frokensotblogg.se

i huvudet på froken_sot.

Vad är en sverigevän

Kategori: Allmänt

 

Sverige byter regering. Och alla känns som förlorare. Trots allt. Oavsett hur vi valt att rösta.

Vem är sverigevän och vem är det inte? Vem har rätt till Sverige och vem har det inte? Låter vi SD definiera vem som är sverigevän? Vad menar dom överhuvudtaget? Och vad är vi övriga? Fiender? Ska vi alla dra från Sverige så blir det inte många kvar. Bara 13 procent. Tydligen. Blir det då ett bättre Sverige? Tror dom på riktigt att pensionärerna kommer få mer pengar i fickan? Tror dom på riktigt att skolan kommer få mer pengar? Att dom arbetslösa kommer att få sig ett eget jobb? Hur hade dom tänkt klara sig? Om vi drar.

Vi måste börja lyssna. Det var dumt att tro att ignorerande och idiotförklarande av en stor grupp missnöjda människor skulle vara en bra lösning. Det fungerar i väldigt få sammanhang. Vi kan inte låtsas som om SD inte finns. Dom kommer inte att försvinna för att vi tittar åt ett annat håll. Jag har större förväntningar än så på våra politiker. På dom som ska styra skutan. 

Vad handlar missnöjet om? Vi måste stanna upp. Analysera varför. Försöka ta hand om grundproblemen. Inte stänga ute. Problemen. Människorna. Vi får inte låta missnöjet gro sig ännu starkare.