frokensotblogg.se

i huvudet på froken_sot.

Farsdagsmanual, tack

Kategori: Allmänt

 
Jag tycker det är lite svårt det här med farsdag. Vilken far ska man fira egentligen. På vilket sätt. Vad känns bra. Vad borde man göra. Som en god dotter, mamma och bonusmamma. Jag vet inte. Att fira sin egen pappa känns ju självklart. Jag vill dit ge honom en kram, prata och ge honom någon helt onödig present. Men det viktigaste är att träffas. Få se honom. Krama om honom. Se honom utan brådska. I all hast. Det är inte det som känns klurigt.
 
Jag har en del andra pappor runt omkring mig. Och det är där jag inte blir klok på hur jag bör göra. Daniel, som har egna barn och bonusbarn. Borde jag ta ansvar för att fira honom. Hjälpa barnen att fira honom. För att jag vet att han blir glad. Att det värmer hans pappahjärta. Och för att jag tror barnen vill fira sin egen pappas farsdag. Det känns givet när hans barn är här. Att hjälpa dom att fira sin pappa. Men när dom är hos sin mamma. Borde jag överraska honom med att ha planerat ett firande tillsammans med småkillarna. Som ju inte är så små fortfarande. Eller är det upp till killarna. Eller deras mamma. Klampar jag in på någon annans område. Jag vet inte. Och så har jag ju mina barns pappa. Samma funderingar där fast omvänt. Mina barn är större också. Kan ta mer ansvar själva. Har sitt eget sätt dom vill fira på. Dom har sina egen vilja och är inte lika beroende av mig. Jag påminner barnen att ringa honom. Fira honom på något sätt. Vill dom ha hjälp att köpa något så fixar vi det. Men är det tillräckligt.
 
Kan någon klok människa skriva en farsdagsmanual för frånskilda mammor. Margareta Ribbing, please. Eller har du redan?
 
Hur som helst, grattis till alla fina pappor runt omkring. Kända och okända. Hurra för er! Och ett särskilt stort grattis till min egen underbara pappa. Jag älskar dig oändligt. Från månen och tillbaka.
 
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: