frokensotblogg.se

i huvudet på froken_sot.

Valnötschock

Kategori: Allmänt

 
 
Idag fick gästfriheten ett helt nytt ansikte. Vi fick en hel skottskärra full med valnötter av vår granne. S k o t t s k ä r r a! Toppad med apelsiner och citroner. Va!? Vi trodde han (Don Juan) (ja, det stämmer) skämtade, men det gjorde han inte. Hur åtgäldar man det? Mucho gracias. Tack tack tack. Hundra gånger tack. Dom klarar sig ett år, men det gäller att ligga i. Så det gör vi.
 
Hur många apelsiner finns det här i dalen? Egentligen. Overkligt många. Mycket goda. Högsäsongen är här. Och jag äter fallfrukt för glatta livet. Apelsin- och citronodlingar överallt. Blandat med olivträd. Det måste ha varit här Adam och Eva ramlade ner. Mumsade apelsiner (inte äpple, borde vara en felskrivning). 
 
Så här några år senare vandrar vi omkring på apelsinpromenader i paradiset. Naturlig backträning i 45 gradiga backar. Idag gick syrran och jag till Lecrin. Oändligt vackert och fullkomligt livsfarligt parerande av bilar i vertikalt läge på slingrande vägar.
 
Igår besök på vingård och i uråldriga vackra staden Granada. Om några minuter är det julafton. Min första jul utomlands. Konstigt. Och skönt enkelt. 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: