frokensotblogg.se

i huvudet på froken_sot.

Happy pride

Kategori: Allmänt

 
Tänk att vara jagad. Iakttagen. Smutskastad. Hotad. Misshandlad. Hånad. Skrattad åt. Av så många. Oftast helt okända människor. Som inte känner dig över huvud taget. Det är obegripligt. Att det förekommer. 2014. Sverige.
 
Glad och stolt. Över att vara jag. Kanske inte varje dag. Det medger jag. Men mer och mer för varje år som går. Det borde vara allas rättighet. Att tillåtas vara sig själva. Gilla sig själva. Utan dömande eller fördömande åsikter, synpunkter, skällsord, blickar och förnedrande handlingar. Eller icke-handlingar. Hur rädd eller provocerad någon annan än kan bli.

Är vi så rädda? Att vi inte klarar av olikheter. Var försvann vår empati? Förståelse. Vår nyfikenhet? Vår mänskliga förmåga. Den vi briljerar med.

Jag är först och främst människa. Jag vill inte kalla mig hetro. Eller homo. Eller bi. Jag är så mycket mer än så. Vissa dagar är jag allt jag kan tänka mig. Drömmer om. Andra dagar ingenting. En grå liten mus. Bara ensam och tom. Vem jag älskar eller har sex med definierar inte mig. Det är mitt val. Min ensak. Mitt privata val. Mitt liv. Inte din ensak. Min. Bara min.

Jag gillar medmänsklighet. Kärlek. I alla dess former. I alla dess olika färger. Vänlighet. Respekt. Det finns inget så provocerande som när någon inte respekterar någon annans jag. Som har sanningen i sin hand. Facit för hur allt bör vara för att vara rätt. Alla goda argument. Ur ett trångsynt föråldrat förlegat fördomsfullt perspektiv. Med ett förutbestämt mål. Ett mål som passar in i mallen. Klipp-dockan. Men det är verkligen inte någons sak att lösa.

Låt mig älska vem jag vill. Så länge jag låter dig älska den du vill. Det borde vara så enkelt. Happy pride, alla ni modiga därute!

 

 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: