frokensotblogg.se

i huvudet på froken_sot.

Fastedag åtta

Kategori: Allmänt

 
 

Dag åtta. Sista fastedagen är här. Imorgon får jag börja äta. Jag är glad och stolt. Det har varit roligt, men jobbigt. Trodde inte att jag skulle stå ut. På riktigt. Men nu är sista fastemåltiden intagen. Himla himla skönt. Nu blir det upptrappning, men det får gå snabbt för på lördag ska jag till pappa och äta kräftor. Och jag älskar dom där små röda hårda rackarna.

Kan jag rekommendera det här? Ja, jag tror det. Inte till barn och ungdomar såklart. Jag känner att jag mår bättre i kroppen. Fastan sägs rena kroppen från slaggprodukter, miljögifter, tungmetaller och plaster. Jag hade gärna haft svart på vitt att det är så. Stämmer det här så är det fantastiskt. Jag känner mig också renare, lättare och klarare faktiskt. Både i kroppen och själen. Lite Ctrl + Alt + Del över det hela. Snart kan jag slå på On-knappen igen.

Det har varit ett riktigt prov av min vilja. Jag har slitits mellan det starka jobbiga påstridiga matsuget och viljan att slutföra fastan. Det hjälpte att jag var nyfiken och motiverad.

Om du funderar på att prova rekommenderar jag att åka iväg någonstans i enskildhet. Alternativt att sällskapet också fastar. Det är olidligt jobbigt att se andra äta gott eller laga mat som man inte får äta. Åk till sommarstugan själv eller till ett hälsohem. Jag lovar att det underlättar.

Hitta en fastekompis att köra med. Det skulle jag tyckt om. Någon som fattar på ett ungefär vad som händer under fasteperioden.

Var ledig åtminstone dom tre första fastedagarna. När huvudvärken är som värst och din mage undrar vad du håller på med. Då är det inte kul att vara på jobbet. Inte särskilt skojigt att vara hemma heller.

Jag har lärt mig att jag ofta sysselsätter mig med mat. Att oroväckande mycket av det jag företar mig innefattar mat. Ofta av ren slentrian. Jag har än mer insett hur mycket jag uppskattar god mat. Att det är viktigt för mig. Mat är glädje. För mig. Inte bara för att bli mätt. Jag kommer att fortsätta äta all typ av mat. Men jag kommer äta ännu mer grönsaker. För det mår jag bra av. Kaffet får kanske stanna på hyllan. Just nu saknar jag det inte alls. Och så länge det är så är det rätt skönt att slippa det beroendet. 

Tusen tack för all uppmuntran, pepp och stöd under min fasta! Det har hjälpt mig att uthärda. Nu ska jag ladda inför morgonens frukost. Det ska bli så fantastiskt gott! 

 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: