frokensotblogg.se

i huvudet på froken_sot.

Good evening, this is your wake up call

Kategori: Allmänt

 
 
 

Så säger väckningen när den ringde kl. 05.00 på fredagmorgonen. Håller med. Det är natt fortfarande. Ingen människa borde behöva gå upp så tidigt. Kroppen säger nej. Ge dig. Somna om.

Vi skulle vidare från Oslo. Vart visste jag inte. Såklart. Bara att vi skulle käka frukost och hade kort om tid. Jag hölls på halster. Ända till avgången mot Malaga. Men det var inte slutdestinationen. Såklart. Vi skulle vidare. Daniel hämtade hyrbilen och cabbade ner. Och Olivia höll på att svimma. Tonårsdröm, hello och check.

Vinden i ansiktet mot Andalusien. Det är så vackert. Så varmt. Avslappnat. Det är svårt att stressa runt eller hetsa upp sig i 35 graders värme. Siesta mellan kl. 14.00-18.00. Ja, tack.

Det visade sig att Daniel har gjort en huskupp. Han vet att jag sagt nej till att köpa hus i Spanien. Jag har sagt toknej. Lagt in ett så kallat tokveto. Det är extra tungt vägande veto. Borde gälla ända ner till Spanien. Men icke. Fick honom att lova mig att vi inte skulle göra det. Varför såg jag inte hans tvekan? Jag synade definitivt inte hans plan. Man kan säga att han har kört hundvalpstricket med mig. Väl hitsläpad blev jag förälskad, varm i hjärtat och rätt medgörlig. Igår tittade vi på sju hus. I hettan. I ett underbart vackert Valle de Lecrin. Slingrande vägar. Apelsinträd, citronträd, mandarinträd och olivträd. Vita gamla vackra stenhus. Vänliga människor. Det går liksom inte att inte gilla. Och vi har fått en ny bästa vän som heter Carlos. Nya favoritplatser.

Vi har hunnit med morgonpromenad och löpning. Och här pratar vi inte lite högakusten-backigt. Utan mer berg- och dalbanan-backigt. "Buenos dias!! Hola!" Rosslar vi entusiastiskt fram till alla som vi passerar.

Mördarsnigeln lämnades kvar i provhytten i Sverige och på den andalusiska stranden har en liten svensk kvinna njutit. Virvlat runt i varma skummande vågor.

Jag har försökt prata engelska med spanjorerna. Men dom kan engelska lika mycket som jag kan spanska. Det vill säga i princip nada. Jag m å s t e lära mig spanska. Buenos noches!

 

 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: