frokensotblogg.se

i huvudet på froken_sot.

Tidspress till valborg

Kategori: Allmänt

 
 
Kraftig tidsoptimering igen. Vissa dagar vill jag vara överallt. Med alla. Samtidigt. Funkar ju inte. Än en gång. Vilken överraskning.
 
Nu är i vart fall plantjorden på plats. Pallkragen. Kylen. Som är svart. Och världens finaste. Hur nu en kyl kan kännas så upphetsande. Den är som en stor hård saltlakritskaramell. I love it. 
 
 
Det var så vackert därute. Trots tunga moln. Snöflingor stora som handskar.
 

En kvinna som heter Ove

Kategori: Allmänt

 
Tänk dig ett strömavbrott. Eller när nätet tillfälligt har lagt ner. Safari kanske inte går att öppna. Eller att nätet går extremt långsamt. O-ooooo-o-o. Det kryper i kroppen. I hela mig. Har inte den funktionen i kroppen. Den som gör att jag kan vänta och småsjunga under tiden. Alla fall allt som oftast. Olidligt. Är min känsla. Idag funkade inte Viaplay. Jag vet. Vilket sketet problem. So what. Men ändå. Något otroligt irriterande. Och just där och då blir det så livsviktigt att titta på det där avsnittet som jag missat. Det avsnittet ur en serie som jag nästan inte sett. Överhuvudtaget. Eftersom jag nästan aldrig tittar på tv. Ja, men just då vill jag. Se hela jäkla serien. I ett svep. Och det går inte. Bannade bannade bannade. Bara därför tittar jag på en riktigt urusel film som går "live". Den är fruktansvärt värdelös. Men jag tittar ändå. Bara för att jag hade bestämt mig att ikväll skulle jag ha mig en tvättäkta tv-kväll. Oavsett om Viaplay håller på och bråkar. Så himla bra tänkt. Och gjort. Enda in i kaklet. Trots en dålig och utdragen handling. Vilket är dubbelt så jobbigt. Dåliga skådisar. Våld. Helt meningslöst med andra ord. Så här hade bergis Ove tänkt. Tänker jag. Och gjort. Ove i romanen "En man som heter Ove". Ove som jag tycker är fruktansvärt fyrkantig och tjurig. Träskallig och snäv i sitt tänk. Och eljest. Perfekt. Hej, det är jag som heter Ove.
 
 
 
 

En ovanlig måndag

Kategori: Allmänt

 
 
 
Jag kom hem i tron att jag skulle springa medan Daniel skulle jobba undan det sista. Storchef över Norden som han precis blivit. (Grattis!) Han sa att han inte hunnit handla. Men att han skulle fixa mat senare. I köket möts jag av ett berg av Max goda och gula hamburgerbröd.  Ett hav av tomater, salladskrukor och röd lök. Pulled pork all over the place. Och Daniel mitt i detta. Två påsar med chips. What the? Som barnen skulle sagt. "Hoppa in i duschen och ta på dig nåt fint. Om du vill. Det kommer lite folk klockan sex." Han ler. Och jag är slut och trött. Får panik. Som jag brukar få vid sådana här tillfällen. Men han känner mig. Han är van. Låter mig hållas. Låter mig springa runt som en tok. Han vet att det kommer att tona ut. Och när familj och vänner ramlar in tycker jag livet är bra underbart. 
 
 
 
 
 

Girltrip till Grekland

Kategori: Allmänt

 
Klart och betalt! I slutet av juni bär det av på solsemester. Jag, min dotter, storasyster, systerdotter och min mamma. Vi ska till Kreta. Hela gänget. Tre generationer av kvinnor i familjen. Det ska bli så himla kul. Jag har aldrig åkt utomlands med min mamma och syster. Eller med Tilde. Två yrpannor och en heting. Plus två tonåringar. Det kan inte bli annat än helt galet. Och härligt. Några grekiska sallader lär slinka ner. 
 
 

Kickbikers i Nacksta

Kategori: Allmänt

 
Det är tydligen aldrig försent att upptäcka nya aktiviteter. Kickbike är superkul. Helst i sällskap med världens finaste killar. Hade inte förstått hur svårt det är. Eller hur skoj det är. Man missar mycket när man bara står på sidan.
 
I Nacksta finns en fin skatepark. Jag har som bara passerat Nacksta förut. Endast ett stopp tidigare. På en loppis. Såklart. Men här stannade vi nu. På all-aktivitetsparken. Många härliga vuxna, ungdomar och barn i alla åldrar. Dom flesta med invandrarbakgrund. Och så vi. Och vi trivdes. Det var så levande. 
 
 
Jag och Isaac. Min finaste kille. Notera min mycket passande gangsta-style. Helt otippat.
 
 
Isaac och Adrian. 
 
 
Adrian in action. Längtar redan tillbaka. En lyckodag. På massor av sätt.
 

Salvador Dali

Kategori: Allmänt

 
Idag har vi blivit med en Salvador Dali. Hittad på Erikshjälpen. Litografi ur serien Pentagruel från 1973. Med äkthetsintyg. Säljes till konstintresserad! 
 
Vi blev med Rune Hagberg också. Fast den är inte till salu. Det är Daniels nya bebis. 
 
 
 
 
 
 

Bloggstatistik och hemligheter

Kategori: Allmänt

 
Igår hade jag 790 unika besökare på min blogg. Det är lite mer än det brukar vara. Jag har på knappt ett år skrivit 503 blogginlägg. 504 med det här inlägget. Igår skrev jag om att jag kände mig förolämpad av att någon kritiserat min gröna dörr. Det blev ett himla hallå. Det är svårt att veta på förhand vad som kommer bli ett uppskattat blogginlägg. Big news. Bad news. Good news. Det är vad det är.  
 
Jag skriver inte för att få många besökare. Men det är roligt när andra människor gillar att läsa min blogg. Det gillar jag. Jag vill inte göra illa andra. Jag vill göra gott. Jag skriver för att jag tycker om det. Det är kul att uttrycka sig. Vara kreativ. Med ord. Bilder. När jag läser gamla blogginlägg minns jag andra saker som hänt ungefär samtidigt. Trots att det som skrivs här är en sådan liten del av mig och mitt liv så blir det en slags hårddisk av ögonblick.
 
En del frågar mig om det inte känns utlämnande att skriva om sig själv. Jag tycker inte det. Jag skriver om det jag är öppen med. Och jag är en rätt öppen person. Inte så hemlighetsfull. Jag bloggar inte om sånt som är känsligt för mig eller andra. Vi har såklart olika gränser för vad som är personligt och privat. Till exempel har jag bloggat om att jag och Daniel försöker få barn. Det är en stor grej. Som betyder mycket. Men det är ingen hemlighet. Det är inte känsligt för oss. Det har varit naturligt att berätta om det. Det har känts bra för oss att andra vet. Det är något vi är stolta över. Att vi försöker. Och kanske viktigt för andra att höra om som är i samma situation. Andra som försöker få barn berättar det inte. För att det är känsligt. Och känns privat. För dom. Och det är okej. Tycker jag. Vi är alla olika. Det gäller att känna av sin egen gräns. Och respektera andras.
 
Min blogg är ett axplock av det som händer i mitt lilla huvud. I mitt lilla liv. Ibland är jag glad. Ibland känns allt åt helvete. Sån är jag. Ibland gör jag bra saker. Ibland inte så bra saker. Ibland är jag stark. Ibland pytteliten och svag. Men jag är. Jag gör. Jag försöker må bra. Jag försöker vara äkta. Jag hoppas att inte trampa på allt för många tår på min väg framåt. Puss.
 
Bilden tagen från gårdagens fikastund på Hemsön.
 
 
 

Nödvändiga kommentarer

Kategori: Allmänt

 
 
Okej, jag tror det är nödvändigt med ett förtydligande av förra blogginlägget "Onödiga kommentarer". På förekommen anledning vill jag poängtera att mannen i fråga INTE var vår ordinarie brevbärare. Det var ett paketbud. Sorry att jag inte visste bättre och därför blev otydlig. Ledsen om vår ordinarie brevbärare fått utstå kommentarer idag. Tänk vad lite färg kan liva upp.
 
Ps. Är du sugen på mer grönfärg? Besök Hemsö fästning i sommar. Ds.
 
 

Onödiga kommentarer

Kategori: Allmänt

 
 
Det är rätt ofattbart hur vissa människor tycker att det är okej att kränka någon annan. Att uttala sig om något som dom lika gärna kunnat knipa käft om. När man inte bett om deras åsikt. Imorse till exempel. Det ringer på dörren. Jag har semester. Tycker livet känns bra skönt. En vanlig dag hade jag inte varit hemma. Då hade jag varit på jobbet. Utanför står en brevbärare. Han kunde såklart lika gärna jobbat med något annat. "Vilken jävla färg ni har på dörren! Här ska man inte vara illamående när man lämnar paket. Då hade allt kommit upp igen." Typ något sånt sa han. Jävla idiot. Vad svarar man på det. Ja, förlåt så hemskt mycket. Jag ska måla om den så fort jag får chansen. Vilken kulör önskas? 
 
Vad får honom att tycka att det är okej? Jag vet inte. Kanske slog det honom inte att jag gillar min dörr. Att jag valt den med omsorg. Kanske tyckte han att han var rolig. Kanske hans liv är åt skogen. Kanske frugan hade sagt något taskigt den tidiga morgonen. Kanske han inte har någon fruga. Kanske är hans förmåga att tänka inte den bästa. Just denna dag. 
 
Jag sa inte att såna som han gör mig illamående. Jag är alldeles för uppfostrad för det. Och en smula seg och feg. 
 
Han kunde inte ens ha den hövligheten att stava mitt namn rätt. Men det var inte så viktigt tydligen. Så jag skrev under som sådana här situationer kräver. Tadig Iröva. Så moget.
 

Rakt upp och ner

Kategori: Allmänt

 
Sunny day. Och vi är lediga. Idag räcker det att bara sitta rakt upp och ner. Eller luta sig tillbaka i vågrätt läge. 
 
 
 
Njuta av allt som är så bra och fint.
 

Nya rabits

Kategori: Allmänt

 
Jag har fått med mig nya traditioner från dom härliga Täbyborna. Ett: Hattparad på födelsedagsmorgonen. Varför har jag inte tänkt på det förut? Dubbla överraskningsmoment är perfekt. Två: Påskbjörk med årets påskpyssel hängandes. (Inte lite ris bara. En stor rackare.) Tre: Mikrade frysta jordgubbar i havregrynsgröten på morgonen. En bit sommar till frukost. Vem gillar inte doften av varma jordgubbar. Precis. 
 
 
Smoothie på Naked Juicebar. Ny favorit med färsk bladspenat, mango och färskpressad citron. Syrligt och gott.
 
 
Vi åker från ett soligt och varmt Stockholm. Påsken har varit så himla mysig. Mycket tid med alla barn och vänner. Kört massor med bil i helgen. Fönstret nervevat. Musik i högtalarna. Solglajjor på. Viggbyholm är perfekt för oss som gillar småfåglar. Otroligt med fågelsång. Dygnet runt. Som att vara på ett gigantiskt fågelzoo. Ornitologer lär smyga i varje hörn. Och nu bär det av hem till skator, kråkor och måsar. Tjohej.
 

Körsbärsträdgården

Kategori: Allmänt

 
 
Så här såg det inte ut i Kungsan när jag bodde i Stockholm. Just precis nu har Kungsträdgården som ett magiskt utomhustak av körsbärsblommor. Det är vansinnigt vackert.
 
 
Det är en smula fascinerande att titta på alla som tar kort under träden. Det går knappt att ta en normal bild. Överallt ett hav av poserande männskor och fotografer.
 
 
Vi var inte bättre. Det gick såklart inte att motstå.
 
 

Rålis Skatepark

Kategori: Allmänt

 
Gillar du att kickbika eller gillar du någon som gör det ta er till då Rålis Skatepark i Stockholm. Utomhuspark i betong. Den är superfin. Passar både stora och små. 
 
 
 Adrian och Isaac.
 
 
 Isaac.
 
  
Isaac.
 
 
Olivia.
 
 
Adrian, Daniel och Jennie. Det kan vara spännande för oss vuxna. Många hjärtan i halsgropen. So to say. Men skoj. Och utöver betongparken finns det möjligheter att sparka fotboll. Spela basket. Springa hundra meter riktigt fort. Och så har dom en fin-fin lekpark. Plus fik och resturanger. Och det märks. Massor av folk med något för alla. En levande mötesplats. Och något att göra för en massa "ungdomar". Ps. Hint till Härnösands kommun. Why not? Ds.
 

Här ligger jag och låtsas sova

Kategori: Allmänt

 

 

Det är en dag per år som jag är morgonpigg. Nu för tiden. Riktigt tokvaken. Den morgonen då det är meningen att jag ska sova när dom andra kommer in. Låtsassovning har alltid varit en svår gren för mig. Det spritter i benen och kroppen ligger och kittlas. "Jag vill upp! Jag vill upp! Jag vill upp!" Så känner även idag.

 

Ligger och lyssnar. Vad lång tid det tar. Vad gör dom? Det slamrar hemtrevligt. Dörrar som slår. Ett glatt sorl av familj och vänner som försöker smyga och vara tysta. Men det är ju svårt. Man glömmer lätt bort sig. Jag är superpigg. Det är spännande. Känslan jag hade igår av att vara neutal och förväntansfri känns som bortblåst. Så blir det plötsligt tyst. Nu kommer dom väl iallafall. Och så börjar det slamra igen. Mummel. Skratt. Om och om igen. Jag vrider mig lyssnar och försöker blunda.

 

Till slut kommer tystnaden följt av födelsedagssången. Leende som sprids genom ansiktet och ut i hela mig. Blundar. Skrattar inombords. Och tanken slår mig. Hur långt upp i åldern håller man på så här? Egentligen. Men inom mig finns en tjej som fortfarande i vissa stunder känner sig som ett barn. Och är glad att för en dag få ligga och återuppleva en underbar barnslig förväntan. Så dundrar dom ner för trappan. Med sång, fika, teckningar och paket. Iförda peruker och hattar av olika slag. Jag blundar och försöker ta fram mina bästa sova-skådespelar-talanger. 

 

 

Min dotter. I Tina Turner-peruk. 

 

Serveringsvagn och påsk

Kategori: Allmänt

 
Varning. Här kommer varken visas några påskkärringar eller påskpyntade barn. Men en glad påsk-hälsning kan ni få. Glad påsk på er.
 
"Jag måste få fråga. Vad ska ni använda den till?" "Som serveringsvagn." Såklart. Lagar man i princip bara mat i köket och äter i ett annat rum är det ju lite praktiskt. Med serveringsvagn. På med alla grejer och så rullar man iväg. När vi köpte den var den orange med rött handtag. Nu har den förvandlats. Enkelt och billigt. Såga till två plywoodskivor. (Tack, älskade pappa.) Lite tennisrackstripes om handtaget. (Tack, racketshopen på Öbackahallen). 
 
 
 
Jag kan knappt tro att det är sant men alla barnen sitter i bilen. Vi är på väg tillsammans. Det är lyx. Inte vardagsmat för oss. För mig. Att alla är samlade. Vi har nästan alltid tre av barnen hemma. Och idag är min fjärde med. Jag njuter. Lycklig. Precis just nu. Är allt perfekt.
 
 

Min egen bubbla

Kategori: Allmänt

 
Ibland behöver jag bara vara själv. Med mina tankar. Vill inte bjussa på några. Ibland är dom bara mina egna. Jag vill bara vara. Just nu är det såna dagar. I min egen bubbla. Som ett megastort tänka-känna-reflektera-konvent. För en person.  
 
 
 

En av oss vårfixar

Kategori: Allmänt

 
Oftast har han enormt mycket energi. Som en robot. Han kör på. Så länge det behövs för att han ska bli klar. Vi är rätt olika. Han är mål- och prestationsmedveten. Jag är mer emotionellt medveten. (Ja, jag vet. Det låter bättre än styrd. Eller hur?) Jag måste ha en högre mening och känna mig fri. Vi kompletterar varandra kan man säga. Han behöver en bit av mig. Och jag behöver en bit av honom. Tillsammans blir vi bättre. Vi är envisa båda två. Bestämda. Men tillräckligt intelligenta för att också lyssna. Reflektera. Fortsätta lära oss. Det är underbart att få ha det i vår relation.
 
Nu har matplatsen ute kommit på plats. Det här är Daniel som inte orkar vänta på att jag yogat klart. 
 
 
Envis och stark. Lite gullig.
 
 
Nöjd och undrandes vad jag håller på med. Medan han får slita.
 
 
Iväg mot nästa våruppdrag. Och där låg jag.
 

Yoga på beställning

Kategori: Allmänt

 
Det har kommit önskemål om bilder på dom tre sista övningarna på ryggyogan. Glömde nämna att du kan släppa alla tankar på prestation. Det är inte viktigt inom yogan. Du utgår från dig själv och dina egna möjligheter. Du kanske inte kan göra exakt som det ser ut på bilderna och det är okej. Hitta din gräns. Utgå från din andning och din rörelse. Resten kommer. Jag tycker att jag är superstel. Jag tittar på superviga Rachel Bråthen och Anna Karlsson. Men jag är inte dom. Men dom inspirerar mig. I alla fall, här kommer bilderna över positionerna.
 
Kobran.
 
 
Barnet.
 
 
Ryggradsvridning. Kom ihåg att vända över åt andra sidan också. Båda axlarna ska fortfarande vara kvar på mattan.
 
 
Barn och djur brukar bli nyfikna och tycka att det är härligt att få vara med. (Inte alla!) Jag brukar gilla läget och ta med dom. För att hålla kvar fokus, lugn och balans. Annars är risken att man känner sig störd och distraherad. Omfamna, det är mitt tips. Samtidigt lär sig barnen ett sätt att landa och slappna av. Utan tv, Ipad och X-box. :)
 

Möjliga vägar

Kategori: Allmänt

 
En grimas. På en liten kille. Som är glad. Kan se så annorlunda ut med olika färgsättningar.
 
 
 
 
 
 
 
 
Längtar efter min Isaac. Inget kan fylla det tomrummet. Den platsen. Jag förbereder mig på att lämna iväg Henke. För att sopa bort tvivlet. Om omöjliga vägar. 
 

Yoga för ryggen

Kategori: Allmänt

 
Har man problem med ryggen finns det massor man kan göra för att hjälpa sig själv. Att bli bättre kräver inte lika mycket jobb som kontinuitet. Det är min erfarenhet. Det finns massor av bra yogaövningar för ryggen. Det tar cirka tjugo minuter. Gör jag yogan varje dag har jag inte så ont i ryggen. Slarvar jag märker jag det. Det är enkelt. Varje dag yinyoga. Stanna i varje ställning cirka fem minuter. Slappna av i musklerna. Andas lugnt och fall in i rörelsen. Jag yogar gärna i solen. 
 
 
Man börjar med fjärilen.
 
 
 Trollsländan.
 
 
Framåtfällning.
 
 
Sedan följer kobran, barnet och ryggradsvridning. Och simsalabim blir man såhär glad. 
 
 
Funkar till och med när man är trött och sjuk. Yinyoga är även bra om man tränar styrka och springer mycket. 
 
Foto: Daniel Prytz
 

Googles för lökarna

Kategori: Allmänt

 
Det finns en smart uppfinning som hjälper oss som får tårar av att hacka eller riva lök. Vi hittade dom på en skojig affär i Paris. Jag tror jag nämnt dom tidigare. The uniongoogles. Dom ser galna ut. Och man ser rätt galen ut när man bär dom. Givetvis. Men dom funkar. Dom är super. Och man kan inte låta bli att dra på smilbanden när någon har tagit på sig dom. Lite humor i vardagen underlättar.
 
 
Mamma är fin i allt. Till och med i ett par lökglasögon. 
 

Någon står på mitt huvud

Kategori: Allmänt

 
Det känns som om någon står på mitt huvud. Jag är varm och trött. Jag har sovit nästan hela dagen. Vårt sovrum badar i ljus. Dom sex fönstrena släpper in ljus från nästan alla väderstreck. Vanligtvis älskar jag det. Men huvudvärken gör mig ljuskänslig. Mina ögon vill dra ner mörkläggningsgardinerna. Men inte jag. Jag gillar att sova uppe bland molnen.
 
Ikväll har Daniel ett gäng fotbollsentusiaster här hemma. Chelsea-PSG. Matchen börjar snart och soffan är full. Chips. Öl. Korv. Ostkrokar. Försnack. Match. Eftersnack. Förväntansfullt sorl fyller huset. Zlatan är inte med. Han är skadad. Och därför tittar inte jag. PSG minus Zlatan och där föll mitt fotbollsintresse. Jag kommer att somna gott med ljudet av barndomsminnen från Skarpskyttegatan. När jag låg i min säng och somnade till ljudet av Sportspegeln som pappa alltid tittade på. Ville alltid hinna somna innan slutmelodislingan klingade ut. Tack, pappa förresten för cykeln. Fattar inte hur det gått till. Men den blev som ny. Superfin. Love u.
 
 
Mina sjukkompisar.
  

Direkt till gå

Kategori: Allmänt

 
Jag känner så väl igen mig i hennes blick. Den där när jag är trött, less, ointresserad och hungrig. Vill. Inte. Göra. Det. Här. Jag. Fattar. Inte. Vill. Inte. Ens. Fatta. Bläääääää. Typ.
 
 
Någon jobbig j**el  som vill en väl. Som man vet är snäll. Försöker förklara. Tålmodigt. Och så pedagogiskt som den förmår. Och man vill inte lyssna. Hjärnan gör motstånd. Jaget säger nej. Den lilla inombords säger nä äe. Vill sätta sig i ett hörn. Dra upp knäna till hakan och bara tjura för sig själv. Allt låter krångligt och jobbigt. Man vill bara ha en snabbiljett rakt genom fängelset till GÅ. En genväg. En knapptryckning och sedan klart. Stämpla ut.
 
Fastän jag inte är sur på den som försöker hjälpa till går det som inte att hejda sig. Förlåt att du kom i vägen. Jag uppskattar det egentligen. Liksom.
 
 
 

Hästhippa på Riiby Gård

Kategori: Allmänt

 
Jag luktar häst. Fortfarande. Jag fick rida islandshäst igår och luktar fortfarande idag. Daniel tycker det är sådär. Klart tveksamt. Men jag älskar hästlukt. Stalllukt också. Ladugård. Men i synnerhet hästlukten. Från mulen. Pälsen. Det är så sällan numera. Så när det väl inträffar tänker jag passa på.
 

Möhippe-ute-ritt i tallskog. För en blivande maka. På Jaffe. Jag kommer ihåg min egen möhippa. Vaknade av att en främmande man var på väg upp i trappen ropandes på mig. "Ulrika, det är Per. Kommer du ihåg mig? Hallå, Ulrika!" Herre gud. Satt i sängen. Toksvettig. Nyvaken. Helt borta. Vad fan är det som händer. Det tog ett tag innan jag kom ifatt. Så att säga. Som en jättejobbig superduperjäktigfannuharjagförsovitmiguppvakning. Fast värre. Folk strömmande upp. Ta da! Som väntade på respons. Jag fick lova att ta mig upp. Svettig och BH-lös. Darrig. Oh, yeh.
 
 
Så snälla vi var med Anna. Ingen Per som kom och hojtade. Men heller ingen Sean-Banan som skakade rumpan framför ansiktet. Vilka kära minnen.
 
 

Foodbar till Härnta

Kategori: Allmänt

 
 
 
Halleluja. Äntligen. Som vi väntat på en restaurang i stan som man bara kan svänga förbi för att hänga lite på. Ta ett glas vin. Eller äta något riktigt gott. Inte så pretentiöst. Men inte heller en ölig sportbar. Kvalitet. Modernt. Avslappnat. Trivsamt. God mat. Trevlig personal. En plats där man kan sitta och föra ett efterlängtat samtal utan att behöva viska. Eller där det skulle kännas helt naturligt att sitta själv för att det är så trevligt. Ett superlyft för vår stad. Jonathan (och David) har gjort ett jättejobb, tusen tack och ett jättestort grattis till er!
 

Det enda jag saknade var musik. Jag läste att Matbaren vill profilera sig som ett ställe utan dunka-dunka-musik. Jag var i och för sig glad att slippa höra den sedvanliga Härnta-musiken á la 80- och 90-tal som ofta spelas när jag någon gång tagit mig ut. Men jag hade gärna hört lite schyst loungemusik i bakgrunden. Inte för högt. Och inte heller för lågt. Lagom. För att skapa en skön stämning och modern stadskänsla. Roligt för den som kanske glider in själv för att käka en bit. För att slippa tjyvlyssna på grannarna. Eller bara för att musik gör dom flesta glada och snälla.
 
 
Matbaren rekommenderas absolut. Tipp topp tycker jag. Beställ bord eller glid förbi. Chilla och njut. Ps. Ni glömmer väl inte bort Sågverket? I Rö. Dom serverar middag fredag-lördag, samt brunch lördag-söndag. Ds.
 
 
  

Ofrivilligt nattatåg

Kategori: Allmänt

 
På grund av en hemsk olycka i Malmö blev hemfärden inte riktigt som vi tänkt oss. Vi missade flyganslutningen från Arlanda. Efter en god räkmacka i Nässjö och massor av samtal med SJ och Big Travel åkte vi nattåget hem till Norrland. Nå jävulskt trött. Och saknade min reseledare Daniel. Som är så bra att sköta trassel på resor. Så att jag bara kan hänga med. Vara i min egen värld.
 
 
Men Anna var rätt pigg.
 
 
Anneli var nog lika less och trött som jag. Hoppas du kom hem okej och att du kunde sova många timmar. 
 
 
Victoria var också oförskämt pigg. Själv gillade jag det liggande läget. Mjuka nytvättade lakan. Möjligheten till att kunna sträcka ut benen. Borra ner mig i kudden och släcka lampan. 
 

Jennifer Lopez i Munksjö

Kategori: Allmänt

 
Det var säkert 15 meter i takhöjd och jag kunde inte undgå att se brandvarnaren som satt där uppmonterad bland dom oljemålade kvinnorna i taket. Hur i hela ... har det här gått till? Tänkte jag. Inte om de målade änglarna. Utom om den lilla runda moderna brandvarnaren. Tala om felfokus.
 
 
Munksjö f.d. fabriksområde har väldigt coola byggnader. Det som är kvar. Häftig miljö och rekvisita. Minus föroreningar. Så rolig att fotografera att jag lyckades tappa bort min studiegrupp. Sprang omkring som en tok bland alla hundra ingångar innan jag kom rätt. 
 
 
The sky is no limit. Så kändes det ikväll. På nobelfesten. Miljökämparnas motsvarighet. Vi satte upp nya miljömål och löste världsfreden. Mellan passen hann jag med att träna. Det är konstigt. När jag inte tränat på någon dag känner jag mig så otränad. Och så fort jag tränat det minsta lilla får jag en känsla av att jag är Jennifer Lopez. Ge mig mellanmjölk någon.
 
 
Ps. Extremt kallt. Vid besök om våren bädda in dig själv i ett dunlager. Eller två. Även om solen skiner och det är vindstilla. Ds.