frokensotblogg.se

i huvudet på froken_sot.

In och kriga nu Ashmed!

Kategori: Allmänt

 

Han måste ta mig fan skämta. "In och kriga nu, Ashmed! In och kriga nu!! " Oavbrutet dessa uppmaningar. Till barn som spelar fotboll. Ingen annan hörs. Han är fan inte tyst en sekund. Han står där i sina trekvartsjeans. Stryker sitt hår bakåt. Han är tränare, vuxen och förebild. Tänkt att vara. För många småkillar. Och han skriker hela tiden att barnen ska kriga. Även till Ashmed. Som inte helt osannolikt är utlandsfödd eller har föräldrar som är det. Som kanske kommer från ett krigsdrabbat område. Hur tänkte han här? Jag förstår inte. Jag vet att det är menat att peppa. "Kämpa på nu grabbar", typ. Men det låter verkligen inte bra. Verkligen. Inte. Bra. Det låter riktigt illa.

 

Kommentarer

 • Andreas säger:

  Jag står också ropar, peppar och berömmer från sidan när tjejerna tränar eller spelar match, i syfte att de skall våga och kämpa för varandra. Jag tror det är väldigt svårt att vara prickfri i den rollen och jag tror inte jag använt ordet kriga, men om någon som hör mig reagerar på ordval hoppas jag de kommer fram och berättar det så att jag får chans att bättra mig och fortsätta engagera mig för andras barn.

  Hade jag däremot sett kritiken mot mig på annat ställe hade förmodligen min lust att engagera mig runnit bort fort.

  2014-06-26 | 10:19:31
 • Jeff säger:

  Tänk dig att du bor i Härnösand, kliver upp tidigt på morgonen för att hinna till jobbet kl. 07.00 i Sundsvall. Jobbar hela dagen, kommer hem, hinner kanske kasta i dig nåt att äta. Tar med din son, åker och hämtar några av hans lagkamrater som vars föräldrar inte har bil eller körkort, åker vidare till fotbollsplanen.
  -Det är träning, och du är en av tränarna. I laget finns ungdomar/barn med blandad etnisk bakgrund. Men det tänker du inte på, för det är fotboll nu. Kanske har Ahmed inte kommit, du ringer och kollar varför han inte kommit än. Du får sätta dig i bilen och åka o hämta honom, han vill ju så gärna träna men det var lite logistikproblem idag. Nu är alla här och träningen kan börja. Det kanske blir tjafs, och du måste sätta grabbarna i ring, du berättar varför, och talar om att vi är ett lag och att du accepterar inga "dumheter". Träningen fortsätter, det är kul, grabbarna har kul.
  Efter ca 1 timme och 15 minuter är träningen slut för den här gången. Du samlar ihop bollar, konor, västar. Du "lastar" bilen full och skjutsar hem några av grabbarna.
  Hem och tar hand om vardagssysslorna.
  Du tänker "fan va trött o sliten jag är", men det är värt det, för du är en engagerad och intresserad fotbollstränare. Och du tycker det är hur kul som helst. Och dessutom är kön inte lång bland andra föräldrar i laget, till att bli tränare eller ledare. Du hinner med en till träning samma vecka, och en match till helgen.

  Detta ÄR den tränare du beskriver i din blogg!

  Research rockar fett!!!  Svar: Jag vill betona att jag medvetet inte lämnat mycket till uppgifter i bloggen som skulle kunna peka ut en specifik tränare eller ett särskilt lag. Mitt blogginlägg handlade inte om tränaren personligen. Han är säkert hur fantastisk som helst. Uppenbarligen eftersom han satsar sin tid på att träna barn/ungdomar. Det jag reagerade mot var hans ordval under hela den aktuella matchen. Jag tyckte det var olämpligt. Med hänsyn till inte minst de barn och vuxna som inte känner till tränaren personligen och kanske tar illa vid sig. Det är min högst personliga åsikt. Kanske är det bara jag som är känslig.
  froken_sot

  2014-06-26 | 22:28:09
 • Anonym säger:

  Jag hörde också att någon ropade skjut! (Haha)

  2014-06-26 | 22:40:28
 • Jeff säger:

  Om så var fallet, tyckte du då att det var viktigt att kommentera tränarens klädsel och gester, på ett sådant sätt som du gjorde. Du har ju vinklat hela blogginlägget, och framställer huvudpersonen som en otäck, empatilös och självgod människa.
  Jag vet att du "bara" vädrade din personliga åsikt, och att jakten på ett slagkraftigt blogginlägg inland kan resultera i något väldigt "svart/vit" och snedvinklat. Men jag hoppas du förstår att när man har hela bilden, så blir jag väldigt ledsen över ditt inlägg.

  För många andra som inte har den helheten så blir ett sådant här blogginlägg en ren sanning i samma stund du trycker på enter. En vinklad sanning, som kan göra att någon känner sig påhoppad.

  2014-06-26 | 23:48:36

Kommentera inlägget här: