frokensotblogg.se

i huvudet på froken_sot.

Stress eller feelgood?

Kategori: Allmänt

 
Fan vad alla flänger omkring. Det är lätt att bli helt matt av att bara titta på. Vi ska vara överallt. Göra allt. Vara med på allt. Vara bäst på allt. Samtidigt som vi vill ha familj och barn. Och så gärna lite lagom med lugn och ro. När vi kan klämma in det.

Idag har jag varit på en stressföreläsning. Vi kvinnor har lite uppförsbacke. Vi har inte bara vår gamla medärvda emotionella stress. Vi har även tagit över den tidigare typiskt manliga prestationsstressen. Och som grädden på moset har vi dessutom (det senaste inom stressen) tillgänglighetsstressen. Mumma. Vilken underbar cocktail. Här ska vi alltså bära och jonglera tre olika stresstyper. Med en galet ogenomtänkt och optimistisk att-göra-lista. Oftast både på jobbet och privat.

Släpp allt ni har. Håll om någon ni tycker om. Var snäll mot dig själv. Gör en lista med dina prioriteringar. Går den ihop? Är den på riktigt realistisk? Om inte, justera. Funkar den för din familj? Behöver du offra några barn eller nära på köpet? Om inte, perfekt och lycka till.

 

 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: