frokensotblogg.se

i huvudet på froken_sot.

Málaga

Kategori: Allmänt

 
 
Inne i centrala Málaga vimlar det av trevliga restauranger och god mat. Och fina affärer. Superperfekt är min beskrivning. För den som gillar annat än havregrynsgröt. Och Ullared. Inte för att det är något fel på gröt och Ullared. Verkligen inte. Men ändå.
 
Om ni någon gång har vägarna förbi Málaga och är i närheten av IKEA och behöver äta, så har jag ett tips. Sett från håll ser det inte mycket ut för världen. Skittråkigt läge. Bredvid Burger King i en bilkurva. Men skenet bedrar. På ett positivt sätt. Buffet Asiel serverar, som namnet antyder, asiatisk buffé med allt man kan önska sig och lite till. Folk [jag]  (ja, inte bara jag) äter sjuka mängder mat, eftersom det är väldigt svårt och krävande att hejda sig. Massor av färsk fisk, skaldjur, kött och grönt. Redo att tillagas av mannen bakom woken. Okej, han verkar en smula tillknäppt och sur när han snabbt sliter åt sig tallriken jag ger honom. Ingen vågar prata med honom. Men i övrigt utövar han gudomlighet där bakom tallrikshögarna.  
 
Jag äter för mycket mat. En sån här gång. Såklart. Alldeles för mycket. Man [jag] vill provsmaka allt. Och det som är gudomligt vill jag ha mer av. En klassisk fälla. Men ibland måste man göra små avsteg från det normala. Jag känner att jag börjar andas märkligt. Liksom tungt. Instinktivt skriker jag till och håller i min tallrik när servitören tror att jag är klar och försöker ta den. [Sno för fan inte min mat! Jag är i n t e klar.] Han ler. Och jag måste luta mig bakåt för att frigöra andningsvägarna. Innan jag kilar iväg och hämtar lite kinamat och efterrätt. 
 
 
Daniel var uppe med tuppen imorse. Gårdagens kärleksförklaring från mig till herr D. "God natt, gammgubbe. Fuck you." [God natt och sov gott. Jag älskar dig.]
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: