frokensotblogg.se

i huvudet på froken_sot.

Hur man styckar en falukorv

Kategori: Allmänt

 
 
Jag äter chokladbollar som E nästan halvt hade ihjäl när han bakade. Jag har aldrig sett någon pressa ihop ingredienserna på det sättet. Helt till oigenkännlighet. Men dom var delikata. Såklart. Kylskåpskalla. Med mjölk.
 
Vårt hus har en egen historia att berätta. Många kan relatera till huset. Antingen vet man vilka som bott här innan det blev vårt. Eller så har man till och med varit här under sin uppväxt. Det verkar ha varit en hel del fester här. Och förr i tiden så fanns det en riktig pool på baksidan. Fest + pool + sommar = poolparty. Det var förr det.
 
Med vårt hus följde fyra saker. En jättefin bricka med en ritning över huset. Själva arkitektritningarna. Och två tavlor. En av tavlorna beskriver hur man styckar en korv. Bland annat. En av före detta ägarna var nämligen slaktare. Eller han och brodern hade en charkuteriverksamhet. Jag gillar tavlan helskarpt. Rolig information och en smula historia i ett. Bröderna Lundholms tips för dom korvätande norrlänningarna. Som i vart fall på den tiden åt mest falukorv i hela Sverige. Enligt Lundholms. 
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: