frokensotblogg.se

i huvudet på froken_sot.

Mindre gifter, tack

Kategori: Allmänt

 
 
 

Det vore väl bra om alla fick i sig mindre gifter. Det kommer från alla håll och kanter. Frukt, grönsaker, kött, fisk, kläder, prylar oändliga med mera. Ekologiska alternativ är super. Men ska vi behöva köpa ekologiskt för att undvika få i oss massor av för vår hälsa och miljö farliga gifter? Det är ju helt snurrigt. Det borde vara en självklarhet idag. På 2000-talet. Där allt är så reglerat i minsta detalj. Men inte när det gäller detta. 

Rapporter om besprutningar med bekämpningsmedel av grönsaker och frukter får många att välja ekologiskt odlade alternativ. Allra helst vi som har barn. Och har råd. För ekologiska alternativ kostar ofta så mycket mer tyvärr. Och hållbarheten är ju såklart sämre.

Men här har jag faktiskt en bra nyhet att berätta. Jag har från en rätt säker källa fått höra att matvarukedjan Lidl har som princip att enbart sälja frukt och grönsaker som ligger under en tredjedel av det gränsvärde som finns för bekämpningsmedel. Dessutom har dom bra kvalitet i övrigt på produkterna och bra priser. Bra initiativ Lidl. Hoppas dom andra matvarukedjerna tar efter. Heja!

Ps. Olle har åkt till pulvercity och Gladan. Känns helt overkligt. Vad hände? Hjälp. Ds.

 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: