frokensotblogg.se

i huvudet på froken_sot.

Hur ego får man bli?

Kategori: Allmänt

 
 
Egopic. Selfie. Hur vanlig är inte den här bilden. Här behövs inget frågetecken tänker jag. Hur ego får man bli? En bild ur verkligheten eller totalt overklig? Fotoleendet. Vi har alla ett särskilt som vi gör. Medvetet eller omedvetet. Förutom munsåret så är jag rätt nöjd. Borde skaffa redigeringsprogram. Munsår borde definitivt vara sånt som man kan ta bort. Lättigt som vi sa på 80-talet. P1 hade härom dagen en diskussion om att alla blir mer och mer ego. Jag, jag och jag. Titta på mig. Titta vad jag kan göra. Titta vad jag gör. Zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz. Och då pratar vi inte bara facebook, instagram, twitter och så vidare. Utan även i riktiga livet. Allt mer av det vi säger eller faktiskt gör är egostuff. Vi är vår egen reklambyrå så att säga. Men vad är det vi försöker sälja? Har vi blivit vår egen lilla godiskiosk? Och hur ego v i l l vi vara? Egentligen. När övergår ett hälsosamt jag-tänk till ett drygt självupptaget ego-tänk? Kan vårt ego göra att vi slarvar bort vårt vänliga grundbeteende? Att vi tappar greppet. Gör vi skillnad på folk och folk eller har vi samma regler för alla? Min gräns är att mitt ego inte får gå ut över mina barn. Jag har valt att bli förälder. Dom är mitt ansvar. Dom är viktigare än jag. Jo, faktiskt.
 
Ibland måste man rädda sig själv för att kunna rädda andra. Rädda sig själv först. För att nånsin kunna rädda någon överhuvudtaget. Det finns sådana situationer och det är skillnad. Men i övrigt. Nope. Sorry. Väx upp. Ta ansvar. Först barnen. Sedan lite hälsosamt ego.
 
Ps. Den här bloggen är min. Därför utgår den från mitt jag. Det är ju liksom halva idén med bloggen. Med bloggar överhuvudtaget. Kom och hälsa på. Eller inte. My space. My place. Tjing! Ds.
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: