frokensotblogg.se

i huvudet på froken_sot.

Hästsvans och näshår

Kategori: Allmänt

 
Jag får upp mitt hår (delar av det) i en pytte-pytte-liten hästsvans. Jippie! Som jag har väntat. Hästsvans är kanske att ta i. I och för sig. Mest likt kort stubbigt näshår som sticker ut ur en minimal liten gummisnodd. Men ändå. Jihoo!
 
 
Och som vanligt fredagslunch med min syster. På bibblan. Hysteriskt många människor. Lång lång pannkakskö. Hög ljudvolym. Mysigaste stunden på hela veckan. Jag och syrran. Och jag måste ha pannkaka efter maten. Till kaffet. Det har som blivit en tradition. Värda att vänta på. Pannkakorna. Med sylt och grädde. Sån ovana har inte syrran.
 
 
Middag hos Staffan minus Staffan. Med barnen. Nya sätt att tänka och göra. För att komma framåt och förbi. Utvecklande för själen. Och invecklande. För mindet.
 
 
Fin keramik fyndade jag hos Erik. 35 riksdaler från Nittsjö av THO. Schysst hårband. Thomas Hellström?
 
 

Fokus till frukost

Kategori: Allmänt

 
Bra fokus borde man kunna äta till frukost. Ett hekto fokus, ja tack. Hemskt gärna. 
 
 
Det är så lätt att hamna snett. Tycker jag. All information som svischar förbi till höger och vänster. 
 
 
Info som ska filtreras, analyseras och rangordnas. Förkastas eller prioriteras. Landa eller lägga bakom mig. Kanske hjälpa mig framåt. Eller distrahera mig. Andras fokus eller val kan ibland få mig att ifrågasätta mina egna val. Vackla lite. Och det är alltid bra att stanna upp och ha en dialog med sig själv. Vad står jag för? Vad är viktigt för mig? Vad väljer jag att prioritera? Och så tar jag ännu ett beslut. Och har rätt fokus igen. För mig rätt fokus.
 
 
Imorse åt jag ett hekto. Mitt alldeles egna fokus. Som jag gillar. Och är stolt över. Som jag kan stå för. Till nästa tvivel kommer. 
 
 

Träintresserad döskalle

Kategori: Allmänt

 
Spana in den här tidningen för oss arkitekturintresserade. Även för den genuint träintresserade. Och för oss som är både och är den helt fantastisk. Såklart.
 
 
Ögongodis.
 
 
Blogga eller göra mat? Blogga. Och hoppas på att Daniel släpper telefonen och kommer ner och intar köket. Gör god mat. Alternativt åker och köper god mat. Eller äcklig. Bara jag får bli mätt utan ansträngning. Vissa dagar infinner sig inte matinspirationen. Gillar när den kommer och jag blir pigg och kreativ. Men idag vill den inte komma. 
 
 
Dagens uppvaknande på jobbet. Ett meddelande på Kik. Ett hjärta och i förgrunden en god döskalle. Och en oätbar glad jultomte där bak. Så fint. Och väldigt typiskt Daniel. 
 
Ps. Nu kommer han! Ds.
 

Ryker stjärnan

Kategori: Allmänt

 
 
Mellandag. Tycker jag. Daniel säger att jag verkar sur. Rivig. Äh, säger jag. Kanske något butter. Okej lite surtant är jag nog allt. Smilbanden vill inte riktigt dras uppåt. Snarare som ett horisonellt streck. Men det har varit en okej dag. Andats-massor-dag. Träffat kidsen-dag. Jag har många fina runt omkring mig. Som bomullar upp mig. Och så bomullar jag upp mig själv. Jag gillar mig. Nu för tiden. När jag är så. Jag brukar vara rätt skoj. Att vara med. När jag slappnar av. Är mig själv. Så jag ska försöka vara mitt bästa jag. Mer kan jag liksom inte göra. Vara.
 
Ikväll ryker nog vinterstjärnorna. (Nej, inte julstjärnorna. Eller hur Johanne. Big differens.) Ner i sina fina vita kartonger. Inbäddade för att kunna plockas upp till nästa vinter. Våren verkar snart vara här. Och jag vill inte skrämma bort den. Redo att släppa taget om vintern. I vart fall här nere i dalen. 
 

En smula mindre jag

Kategori: Allmänt

 
Igår var en bra dag. Idag är en skitdag. Pissdag. Mögdag. Hur fan blev det såhär? Jag fattar inte. Kan inte ta in. Vad gör man när man inte når fram till någon som är viktig? När det gäller en av dom som man älskar mest av allt i hela världen. Är viktigast på jorden. När inget verkar kunna snurra på i samma takt utan. Han vill inte lyssna. Är totalt ointresserad. Likgiltig.Vad gör man? Man dör en smula. Jag dör en smula. Varje dag. En smula mindre jag. Varje dag.
 
 
Sorbet i backen. Non-nubuck-före. Jag blundar och går ut. Tar ett djupt andetag. Och ett till. Det sägs att man inte ska bråka med verkligheten men ibland undrar jag. Riktigt sugen på att be verkligheten fara åt h. I vart fall hjälpa den lite på traven. 
 
 

Kolhydratladdning

Kategori: Allmänt

 
Somliga morgonar är härligare än andra. När man vaknar tidigt, solen skiner och takdroppet mot fönsterblecket lovar en fin dag. Och sedan upptäcker man en Daniel och en lill-Daniel snusandes bredvid sig. 
 
 
Vaknar glada. Kärlek.
 
 
I soffan framför herrarnas längdskidåkning kolhydratladdar vi inför ännu en dag i skidbacken. Vilken helg det varit däruppe. I fredags massor med lössnöåkning. I lördags fin pist i sol. En ful vurpa och ont i ett ben drog ner totalintrycket. Men jag gillart. Henke också.
 
 

Staffordshire dogen och Karnevalen

Kategori: Allmänt

 
Rolig porslinshund från Burleigh Staffordshire i England. Min tvåa i laguppställningen. I den nya samlingen. Det finns en uppsjö av dom. Så ful att den blir fin. Lite lik Henke. Fast han är inte ful. Och den här är mer feminin. Mindre greve över den.
 
 
Fint fat av Stig Lindberg. Ur konstgodsserien Karneval som består av 32 delar. Ops. Det var många. Kräver sannolikt oändligt många loppisbesök under ett stort antal år. Framöver. Så synd eller vilken tur. Beror på hur man ser det. Från mitt eller någon annans perspektiv. Serietillverkades under 1950-talet. Tänk vad ett tips på instagram kan underlätta detektivarbetet ibland. Tack @ungpudel. 
 
 
Karnevalsfatet samlar upp mina och Olles smycken. Fast hon vet inte om det. Min hemliga gömma. Inte nu längre då. 
 
Ps. Den här curlingen gör mig helt slut. Kan det måhända vara därför jag fortfarande är krasslig? Tala om lång utdragen spännande superjobbig rysare. Från början till slut. Match efter match. Bara en match kvar nu och sedan kan jag andas ut. Mina nervtrådar orkar inte mer nu. När är det tänkt att man ska andas? Behöver få normalt syreintag igen. Grattis svenska curlingdamerna till OS-silvret, strålande insats! Ds. 
 

I can see the light

Kategori: Allmänt

 
Jag kan se ett ljus i OS-tunneln. Jag har ett begynnande OS-overload. 
 
 
Men framför allt så har ljuset successivt börja komma tillbaka. För många av oss nordbor är det här en lättnad. En stor grej. Vi törstar efter ljus. Och när det väl kommer är det som vackrast. Eller så njuter vi bara mer. Kanske både och. 
 
 
Grönt morgonte är en skön start på morgonen. Redo för en ny dag. 
 

More or less

Kategori: Allmänt

 
 
Det finns ett överflöd av roliga planscher. Med ursprung från dom svenska folkhemmen med virkade väggbonader? Med verser och ordspråk. Kanske. "Hem ljuva hem." "Kaffetåren, din bästa vän." Nej. Jag vet inte. Kommer inte på en enda vers nu. Jo men vänta! "Borta bra men hemma bäst." Där satt den.
 
Sedan finns det en del "nya" med tvist. Moderniserade verser. Dom finns också snart i varje folkhem. Andy Warhol till exempel. Han har satt sin prägel på några stycken. Även mitt. "I like boring things." (Den har jag inte. Ännu.) Som ju passar in så kollossalt på dom flesta nu förtiden. Eller inte. Generationen uppkopplad och hundra procent aktiva. Det kanske är så att vi önskar att vi gillar tråkiga saker. Så kan det vara. Så skönt, praktiskt och avslappnat det vore. 
 
Och så dessa nya. "No dancing - except on tables." Den gillar jag.  "Less is more. More or less." Jo, den är lite skojslig också.
 
 
 
Men den här gillar jag. Den passar mig bäst. Vem vill inte ha en extra liten dag mellan lördag och söndag? Det vore härligt. En extra sovmorgon. Det skulle vara gött. No doubt. 
 

Drakstaden och prinsen

Kategori: Allmänt

 
Drakstaden är många killars älsklingsställe. Dom känner varenda millimeter av den här lokalen. Min son skulle nog gärna flytta in här om han fick.
 
 
Grym på BMX:en. Skatebrädan.
 
 
Han flyger och trixar. Hoppar. Surfar. 
 
 
Idag tittade lill-brorsorna på. Och vi vuxna. Fattar inte hur han vågar. Att han kan. Min älsklingskille. ❤️
 
 
 
 

Kollektiv formtopp

Kategori: Allmänt

 
 
Vilken jäkla formtopp. När det gäller skandinavisk (?) trädesign. Men det var inte det jag tänkte på utan herrarnas längdstafett. Jaaaaaaa! Vilket makalöst längdlandslag vi har. Det här är helt historiskt. Två guld i stafetten. Både för damerna och herrarna. Osannolikt och helt fantastiskt. Vilken jäkla kollektiv formtopp. Så starka!

Att skrika flera kilometer (30,0) det tar på krafterna för både nerverna och stämbanden. Pallar inte den här spänningen. Noll tävlingsnerver. Eller rättare sagt hur jäkla många tävlingsnerver som helst. Huller om buller. Och dom är tydligen helt felkopplade. Varenda liten jobbig nervtråd. Allihopa. En enda kemisk röra. Han gjorde ett himla dåligt jobb på mig i den här delen. Han däruppe. Hur gör dom som tävlar? Jag fattar det inte. Tänker på bland annat iskalla mamma Maria. När det inte "bara" handlar om en fysisk explosion och styrkeinsats. Utan ett kontrollerat fokus med lugn som gör att hon med säker hand spelar stenarna med millimeter precision. I pressade lägen. Om och om igen.  I sitt första OS. Himla imponerande. Bugar och bockar här hemma i tv-soffan. Själv skulle jag nog lagt mig ner och dött. Eller sprungit på toaletten. Oavbrutet. Satt noll stenar. Nej. Det är tur att jag inte är uttagen till OS. Och inte speciellt förvånande. Om man säger så. Jag kan ju inte ens spela curling. Men ändå.

 

Ego-dag

Kategori: Allmänt

 
En vän till mig ska gifta sig i sommar. När solen är uppe som längst. Midsommarblomstren blommar som mest. Det är inte så lång tid kvar. Egentligen. Bara några månader. Men det känns som en evighet. Om man smakar på ordet sommar så ligger det så fint i munnen. Lent varmt uppfriskande. Retro-sommar-bröllop. Det kommer bli så fint. Och idag fick jag äran att ta del av bröllopspreppet. Där drömmarna, idéerna ska formas till verkliga planer. Omvandlas till konkreta fantastiska beslut. Förberedelserna är det som är lättast att njuta av tycker jag. Med vänner och familj. Vackra minnen som alltid finns kvar. Nära. 
 
 
Vi lunchade på Sushibaren i Sundsvall. Älskar det stället. Världens godaste fräschaste sushi. 
 
 
Vi plöjde genom dom flesta loppisarna i Västernorrlands län. (Näe nu ljög jag.) Visste ni att grundaren till Erikshjälpen heter Erik Nilsson? Kolla in magasinet Second Hand!
 
 
Fina babushkor i furuskål. Minsta gumman var tyvärr borta.
 
 
Finaste fyndet idag (förutom min väninnas Boda Nova tekoppar) var en trälampa i bra skick. Otroligt vacker med mjukt varmt sken.
 
Ps. Jag såg guld-Kalla göra ett helt overkligt grymt stafettlopp. Vilken makalös insats! Grattis!! Ds.
 

Big big heart

Kategori: Allmänt

 
 
Upp-och-ner-dag. Känslor och humör åt alla håll och kanter. Mycket kärlek. Till och med ända från Sotji. Det värmde mitt hjärta. Tulpaner och ranunklar. Videung. Omtanke och kärlek i en bukett. Tack från hela familjen, Maria.
 
Mycket gråt också. Som hållits inne ett tag. Som tydligen behöver komma ut. För att orka gå vidare.
 
Och kärlek is the thing. Det enda som räknas när allt ställs på sin spets. När allt kommer omkring. Som alltid varit huvudsaken. För mig. Målet. Resan. Det andra kan vara nödvändigt men det mesta är inte livsviktigt. Det är hjärtat som gör hela skillnaden. Att det hänger med i det vi gör. Så ett stort stort hjärta till er alla. Kramar från froken_sot
 
 

Hur man styckar en falukorv

Kategori: Allmänt

 
 
Jag äter chokladbollar som E nästan halvt hade ihjäl när han bakade. Jag har aldrig sett någon pressa ihop ingredienserna på det sättet. Helt till oigenkännlighet. Men dom var delikata. Såklart. Kylskåpskalla. Med mjölk.
 
Vårt hus har en egen historia att berätta. Många kan relatera till huset. Antingen vet man vilka som bott här innan det blev vårt. Eller så har man till och med varit här under sin uppväxt. Det verkar ha varit en hel del fester här. Och förr i tiden så fanns det en riktig pool på baksidan. Fest + pool + sommar = poolparty. Det var förr det.
 
Med vårt hus följde fyra saker. En jättefin bricka med en ritning över huset. Själva arkitektritningarna. Och två tavlor. En av tavlorna beskriver hur man styckar en korv. Bland annat. En av före detta ägarna var nämligen slaktare. Eller han och brodern hade en charkuteriverksamhet. Jag gillar tavlan helskarpt. Rolig information och en smula historia i ett. Bröderna Lundholms tips för dom korvätande norrlänningarna. Som i vart fall på den tiden åt mest falukorv i hela Sverige. Enligt Lundholms. 
 
 
 

Ogilla obalans

Kategori: Allmänt

 
Tre par skidor. I mörkret efter stängning. Dom vill inte åka hem. Dom vill åka vidare. 
 
 
Jag är nå jävulskt trött. Och less. I övrigt. Förkylningen vill inte släppa taget och min kropp känns inte i balans. Och vem gillar obalans? Inte jag.
 
Två timmars lycka med min syster och Daniel på telemarksskidorna. Men i övrigt har jag bara en känsla av att vilja checka ut. Behöver nog stå på 
huvudet ett tag. Ett långt tag. Andas. In och ut utan brus. Kanske vila lite också. 
 
 

När man får oönskat besök

Kategori: Allmänt

 
Vad gör man när en främmande man springer in i ens hem? Pratar obegripligt och inte verkar må bra. När han är upprörd och fientlig. Går emot en. Nära. Fortsätter prata hetsigt. Jag hann bli rädd. Ropade på Daniel. Och sedan kom två poliser in. Dom fick lov att brotta ner honom. För att få ut honom. In i en polisbil. Och iväg. Vi blev nog lite chockade allihopa. Illa berörda. Det jag så ofta läst hänt andra i polisrapporter blev plötsligt vår verklighet. Mitt i vardagen. En vanlig måndag. Det skakade om. Men det gick bra. Tack gode gud. Och Henke får bakläxa. En stor fet bakläxa. Hur snäll får man bli egentligen? Kanske var jag inte så mycket bättre. Jag tror faktiskt jag försökte få honom att sitta. Henke alltså. Eftersom vår inkräktare verkade måttligt förtjust i Henke. Tack polisen i Härnösand som kom och pratade lugnt till mig. Kom till vår räddning så snabbt man bara kan drömma om. 
 

Regnstövlar på!

Kategori: Allmänt

 
Vårväder i februari. På innergården på jobbet har vårlöken börjat knoppats. Och jag satte på mig regnstövlarna idag. Pölar i gigantiska format och djup. Jag försöker tänka positivt. Se fördelarna. Slipper frysa. Behöver inte ta på mig så mycket kläder. Kan prata telefon utan att förfrysa fingrarna. Lägre elkostnader. Slipper snöslunga. Snabbare vår och sommar. Men näe. Blä säger jag.
 
 
Idag har vi hejat på mamma Maria som spelat sin första curlingmatch i OS. Vinst och en hälsning till sönerna som blev stolta och glada. Spännande som sjutton. Fick lov att smygäta godis. Rätt övertygad om att det hjälpte. Där satt den. 
 

Jag vet inte om jag tycker om dig

Kategori: Allmänt

 
 
Friluftsfrämjandets telemarksskola är outstanding. Vid ett lönesättande samtal skulle det bli "mycket bra" i alla kategorier. Första tillfället för fyra glada pirriga elever ägde rum idag. Jean (skidläraren) lät oss kasta oss ut och med pedagogiska övningar leka oss fram till vår telemarksåkning. Jävlar vad roligt. "Happy-smiley-telemark-pose" praktiserade jag. Om jag översätter det från en värld jag är mer bekant med. Yogans värld. Kunde inte sudda ut leendet från mitt ansikte. Vi gick ut lite mer försiktigt. "Jag vet inte om jag tycker om dig som skidlärare", sa min syster. Med humoristisk underton såklart. När vi stod inför första övningen. När hon förstod att hon skulle få pröva sina första telis-svängar utan några som helst instruktioner. Hon är rak. Hon är rolig. Min älskade syster. Utgångsläge svårövertalad skulle jag vilja säga. Och vill precis som jag kunna allt från första början. Trots att vi vet att det inte är möjligt. Men Jean överlistade min syster. Hanterade oss väl. Hon vågade pröva sina vingar. Och Jean guidade oss förstklassigt tills vi alla dansade ner för backen. Mer eller mindre. Lyckligt fria. Ända in i våra skidåkarsjälar.
 

E måste ha samlat minst tusen piggelinpoäng den här helgen. Skidskola i två dagar plus skidåkning fre-lör-sön. Plus ett kalas i pulkabacken. Han var nöjd. Och blöt. Nu gäller det bara att komma ihåg att skriva in dom också. Poängen alltså. Jag är sämst på det.

 

Renhornsstaken i Härnta

Kategori: Allmänt

 
Renhornsstake från Tromsö i Norge. Som hittat till Sverige och Erikshjälpen. Och sedan till mig. Tur för mig.
 
 
Snart telemarkskurs i regn. Med täppt näsa. Perfekta förhållanden med andra ord. 
 

Älska medalj-Kalla

Kategori: Allmänt

 
Hur kan det komma sig att vissa människor ramlar rakt igenom tv-rutan. Rakt in i hjärtat på oss. Varma bruna ögon. Glada Kalla-ögon. Sprudlande Kalla-leende. Prestigelös och varm. Ödmjuk och modig. Hon säger det inte. Hon visar det. Och vilken otrolig insats hon gjorde idag. Nå jävulskt spännande när hon ryckte, drog ifrån och tog ledningen. I vart fall för en stund. Norskan Marit Björgen var bättre idag. Jag kan inte tänka mig någon mer fysiskt krävande vintersport. Sjukt jobbigt. Jag kan inte fatta att dom pallar. Och kan. Att dom vill. Frivilligt. Grattis Kalla till första OS-silvret!
 
 
Här drar hon! Precis när jag ska ta ett kort. Jag skriker. Hoppar i soffan. Jublar. Jävlar vad bra hon är.
 
När solen tittade fram på sena eftermiddagen idag stannade hela Vårdkasen upp. Vilken vardagslyx att få ha det här precis runt hörnet. Och jag känner att jag älskar både Kalla och Höga Kusten.
 
 
 

OS-invigning eller backen

Kategori: Allmänt

 
Det blev backen. Trots att Daniels gammfru och småkillarnas mamma är med i den svenska OS-truppen. Alla ville nämligen åka skidor. Skidälskare som alla i familjen är. Uppe till öppning och stängning. Annars blir det kris. Åka mindre än tre timmar är helt värdelöst. Tydligen. Happ. Så OS-invigningen fick vi se efteråt. "Var är Maria?", säger A. "Jag ser Maggan!", säger jag. "Gjorde du?, säger A. Vad fort det gick. Och tänk vad många mobiltelefoner som deltog i paraden. Brukar det vara så? Anja Pärson var fin som kommentator. Extra roligt att hon får den äran. Med tanke på Rysslands HBQT-politik. Vacker kreativ cermoni, teater- och dansföreställning. Sagolik. Oavsett baktanke och syfte. Politiska budskap. Och kul för Maria och lag Sigfridsson att få vara med. Heja dom och alla andra svenska aktiva. Vi kommer sitta fastnaglade i soffan.
 
 
Och på Vårdlasen låg dimman tät. Snöblandandat regn längst ner i backen. Snöflingor däruppe. Sol i sinnet. Jättefint underlag. Magisk skidåkning. Provade parallellsvängar med mina nya telemarksskidor och dom var helt jäkla grymma. Supersnabba. Vassa. Älskar dom. Bästa kompisar redan.
 
 

Retrokanna från Bodum

Kategori: Allmänt

 
Ibland lönar sig alla timmar på olika secondhandställen jag söker upp. När jag plötsligt hittar något skoj. Jag har Bodums gamla serie med bubbel-, kaffe- och glögglas. Används i princip bara för vatten och glögg. Och bubbel såklart. Glas och plast i samma produkt i en rolig blandning. Och idag hittade jag ett bubbelglas i rött och en thékanna jag aldrig sett tidigare. 
 
 
Fin färg och form!
 
 
Lätt och nätt.
 
 
Och några stycken Iittala.
 
 
Ultima Thule highball-glas designade av Tapio Wirkkala 1968 hittade jag också. Dom är underbara uppifrån. Helst på färgglad duk eller trä. Tack, Erikshjälpen!
 

Löv eller love

Kategori: Allmänt

 
Liten ung Michael Jackson. Så fin han var. Så synd att han inte tycktes se det själv. Varför är det så? Att vi har så svårt att se vårt eget vackra. Eller lyser vi bara i någon annans spegling?
 
 
Igår försökte jag göra en spellista på Spotify. Nutidens kassettband. Så smidigt. Fast inte riktigt samma känsla. Jag gillar att skapa något konkret. Något handfast. En slutprodukt som man kan klämma på. Till exempel ett kassettband. Jag hade väldigt svårt att komma ihåg mina favoritartister. Favvolåtar. Extremt svårt. Och dessutom så lät det inte riktigt lika bra. När jag väl hade kommit på någon rackare. Bobby Brown var sig inte lik. Alls. Men vissa var lika bra som då. Blacknuss, Blackstreet, Titiyo och SWV. Michael. Till exempel. Min musiksmak har alltså förändrats. I viss mån. Småjusterats. Vant sig vid en annan klang. Men fortfarande gillar jag inte Kent. Inte LeMarc. Inte någon typ av dansbands- eller hårdrocksmusik. Eller musik där man sjunger [löv] istället för "love". Fixar inte heller musik med texter som bygger på rim. Vars främsta idé är att rimma. Nix det går bort.
 
 
Chicken Nuggets med currysås. Löv it. Duggregn ute. Regnar backen bort blir jag tokig. 
 
 

WILMER kaffebar

Kategori: Allmänt

 
 
När jag kommer till Stockholm försöker jag äta sånt som inte går att hitta uppe i vår lilla stad i Norrland. Besöka roliga udda kreativa schyssta kaféer och restauranger. Utbudet är ju enormt jämförelsevis. Idag befann jag mig på Hantverkargatan och ramlade därför in på Wilmer kaffebar på Bergsgatan. 
 
Wilmer bjöd på rolig inredning, en väldigt god sallad och gott kaffe. Plus en hel del udda detaljer kan man säga. Bland annat en bild på Lionel Richie med texten HELLO is it me you are looking for. Smålappar med telefonnummer under texten. Lionel verkar singel. Lite desperat. Eller någon har humor. Fri tolkning. Men lite skojigt. Farmors gamla broderade dukar agerade gardiner. Inget var som det brukar. Alternativt hak helt klart. Passar alternativa jag.
 
 
Rusade iväg till tåget i sista minuten. 
 
 
 
Men den som rusar hinner. Som man kan säga. Jag hann sno med mig en takeaway från Wagamama. Premiär för mig. Och nu är jag mätt och belåten. En bra dag i huvudstaden. Men nu längtar jag hem. Hem till Norrland.
 

Morningtrain och yogisar

Kategori: Allmänt

 
Oj oj oj vad jag är trött. Det här med att ställa klockan på 04.15 för att ta "morgontåget" till Stockholm är rätt jobbigt. Helst för oss morgontrötta människor. Nattåg är en mer passande beskrivning. Men det är bra att det finns. Miljövänligt. 
 
Igår kväll hände något rätt magiskt. Jag satt och yogade på mattan i sovrummet. Jag hade nersläckt och yogamusik på i bakgrunden. Helt plötsligt sitter en liten lintott bredvid mig. I lotusställning. Som ett litet ljus. En liten buddha. Så fin. Resten av övningarna gjorde vi tillsammans. Min nya yogiskompis och jag.
 
 
Två ägg och en greenkick. Snart är även jag igång. Hello Stockholm!
 

Som julafton

Kategori: Allmänt

 
Som julafton tycker killarna P. Fast utan gran. Det tycker jag också. Lugnt och skönt. Och levande ljus.
 
 
Högläsning, hur härligt är inte det? Jag älskar att lyssna på barn som övar på att läsa. När dom prövar sig fram. Ljudar bokstäverna. Liksom smakar på dom. Hittar nya ord. Möblerar om tills det låter rätt. Minns ni Fem myror är fler än fyra elefanter? Hade så svårt att få ihop det där. Elefanterna är ju så stora. Japp. Det var då. Tur att det löste sig. Att jag lyckades utveckla mig. A S T R I D. Astrid. S I G N E. Signe. M A G N U S. Magnus. Det var långt innan Ipaddornas tid. Långt innan.
 

HJÄLP!

Kategori: Allmänt

 
 
Har du lagat en sådan här apa tidigare? Jag håller på att få ett sammanbrott. Jävla instruktionshelvete. Helt totalt obegriplig. %#^<>€£$€~>>%^=???
 

Lugnet före stormen

Kategori: Allmänt

 
 
Bara jag, en massa tidningar och telemarksguiden. Det är tyst och skönt. Favoritfrukosten serverad av mig själv. Tänk att det inte verkar vara möjligt för mig att fika före 10.30 på en helg. Det går bara inte. Och varför skulle jag egentligen. Ingen aning. Kanske för att tidiga morgonar kan vara sköna. Men det förutsätter ju att man är piggelin och faktiskt kommer upp. Så här sitter jag. Funderar på vad jag vill göra idag. Åka skidor. Gå ut i skogen med snöskorna och Henke. Ligga i sängen och läsa bok.
 
Imorgon kommer småfolket. Halva skaran. Dom stannar en lång period och det ska bli så skönt. Inga jobbiga separationer och längtan. Hinna landa tillsammans. Vara mer som en vanlig familj. Efterlängtad lyx. Att vara tillsammans. Dela vardagen. Något jag inte längre tar för givet.
 
 

Hangoverjuice

Kategori: Allmänt

 
Vissa dagar behövs "grönjuicen" mer än andra. Morgonen efter en halv-8-hos-mig-kväll helt klart. Mitt huvud känns. Så att säga.
 
Äpple, persiljerot, blodapelsin, citron, rot- och bladselleri, ingefära, broccoli, savoykål, gulbeta, gurka och fänkål. Det var drag i den. Och det behövs.