frokensotblogg.se

i huvudet på froken_sot.

Upp och ner

Kategori: Allmänt

 
 

 

Man har bara en kropp. Ett liv. Vad vi vet. Ta hand om den. Ta hand om dig. Upptäck den. Utmana den. Var snäll mot den. Ha skoj med den. 

Om du är ur balans. Slut. Trött. Har ont i kroppen. Ont i knoppen. Känner dig vilsen. Deprimerad. Hysterisk. Stressad. Pressad. Olycklig. Eller bara känner för att investera i din hälsa. Ta dig tid att yoga. Det är så uttjatat. Jag vet. Präktigt. Pretentiöst. Långsamt. Men hallå, det funkar. För hur många människor som helst. Och du är antagligen en av dom. Vilket är "wihoo!!", eller hur? Och det finns många typer av olika yogaformer. För den som vill få ta i på riktigt och svettas till mer lugn och meditativ yoga. Det är bara att välja och vraka.

Att ha balans i kroppen är en himla skön känsla. Ikväll har jag yogat hela kvällen. Det är få dagar det är så. Jag vet. Men ikväll hade jag tid. Och lust.

Jag testade för första gången positionen "Kråkan" som är bra för arm- och bukmuskler, koncentrationsförmåga, fokus och balans. (Tack @hannahohlsson för utmaningen.) Därefter körde jag huvudstående. Som stimulerar andningsvägarna, hormonutsöndringen (hjälp?!), harmoni, balans, blodcirkulationen (särskilt i hjärnan), lymfsystemet o c h kroppens alla körtlar.  Plus att den stärker självförtroendet. Det gick så lätt. Och det är en sådan utomjordisk känsla när det funkar. När man hittat tekniken och balansen. Ren meningen-med-livet-förälskelse. Man skulle kunna dö där och då. Och det skulle vara helt perfekt. Du fattar. Prova. Du kommer att älska det. I vart fall må bra av det.

 

 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: