frokensotblogg.se

i huvudet på froken_sot.

Mia och drevet

Kategori: Allmänt

 
Lördag. Frukost. Sol. Ledigt. Body Balance. Jag hade glömt hur himla skönt det är. För hela mig. Och sedan. Färsk ciabatta, croissant & grön juice. Jag kanske är tjatig. Men jag älskar frukost. Allra helst ledighetsfrukostar.
 
Apropå mat så har jag tänkt en del på drevet kring Mia Skäringer. Jag blir så trött. Jag är på Mias sida. Jag är så less på allt tjat hit och dit om vad man ska äta och inte äta. Alla generaliseringar. Jag struntar i LCHF. Och andra matteorier. Vi gör väl som vi vill? Det borde väl vara okej? Och bra. Tar till mig det som verkar vettigt. Jag försöker tänka själv. Må bra. Köra varierad kost. Varierad träning. Njuta av det som är.
 
Det låter kanske tråkigt men jag försöker hitta en lagomnivå på det mesta. Jag vill inte delta i den stress som verkar flyta ut som en grå geggig massa över svenskarna. Vad har hänt? Varför? Jobbstress (det var här det började). Karriärsstress. Matstress. Hälsostress. Barnstress. Aktivitetsstress. Godisstress. Chokladstress. Träningsstress. Trädgårdsstress. Avslappningsstress. Renoveringsstress. Inredningsstress. Husstress. Sovstress. Semesterstress. Lyckostress. Väderstress. Statusstress. Fritidsstress. Poppisstress. Utvecklingsstress. Lönestress. Kärleksstress. Sexstress. Kompisstress. Bästapartnerstress. Grannstress. Fettstress. Kolhydratstress. Köttstress. Dietstress. Föräldrastress. Pentionärsstress. Uppfostringsstress. Naturstress. Städstress. Storhelgsstress. Vanlig-helg-stress. Snyggstress. Farlighetsstress. Åldersstress. Prestationsstress. Datorstress. Kroppsstress. Passa-in-stress. Mobilstress. Facebookstress. Instastress. Och slutligen stress över stressen. The final countdown. Galet. Sorgligt. Vi behöver hitta våra kompass igen.
 
För att hitta kompasset måste vi nog ge oss själva lite utrymme. Jag försöker frigöra tid för återhämtning. Tid för att landa. Själv och med familjen. Andas. Tänka klart mina tankar. Innan jag gör nästa grej.
 
Det passar mig. Du får hitta ditt eget sätt. Det som passar dig. Din egen tårtbit.
 
 
Idag tänker jag ge mig ut i blåsten. Trotsa vinden. Örsjön runt. Eller kanske kolla på när syrran rider. Morsa på David. Köra förbi kommundirektören och låta henne bjuda på kaffe. Mysa med barnen. Jag kommer nog inte hinna med allt. Men tanken på en fri och oskriven dag är det bästa. Dom fria valen gör mig glad. 
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: