frokensotblogg.se

i huvudet på froken_sot.

Caballo Blanco

Kategori: Allmänt

 

 
Jag tar tillbaka allt jag sagt om att vi bor i en bergsby. Idag tog vi en tur till en hästgård. Gården låg nästan högst upp på toppen av ett berg. 1000 höjdmeter nära byn Lanjarón. På slingrande smala grusvägar utan sidoräcken. Mamma ville bli nerstoppad i bagageluckan och satt och höll sig krampaktigt i kurvhandtaget med bägge sina händer. Planerna på att rida dressyr på lördag ställdes raskt in enhälligt. Man ska inte utmana ödet allt för mycket. 
 
 
 
Men shit vilken utsikt när vi kom fram. Jävlar i min gata. Där uppe i himlen. Himmel. Berg i olika blågråa nyanser. En helt klar dag kan man se ända bort till Marocko. En ridtur på en andalucier. Lucero. En andalusisk häst. På julafton. Med syrran. I sol. I paradiset. Det var fint. Den ridturen kommer jag alltid komma ihåg. Som en av de vackraste. Även fast syrran säkert hellre velat galoppera iväg i mer action. Och mamma fått sin bil-och höjdrädsla stärkt och är traumatiserad för livet. 
 
Jullunchen intogs vid havet i Salobreña. Utomhus. Min mamma med en uppsjö av snytnäsdukar. Kommer inte ihåg när jag såg henne utan en i högsta hugg. Min syster nöjd över att vara nära havet och se mer rörelse. Grillad fisk och sol. Ett glas vitt. Istället för julskinka och kalvsylta. Även om jag gillar julmat. På riktigt. Så var det ett bra alternativ.
 
På vägen hem hittade jag en handelsträdgård som sålde fina kaktusar. Tjoho! Och en jättestor aloe vera. En stor kaktus som inte fick plats i bagaget. Blir en stor kaktus mellan benen vid fötterna. Hela vägen hem. Hjälp. Fast det gick bra. Det var bara hyrbilssätet som taggade till sig. Och dom tog jag bort. När kaktusen avlägsnat sig.
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: