frokensotblogg.se

i huvudet på froken_sot.

Kliver ur blomgarderoben

Kategori: Allmänt

 
Jag gillar inte rosor som snittblommor. Hos mig. Hemma hos oss rättare sagt. Så, nu är det sagt. Jag har klivit ut ur blomgarderoben. Det är inte det att jag ogillar dom. Dom doftar ofta ljuvligt. Är vackra att se på. Fast helst utomhus. I sin naturliga miljö. Slingrandes upp för en vägg. Rosenbuskar i en vacker trädgård. Och inomhus möjligtvis en kort skir rackare i en tunn glasvas.  
 
Jag kan inte riktigt sätta fingret på varför. Kanske för att jag uppfattar den som lite högfärdig. Pretentiös. Högtravande. För allvarlig. Konservativ. Som att klämma in en stor kyrka i sitt eget hem. För mycket helt enkelt. Det på förhand bestämda budskapet. Det övertydliga självklara uppenbara meddelandet om kärlek och romans. Jag blir alltid lite negativ inför saker och ting som känns påtvingade. Som inte är lekfulla med utrymme för fantasi och humor. Kanske är jag överdrivet negativ nu. Blommor och kärlek är ju såklart aldrig fel. Att någon vill ge mig blommor är otroligt och underbart. Oavsett. 
 
Kanske är det för att jag uppskattar glada enkla former och uttryck som plast från 60-talet går hem hos mig.
 
 
Som den här. Jag trodde jag köpt en tillbringare men det visade sig vara en shaker. Design Carl-Arne Breger för Gustavsberg. Från 1967.
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: