Och när jag gjort den så har jag slarvat. Främst med andningen. Så idiotiskt. Jag vet vad som funkar och vad som inte funkar och ändå kör jag på. På sättet som inte funkar långsiktigt. Givetvis. Det är så lockande och lätt att blunda. Köra på. Tänka att är det kul så då är det bra. Ja, kortsiktigt kanske. Långsiktigt behöver det inte vara lika smart.
 
Inom yoga är andningen det centrala. Det viktiga. Yoga är som en endaste stor andningsövning. De fysiska rörelserna är sekundära. De spelar mindre roll. Rörelsen kan man fuska med. Faktiskt. Yoga utan andning är inte yoga. Helt enkelt. Det kanske är en bra typ av stretch. Eller en bra fysisk aktivitet. Bra träning. Men det är inte yoga. Yoga handlar om att genom andningen hitta in. Att genom andningen hitta hem i kroppen din. Och hitta hem rent mentalt. Få kontakt. Landa. Utvecklas. Ge kroppen möjlighet att återställa sig. Utmana sig. Justera sig. Man kan inte yoga och samtidigt kolla flödet i Instagram. Eller Facebook. Lyssna på Alex & Sigge. Ringa lite samtal. Kolla film. Nope. Meganope.
 
Jag skulle vilja uppmana dig att försöka hitta balans. Försöka hitta det som du inte har i ditt liv. Och kanske behöver. Ge det fokus under tiden du har tänkt att utföra det. Om du ständigt är på gång eller är uppstressad, så kanske inte det du behöver är ännu ett tokryck. Om du lever ett lugnt och stillasittande liv, kanske ett tokryck är precis vad du behöver. 
 
Och jag har en hemläxa att göra. Jag måste hitta balans i min träning. Mer yoga och mindre styrketräning. Hur mycket det än tar emot. Eller snarare precis just därför. Eftersom det tar emot är det sannolikt precis det jag behöver som mest. Det är dags att ta ansvar. Inte komma med bortförklaringar. Det är mitt liv. Mitt val. Än så länge. Tjohej. 
 
 

Kommentarer

 • Annika Öman säger:

  Tack för uppmaningen! Så märkligt?, den kom i precis rätt tid för mig. Omstyrning av inriktning, stort, stort behov just nu, känna efter.
  Men ibland är det så svårt...Blir stressad, uppvarvad och även avundsjuk på alla som verkar ha så mycket tid att lägga ner på träning. Å inte jag. Jag borde, borde! Såklart känner jag att jag mår bra av att träna, allsidigt, men det slår liksom över...
  Besökte för en tid sedan en kinesisk läkare som sa; - Det är bra att du motionerar, men kom ihåg att träna lagom, balansen är viktig.
  Yin&Yang, ja, lyssna inåt, andas, fokusera.
  Ha en skön Valborgshelg, och tack igen. /Annika

  Svar: Hej! Vad bra! Ja, balansen bör ju gälla livet i stort. Träning bör inte vara en flykt från något. Utan tillföra något bra. I lagom mängd. Men det är svårt. Man får känna sig fram. Det är nog det viktigaste. Att vi är öppna för att det finns mer att lära. Vi behöver inte vara perfekta. Du är bra som du är! Trevlig valborg! Kram
  froken_sot

  2015-04-30 | 11:17:09

Kommentera inlägget här: