frokensotblogg.se

i huvudet på froken_sot.

The Nighthawk

Kategori: Allmänt

 
Äntligen framme! Checkat in på hotellet. Slängt mig i sängen. Vägen till Jönköping var lång men vacker. Och jag hade trevligt sällskap. Det underlättar. Vi bor mitt i smeten. Utifrån hörs taxibilar, bussar och människor. Jag gillar sorl och ljud runt omkring när jag ska sova så det här blir perfekt. This is Froken_sot... The Nighthawk. Not. Men good night Sweden...wherever you are. 
 
 

Fyra tågbyten söderut

Kategori: Allmänt

 
Det kan inte vara meningen att man ska kunna ta sig till Jönköping. Fan va krångligt. En miljard tågbyten. I vart fall fyra fem. Nio timmar. 
 
Jag har en liten flicka i sätet framför mig. Hon är lekfull. Kanske tre år. Hon smygtittar på mig. Ler. Uppifrån. Från sidan. Om och om igen. Smittande leende. Hon gör min tågresa lite roligare.
 
 
En kopp java på Barista innan avfärd. Och morotskaka. 
 
 
Fin björktapet på väggen. Och jag och Daniel. Som skjutsade ner mig till Sundsvall och vinkade av mig. 
 
 

Orange is over

Kategori: Allmänt

 
Fredrik Wretman och vi har haft ett orangeri. Stolt gemenskap. Från vår sida. Men nu är tiden inne för förändring. Och någon process är nästan alltid på gång hos mig. Gillar det. Behöver det. 
 
 
Vår orange period är över. Less på det. I vart fall till en del. Det tråkiga är gjort så nu återstår bara målningen.
 
 

Söndagsfunderingar från sängen

Kategori: Allmänt

 
Idag missar vi en timme men får lite ljusare kvällar. Vet inte om jag gillar det. Själva vinter- och sommartidsidén. 
 
 
Ger igen genom att ligga och dra mig lite extra. Ingen sommartid får sabba min sovmorgon på en söndag. Henke hakar på. Fast han egentligen gärna vill att jag hoppar i ett par brallor och springer ut med honom.
 
 
Blev bjuden på tjejmiddag med vänner igår. I alla åldrar. Ungdomar med längtandes hoppfulla drömmar. Ung kvinna i full färd att leva sina. Tre 40 plusare som upplevt det dom går igenom. Som har massor av liv i sina bagage. Och just nu har en massa andra liv att ta hand om. Också. Försöker att få plats i det. Balansen är svår ibland. Vilket fokus ska prioriteras?
 
 
Härnösands curlingklubbs Lag Daniel Prytz vann guld igår i seriespelet. Sista matchens motståndare tackade för sig efter tre omgångar. Då stod det 8-1. Otroligt med tanke på att dom aldrig tränar. Dom kör bara sina matcher.  Curlingen verkar sitta där ändå. Med erfarenheten. Grattis älskade make! Ps. Daniel är den glada nöjda suspekta killen i solglajjor. Antalet blixtrande kameror var högst besvärande. Nöden har ingen lag. Ds.
 

New shoes in the sun

Kategori: Allmänt

 
 
Ligger i en hög vid sidoentrén. I linne och uppkavlade brallor. Lapar sol. Sitter. Lapar sol. Nå helt otroligt fantastiskt. Det räcker att bara vara här. Behöver inget annat just nu.
 
 
Vår-fötter. Spretandes. Utsläppta i det fria. Ben dinglandes över räcket.
 
 
Små små söta bomullstussar till moln. Såna gillar jag.
 

Zoo hemmavid

Kategori: Allmänt

 
Huset är tomt nu. Inga barn hemma. Kommer inte ihåg när det hände senast. Känns ovant. Konstigt. Fast vi är långt ifrån ensamma. Vi har två djur här hemma. Och ibland känns dom som så otroligt många fler. Idag var min pappas lilla hund här. Och pappa. Han hämtade min cykel. För att fixa den. Eftersom barnen skjutsat och pakethållaren dog in i däcket. Ulli Boström 9C Kiörningsskolan. 14 år. När det gäller vissa saker. Vissa situationer. Och mina föräldrar finns nära.
 
Det går typ trettio Ossie på Henke. Inte bara storleksmässigt.
 
 
Det går till och med två tre Ossie på katten.
 
 
Här är han. Den lilla söta piprensaren. 
 
 

Massageparad

Kategori: Allmänt

 
Släktselfie på min mammas födelsedag idag. Ljudnivån på kalaset påminde om fikarasterna på jobbet. Nivå högre. Skojigt. Livfullt. Härligt. Gott. Allt som ett kalas bör ha. 
 
 
Vi hann med en massageparad också. Jag kommer inte ihåg vems idé det var. Men den var bra. Det är ren njutning för den som sitter först i ledet. För siste man är det till att ge massage utan att få. Om man inte turas om. Och det gjorde vi. För alla mittemellan är det kalas.
 
 
Tack, älskade kära mamma. Jag älskar dig. Och resten av familjen. Ni är otroliga.
 

Tips från en förälder

Kategori: Allmänt

 
 
Det finns inget som slår känslan inuti när ens barn skrattar och mår bra. Ingenting. Och ett superduperplus när man dessutom får vara med och dela det. Det är inget man ska ta för givet. Passa på medan du kan och får. Det är mitt tips.
 

Kär lek

Kategori: Allmänt

 
McDonalds satt fint idag. Vi hann inte med något annat. 
 
Dom är så fina tillsammans. Lika som bär. Okomplicerad villkorslös glädjefylld kärlek. 
 
 
 
 
 
 
Solen gassade som sjutton idag. Ljuset flödar in i huset från alla håll och kanter. Just nu. Min favoritårstid. Så mycket härligt som är och väntar.
 

One lagg

Kategori: Allmänt

 
Hela magen är full av våfflor. Och lite annat. Proppmätt. En lagg flera laggar. A lot of laggs. Typ. Matsmältning pågår. Finbesök också. Isaac och Staffan. Våffelfest.

Småkillarna är toknöjda. Äntligen god mat. Onyttigt käk. Det här med näringsriktig mat står liksom inte högst i kurs. Vilket är förståeligt. Det är klart barn inte ska behöva tänka på. Det är där vi vuxna kommer in i bilden. Jag trodde Edvin skulle dö igår när han fick lov att skala en potatis själv vid middagen. Suck och stön. Teater-övertydlig. Om och om igen. "Jag kan inte. Det är svårt." Och jag. "Det är därför du behöver träna. Man behöver ju inte träna om det är enkelt, eller hur." Bla bla bla. Suck. Suck. Suck. Ernst-Hugo Järegård-tydlig. Och det fick mig att fundera. Är det verkligen första gången han får skala en potatis? Då är det liksom dags. Och det gick såklart. Till slut. Det gick inte fort. Den var inte hel. Potatisen. Men den var definitivt skalad.
 

Teatersuckarna avtog och potatisen trillade ner i magen. Stolt som en tupp trippade han iväg.
 

Knökfullt huvud

Kategori: Allmänt

 

Mitt huvud är knökfullt med intryck. Kan inte formulera en endaste tanke. Och absolut inte någon vettig rättvisande summering av helgen. Förutom att jag var lycklig. Och glad. För en helg har jag bara varit Ullis. Inte för att jag inte gillar den andra Ullis. Men ändå. Med vänner. På ett underbart hotell på Kungsholmen. Och en fin våning i Kristineberg. I ett vårvackert Stockholm. Jag och Challe räknade minutrarna på vår weekend från start till slut. "Åh klockan är bara sju. Det är bara fredag ännu. Vi har jättemycket tid kvar!" "Det är fortfarande bara fredag. Tjoho!" "Okej, lördagmorgon. Och vi har heeeeeela förmiddagen, eftermiddagen och kvällen kvar. Och sedan heeeeela söndagen. Jääääätttelång tid." "Söndag. Hmm. Men tåget går inte förrän tjugo över fem. Många timmar kvar." "Neeeeej. Två timmar kvar..." Tick tack. Tick tack. Tiden i vårt osynliga helg-sandglas rann successivt ut. Men jag njöt varenda liten dyrbar minut.
 

Och nu är jag enormt trött. Efter en intensiv dag på jobbet. Känslomässigt over and out. Tom i hela huvudet. Varenda liten cell. Empty. Pappa och Ossie dök upp ikväll. Och då piggade jag på mig. Han är så fin min pappa. Rolig. Inte på det sättet att han måste dra en massa skämt hela tiden. Men han är kul att vara med. Livfull. Kärleksfull. Och Ossie är pappas pyttelilla hund. Som väger några fjuttiga gram. Som en liten cheeseburgare. Ungefär. Lite hårigare bara.
 
 

Schas gubbe schas

Kategori: Allmänt

 
 

Från första stund rådde förvirring på tåget. Såg på en gång att det satt en gubbe på Challes plats. Men va fan. Tänk att det ska vara så svårt att sätta sig på rätt plats. Borde vara rätt simpelt. Och känner man att man inte fattar var sittplats 38 i vagn 2 är kan man ju alltid fråga. Någon som inte ser fullt lika förvirrad ut. Gubbe. Snart ska Challe kliva på. Då ska hon schasa bort honom. Det har hon lovat. "Schaaaaas, gubbe. Schaaaaaas!!" Det blir kul. Spännande och händelserikt redan innan jag är i Sundsvall.

 

Weekend med bästis

Kategori: Allmänt

 
Det är aldrig så skönt att vara hemma som när man ska åka bort. Allt blir så vackert. Alla blir så gulliga. Allt är så harmoniskt och härligt. Idag bär det av till huvudstaden igen. Med min bästaste bästis. Hon som jag känt i 36 år. Som varit med mig i så mycket. Vi bodde länge i Stockholm samtidigt. Men idag är det första gången vi åker dit tillsammans. Vår första weekend ihop som gäster. Overkligt men snart verkligt. Längtar trots min separationsångest.
 
Present från Edvin. Som jag sovit med. Han hade en lång utläggning om pärlorna. Det var något med antalet och addition. Men jag tittar på dom och får inte riktigt ihop det. Men det är fint. Och från Edvin. Det räcker.
 
 
Arabia har kommit med en ny jubileumsmugg. För att fira Tove 100 år. Tove Slotte är illustratören i Muminserien. Himla fin är den. Behövde den verkligen inte. Men den gick inte att stå emot. För varje såld mugg går 2 euro till UNICEF. Vilken jäkla tur. Det känns bra. På var sjätte mugg har sagans huvudrollsinnehavares glasögon illustrerats på insidan av muggen. Johanne hade du någon sådan? Den är nämligen ännu finare.
 
 
En annan fin. Snusmumriken.
 
 
Och den här är bäst. Mårran. 
 
 

Tigers bageri

Kategori: Allmänt

 
Nytt fik i stan. Tigers bageri erbjuder numera även plats för sittande fikande gäster. I trevlig industriell-kreativt-bageri-konditori-miljö. 
 
 
Mycket goda surdegsmackor serveras på en stor vacker trätallrik. Lax med wasabiröra. Kycklingfilé med guacamole eller currymajjo. Bland annat. 
 
 
Himmelska kakor i fina förpackningar. Garanterat e-fria. Ekologiska. Butiksinnehavaren är en cool tjej. Som inte vill vara med på bild. Just idag. 
 
 
Tiger är på plats. 
 
 
Verdict Art-konstnären och livsbubblaren Harriet Wikström ställer dessutom ut några av sina tavlor där. Titta in. Fika på. Ps. Glömde visa Hornsgatans vintageshop. Röda Korset. Ds.
 
 

Till Stockholm

Kategori: Allmänt

 
Jag och Daniel flög till Stockholm idag. Bye bye Norrland. Dimma över Arlanda innebar extra flyg- och tillsammanstid ovan molnen. När jag flanerar fram på dom välkända gatorna längtar jag tillbaka hit. Kullerstenar. Mysiga gränder. Puls. Spännande människor. Olikheter. Liv. Energi. Myllret av människor. Roliga ställen. Kanske räcker en flytt till Sundsvall? 
 
 
Toalettdörr på Hotell Rival. Jazzig. Klubbig. Rolig.
 
 
Men titta vad som som låg tvärs över gatan. Jihaaa!
 
 
Professor i miljörätt Jan Darpö in action. Och många andra. Inser att jag kan mer om IED-direktivet än dom där uppe på scenen. Synd för mig. Eller jippie. Beror som på hur man ser det.
 
 
 

Hantverk för köket

Kategori: Allmänt

 
 
Min nya favvomössa. Kockmössan från syslöjden. Den satt klockrent. Tack, Olle!
 

Stoppa tiden

Kategori: Allmänt

 
 
Hemkörning. Mor och dotter hysteriskt letande efter kontanter medan pizzabudet tålmodigt står och väntar i kylan. Han vägrar komma in. Och vi plundrar en spargris. Till slut. Nöden har ingen lag. Pizzorna intas i sängen. Med Parlamentet och Björn Gustavsson. Henke nöjd ihopkrupen. Vi också. Ibland vill jag bara stoppa tiden. 
 
 

Åskådare eller hulligan?

Kategori: Allmänt

 
 
Ibland undrar jag om det inte vore bättre om barnen spelar cup och match utan sina föräldrar som åskådare. Jag är en sån där förälder som har svårt att sitta lugnt och tyst. Jag är engagerad och tempramentsfull. Helst vill jag stå upp och vråla hela tiden. Ge direktiv till allt och alla på plan. Eftersom jag får för mig att tränarna inte riktigt når fram. Konstigt eller hur? Jag peppar. Hejar. För hur ska dom kunna spela utan mig. Jag är drevet i hjulet. Liksom. Or not.
 
Jag var sån. Inte galen. Men nästan. Tills jag slutade. När jag insåg att det inte var så klokt. Att det inte är roligt för barnen. För jag är ju inte ensam pirrig förälder där. Vi är många. Vilket är bra. Men när dom vuxna skriker och går på som om dom är tv-publik i Gladiatorerna. Eller en Champions-fucking-league-match. Inte bra. Tränarna har inte en chans att höras. Barnen har svårt att spela lugnt och samlat. Hysteriskt är nog rätt ord. Det är bra med föräldrar som är engagerade i sina barns aktiviteter. Absolut. Föräldrar som är på plats för att stötta sina barn. Som tycker det är viktigt. Men jag skulle önska att fler föräldrar skulle vara just åskådare. Titta på. Låta barnen spela i lugn och ro. Inte hetsa livet ur dom. Det är inte på liv eller död. Det ska vara kul. På planen också.
 
 
Drakstaden är schyst på det sättet. Avslappnad varm stöttande stämning. Diskreta vuxna. Här tränar man för att det är skoj. Sätter någon ett trix tycker alla att det är kul. (Eller kanske fett najs.) Även under tävling. Dom äldre hjälper dom yngre. Alla är med. Man skulle sticka ut ordentligt om man förde oväsen där. Om någon plötsligt vrålade som sjutton när sonen satte ett svårt trix. En 360 eller något. Uttittad. Sannolikt förvägrad att komma dit igen. Av sonen. 
 
 

Kaffe och konst

Kategori: Allmänt

 
 
Fattar inte hur dom gör. Dom vackra tjejerna och killarna bakom disken. När dom med lätt hand och diskret yrkesstolthet snirklar till det för oss. Kaffekonst. Lattekonst. Cappukonst. Ett hjärta är kanske inte så svårt. Men en björn. Den känns lite marig. Universum. Planeter. Löv. Små detaljer som får smilbanden att dra på sig lite. Groparna tittar försiktigt fram. Extra kärlek och omsorg i det lilla. Det gillar jag. Okända och kända emellan. På min Gulfpapperskaffekopp står det goda tankar. Ja tack. Det blir bra. Lugn skön solig dag. 
 
 

Mia och drevet

Kategori: Allmänt

 
Lördag. Frukost. Sol. Ledigt. Body Balance. Jag hade glömt hur himla skönt det är. För hela mig. Och sedan. Färsk ciabatta, croissant & grön juice. Jag kanske är tjatig. Men jag älskar frukost. Allra helst ledighetsfrukostar.
 
Apropå mat så har jag tänkt en del på drevet kring Mia Skäringer. Jag blir så trött. Jag är på Mias sida. Jag är så less på allt tjat hit och dit om vad man ska äta och inte äta. Alla generaliseringar. Jag struntar i LCHF. Och andra matteorier. Vi gör väl som vi vill? Det borde väl vara okej? Och bra. Tar till mig det som verkar vettigt. Jag försöker tänka själv. Må bra. Köra varierad kost. Varierad träning. Njuta av det som är.
 
Det låter kanske tråkigt men jag försöker hitta en lagomnivå på det mesta. Jag vill inte delta i den stress som verkar flyta ut som en grå geggig massa över svenskarna. Vad har hänt? Varför? Jobbstress (det var här det började). Karriärsstress. Matstress. Hälsostress. Barnstress. Aktivitetsstress. Godisstress. Chokladstress. Träningsstress. Trädgårdsstress. Avslappningsstress. Renoveringsstress. Inredningsstress. Husstress. Sovstress. Semesterstress. Lyckostress. Väderstress. Statusstress. Fritidsstress. Poppisstress. Utvecklingsstress. Lönestress. Kärleksstress. Sexstress. Kompisstress. Bästapartnerstress. Grannstress. Fettstress. Kolhydratstress. Köttstress. Dietstress. Föräldrastress. Pentionärsstress. Uppfostringsstress. Naturstress. Städstress. Storhelgsstress. Vanlig-helg-stress. Snyggstress. Farlighetsstress. Åldersstress. Prestationsstress. Datorstress. Kroppsstress. Passa-in-stress. Mobilstress. Facebookstress. Instastress. Och slutligen stress över stressen. The final countdown. Galet. Sorgligt. Vi behöver hitta våra kompass igen.
 
För att hitta kompasset måste vi nog ge oss själva lite utrymme. Jag försöker frigöra tid för återhämtning. Tid för att landa. Själv och med familjen. Andas. Tänka klart mina tankar. Innan jag gör nästa grej.
 
Det passar mig. Du får hitta ditt eget sätt. Det som passar dig. Din egen tårtbit.
 
 
Idag tänker jag ge mig ut i blåsten. Trotsa vinden. Örsjön runt. Eller kanske kolla på när syrran rider. Morsa på David. Köra förbi kommundirektören och låta henne bjuda på kaffe. Mysa med barnen. Jag kommer nog inte hinna med allt. Men tanken på en fri och oskriven dag är det bästa. Dom fria valen gör mig glad. 
 
 
 

Mitt i smeten

Kategori: Allmänt

 
 
Ett barn är i Sundsvall. En är ute och cyklar. En är instängd på sitt rum med hörlurar och tv-serie. En sitter i trappan och är dödligt sur och trött. Stora krokodiltårar väller ner för dom mjuka kinderna. Och jag sitter på kloasetten. Med mobilen. Och Henke vid min sida. En alldeles vanlig fredagkväll. Mitt i livet. Mitt i smeten. Livet som det ser ut när man har familj och barn. Näe, det här går inte. Upp och hoppa. Här kan man inte sitta och slappa. Let the fredagsmys begin.
 
Ps. Ballongerna är inte våra och inte från ikväll. Ds.
 

The Big Berger

Kategori: Allmänt

 
Herre gud. Jag är helt slut. Carina Berg och Christine Meltzer på roadtrip i USA. Måste vila upp mig inför nästa avsnitt.
 
Ps. Första riktigt varma dagen. Allt grus är bortsopat från grusmattan. H a l l e l u j a. Ds.
 

Vårotålamodet

Kategori: Allmänt

 
Vill vara ledig. Nu på en gång. Våren gör så med mig iallafall. Jag vill vara fri. Släppas ut på grönbete. Spralla runt i hagen. Kratta. Dricka kaffe på stentrappan. Spreta med tårna. Till och med tvätta alla hundra fönsterna. Ta fram rottingstolen och fällen. Ha dörren på glänt.
 
 
Bara sitta där i solen. Se den blå himlen. Känna den första värmen. Ljumma vindar. När det är så där himla skönt. Perfekt. Jag behöver inte mer än så just nu. Eller rättare sagt där och då. 
 
Det enda jag vill ha är alltså cirka trettio veckors semester. Ungefär. Kanske trettiotre om vi ska inkludera jul, höst- eller sportlov och nyår. Ska det vara för mycket begärt?
 
 
Jag tror Henke känner likadant. Och Daniel han längtar tills vi går i pension. Men där gränsen för mig. För långt bort för att drömma om nu. Har massor att utföra och slutföra. När vårotålamodet har lagt sig.
 
 

Bregotten utan havssalt

Kategori: Allmänt

 
Varför måste jag vara så mycket uppe i mitt huvud? Varför är jag så mycket i magen? Måste jag vara överallt? Ibland önskar jag att vore lite mer mellanmjölk. Ljummen. Bregotten utan havssalt och extra salt.
 
Och på det ett behov av att ha koll. Kontroll. Fatta. Sammanhanget.
 
I lördags blev det som extra tydligt. Jag och min vän på Norrdans världspremiär. Middle of nowhere. Av Fernando Melo och Patrick Kinmonth. Min vän hade aldrig varit på Norrdans tidigare. Och för mig är Norrdans världsbäst. Jag skryter jämt och ständigt om dom. Nu skulle hon få se. Mitt Norrdans. Härntas stolthet. Min stolthet.
 
Det som hände var att jag kände att jag inte hajade. Berättelsen jag (faktiskt) förstod att dom försökte berätta för mig. Hjälp. Mina tankar for omkring hit och dit. Ville verkligen förstå. Impa på Challe. "Ja det här handlar om..." och så en djup (för mig) självklar förklaring. Lätt som en plätt. Jag verkligen ansträngde mig för att klura ut vad dansföreställningen handlade om. Det var fantastiskt såklart. Oerhört vackert. Makalöst skickliga dansare. Tekniskt. Fascinerande. Kostymerna var jättevackra. Men jag kunde för mitt liv inte förstå vad det var som berättades för mig. Här sitter jag och inte fattar någonting. Tittar mig diskret omkring. Förstår någon annan? Hoppas inte. Hoppas. Mia på Norrdans sa att det nog skulle klarna under andra akten. Ops. Nej så känns det inte. Eller kanske. Lite. Näe. Nix. Hjälp. Istället för att uppleva försökte jag förstå. Jag var uppe i mitt förvirrade huvud. Puckat. Puckat av danspuckot. Och egentligen var det ju inte så svårt att greppa. På ett ungefär. För föreställningen gav publiken stor frihet för egen tolkning. Det var väl säkert halva grejen.
 
Jag tror jag vet vad som ställde till det. Jag visste att publiken skulle sitta uppe på scenen. Nära dansarna. Det stod på hemsidan att danschefen Mira skulle ge instruktioner till publiken innan föreställningen. Jag blev rädd att vi i publiken skulle involveras i föreställningen. Som en naturlig del av det hela. Min första tanke var att om detta skulle hända skulle jag absolut spela förlamad. Eller gravt förståndshandikappad. Aldrig att jag kommer delta. Tänkte jag. Herre gud vad jag kan göra det svårt för mig.
 
Jag var alltså inte helt avslappnad när jag kom till teatern. Ganska stel och nervös. Faktiskt. Jag önskar att jag bara skulle ha kunnat slappna av. Släppt tanken, rädslan och bara varit istället. Spela roll om man förstår. Kul om man får vara med. Det är ju dans. Det ska upplevas. Kännas. Beröra. Min upplevelse är min. Det är det som räknas. Vad någon annan tycker, känner eller uppfattar är egentligen inte väsentligt. Om man inte villar bort sig såklart.
  

 

Make me up

Kategori: Allmänt

 
Jag är så gammal att min dotter sminkar upp mig. Mycket bättre än vad jag någonsin kunnat göra själv. En yngre generation har tagit vid. Så är det helt klart. Fyrtio är inte det nya tjugo. Jepp. Tugga på.
 
 
Hon lägger på olika makeup-produkter. Smetar ut, lägger till och suddar. Jag tänker det här kommer aldrig gå bra. Hon tittar på mig utan att se mig. Ibland lutar hon sig tillbaka och skrattar. Hysteriskt. Åt mig. Med mig. Oklart varför. Men jag anar. Bubbligt plötsligt skratt.
 
 
Jag njuter. Ompysslad av min dotter. Småpratet. Fnittret. Närheten. Tjejer emellan. Mor och dotter emellan. Och en mormor på sidan. Stunder att minnas. Tre generationer emellan.
 
 
Ta da!
 

Galen i dig

Kategori: Allmänt

 
 
Iordningställer tidningar, vansinniga mängder papper och böcker. Rensar upp huvud och själ. Fick ett meddelande av D som jag skickade till honom någon gång den första tiden. Förälskelse är bra kraftfullt i all sin känslighet. 

"Till Daniel

Först nyfiken, glad och modig. Pirrig. Förälskad. Lycklig.
Hastigt överraskande, runt hörnet på vår ö. Genom ord. Först bara ord. Du och jag. Förälskelse. Samhörighet. Närhet. En del av mig. Som jag inte visste fanns. Hittad först nu.
Plötslig stark rädsla. Hugg i bröstet. Svårt att andas. Luften som förut bara var min.
Rädsla över allt att förlora. Obeskrivligt. Starkt. Okontrollerbart. Andnöd igen.
Lyckorus. Äntligen. Ändå, trots allt. Lugnet när jag hör dig andas. Lugnet och lyckan över att jag vet att Du finns. Oavsett. Det räcker just nu.

Från Froken_sot"

 

Solstrålarna på kontoret

Kategori: Allmänt

 
Vissa dagar går oändligt långsamt. Kryper fram i minimalt tempo. När alla andra verkar ha semester. Instabilderna med lediga familjer regnar in. Haglar in över mig. Alla verkar vara i superloveliga fjällen. Eller på utlandssemester. Och själv försöker jag hitta fokus. Jobbfokus. Vid minsta lilla ljud tittar jag upp. Precis som Henke gör hemma när han verkligen jättegärna vill gå ut. 
 
 
Sedan händer något. Solen tittar fram. Kan det verkligen vara sant?! Hur kan några knappt värmande solstrålar vara så obeskrivligt sköna. I wonder. Och allt känns genast så mycket bättre.
 
Trots allt. Och nu börjar min ledighet med Olivia. Ska inte göra ett smack. Bara sånt jag känner för. 
 
 
Vackra hoppfulla strålar och skuggor. 
 
 
Asfalten har tittat fram. Gatorna har fått sin första sopning och börjar torka upp. Vårtecken nummer ett. 
 

Mindre gifter, tack

Kategori: Allmänt

 
 
 

Det vore väl bra om alla fick i sig mindre gifter. Det kommer från alla håll och kanter. Frukt, grönsaker, kött, fisk, kläder, prylar oändliga med mera. Ekologiska alternativ är super. Men ska vi behöva köpa ekologiskt för att undvika få i oss massor av för vår hälsa och miljö farliga gifter? Det är ju helt snurrigt. Det borde vara en självklarhet idag. På 2000-talet. Där allt är så reglerat i minsta detalj. Men inte när det gäller detta. 

Rapporter om besprutningar med bekämpningsmedel av grönsaker och frukter får många att välja ekologiskt odlade alternativ. Allra helst vi som har barn. Och har råd. För ekologiska alternativ kostar ofta så mycket mer tyvärr. Och hållbarheten är ju såklart sämre.

Men här har jag faktiskt en bra nyhet att berätta. Jag har från en rätt säker källa fått höra att matvarukedjan Lidl har som princip att enbart sälja frukt och grönsaker som ligger under en tredjedel av det gränsvärde som finns för bekämpningsmedel. Dessutom har dom bra kvalitet i övrigt på produkterna och bra priser. Bra initiativ Lidl. Hoppas dom andra matvarukedjerna tar efter. Heja!

Ps. Olle har åkt till pulvercity och Gladan. Känns helt overkligt. Vad hände? Hjälp. Ds.

 

Hello Hola Bonjour Dobar dan

Kategori: Allmänt

 
 
 
Men skämta inte med mig. Men du måste f*n skoja! NEJ. Nej. Nej. Jag pratar med min telefon. Jo det är sant. Det brukar aldrig hjälpa, men jag verkar inte riktigt fatta det. För jag fortsätter. Och möts av Hello [svisch] Hola [svisch] Bonjour [svisch] Halo [svisch] Dobar dan [svisch] Dobry' den [svisch] Helló [svisch] Helo [svisch] Salut [svisch]. Va?! Nej!? Jävla skittelefon. Detta var igår.
 
Idag är en sprillans ny dag. Tjoho! Det kan kännas segt och rätt motvilligt att sätta igång kroppen på morgonen. (För mig.) När den bara vill ligga kvar i sängen och dra sig. Men när man nu kravlat sig upp då förtjänar kropp och själ en bra start. Det är där yogan kommer in.
 
Och eftersom jag är extra snäll med mig själv under sportlovsveckan startar min dag så. Yoga.
 
 
Och så superjuice, ägg, passionsfrukt och grönt te. Redo för fettisdagen. Hello semlan snart kommer jag och äter upp dig. 
 
Ps. På nyheterna säger dom att det ska bli mulet och på vissa håll molnigt. Är inte det samma sak? Eller är mulet lite hängigare på-gränsen-till-regn-moln? Wierd. Ds.
 

Lovesick blues

Kategori: Allmänt

 
 
Vissa människor är allt bra fina. Ju mer man skalar bort desto finare blir dom. Förstår ni vad jag menar? Dom som inte vill sticka ut men som gör det. Ändå. Dom är inte perfekta. Och det är det trasiga och uppriktiga som gör dom magiska. Det nakna vackra. Det genuina och oförställda. Urkraften. Den vackra närvaron. Linjerna. Färgerna. Det glödande innehållet. Godheten. Livfullheten. Glädjen. Allvaret. Tankarna. Generositeten. Jill och Kristian på en veranda. Och jag. Även fast jag nog inte såg dom på verandan en enda gång. Tänk att jag till och med gillade countrymusiken. Texterna. Kärleken. Natti natti.
 

Sportlov, javisst!

Kategori: Allmänt

 
Mentalt sportlov, kan man ha det? Javisst kan man det! Såklart. När mina barn har sportlov och gör roliga grejer då känner jag samma känsla som dom. Faktiskt. Det är lättare att gå till jobbet. Lättare att jobba. Sportlovskänslan smittar av sig. Så det är bara att låta sig smittas.
 
Att vara själv sätter fart på kreativiteten. Projekt upp- och utstädning pågår. Det gröna skåpet har fått flytta på sig. Tallyhoo!
 
 

Lubbar igen

Kategori: Allmänt

 
Yes yes yes yes yes. Jag har kunnat börja springa igen. Den jäkla skitförkylningen kan ta sig i röva.
 
 
Synd att det är så jobbigt att springa i regnstövlar. Annars är det rätt passande skodon just nu. Det gäller att ha ett par superlätta springdojjor så att dom blir normaltunga på dom blöta vägarna. Eller springa så fort att dom inte hinner bli blöta. Inte möjligt just ju så jag får fokusera på det sköna svalkande strilande regndropparna som duschar mitt ansikte lätt. Och förtränga att det är asjobbigt att springa när man inte sprungit på tusen år. Och tråkigt. Peppmusik är ett måste. Väldigt-peppande-musik till och med. Med tyngdpunkten från den nostalgiska ung- och spirande-tiden. Tjoho, nu jävlar. 
 

Here I am

Kategori: Allmänt

 
 
Wayneś Coffee en lördag. I Nordens Hawaii. Lugnt och skönt. En skönsjungande fransyska i bakgrunden.
 
 
Härliga minnen härifrån. Dom elva åren i Stockholm med tjejkompisarna. Många timmar på Wayneś. Latte-och bageltiden i mitt liv. Fikahäng med barnen och familjen. Här träffade jag Daniel och Edvin för första gången. Och Daniel friade precis just här. Bröllopsmiddagen. 
 
 
Skönt att det finns kvar. En smula Stockholm. Och historia. Här på landet.