frokensotblogg.se

i huvudet på froken_sot.

Frukostfascisten i mig

Kategori: Allmänt

 
Trippla träningspass innan frukost efter sovmorgon är inte så smart. Händer mig ibland. Tänker inte längre än "jihoo va härligt!" och sedan är det liksom försent. När jag väl dragit igång. Dum som få.
 
Har nu desperat hällt i mig frukost. Väntar på att sockernivån ska gå upp till normalnivå. Under tiden förundras jag över min sedan många år tvångsmässiga ritual att måsta ha "riktig" frukost och "riktig" middag. Även om tiden är knapp och jag är vrålhungrig. Mina juicerutiner har ju inte direkt snabbat på proceduren. Men gott blir det. Och jag blir pigg av det. Men ändå. Ibland blir jag så trött på mig själv. Jäkla frukostfascist. I am. 
 

Jag gör slut

Kategori: Allmänt

 
Där satt den. Årets sista jultallrik. God, men vi måste göra slut nu. Jag känner det. Det värsta är nog röran i kylskåpet. Gamla förpackningar fram och tillbaka. Ut och in. Knövliga paket med oklart innehåll. 
 
 
Julklappsbestick i rostfritt från Daniel. Fantastiskt fina. Sköna att greppa och tål diskmaskin. Amen på det sista. Därmed uppstår en rokad. Dom äldre retrobesticken får åka till Hemsön. Återvinning, yes!
 

Nakentröja står i ljusan låga

Kategori: Allmänt

 
Mannen höll på brinna upp. Vid frukostbordet. Hans nudietröja fattade eld när han sträckte sig efter kaffet. Över adventsstaken. Ops! Det luktar bränt nu. Han kunde släcka lågan och är välbehållen. Det hade just varit snyggt om han brunnit upp årets näst sista dag. 
 
Idag lyser solen. Om man blundar vänd mot solen blir allt underbart varmt rött. Skönt. Man känner vitaminerna virvla in. 
 
 

Mellandagshäng

Kategori: Allmänt

 
Familj. Barn. Gudbarn. Vänner. Kärlek. Tid. Rum. Tacksamhet. 
 
 
Lördagshäng.
 
 
Söndagshäng. Vardagshäng.
 
 
Byta julklapp. Som du säkert redan har. Som kanske är fånig. Onödig. Fel. Och som alltid alltid visar sig vara helt underbar. För att den är från dig. För att vi känner varann. För att du är speciell för mig.
 

Dansk nalle

Kategori: Allmänt

 
I julklapp fick jag av min dotter den finaste nallen  jag kan tänka mig. I trä. Dansk design av Kay Bojesen. Med en hälsning jag kommer bära med mig alltid. Världens finaste dotter.
 

Räven raskar

Kategori: Allmänt

 
 
Över isen rakt in i väggen. Att man kan sakna någon så mycket. Det är rätt otroligt. Oroligt. Men troligt. Där det finns kärlek. Ska andas in Hemsöluft nu. Känna vinden och det friska. Hämta nytt liv. Ny kraft. Hoppas och ber att det löser sig. Att förnuftet får ta vid. Gräset är inte grönare på andra sidan. Iallafall väldigt sällan. Hemma är där barnen finns. Så är det bara. Är det inte? Har aldrig varit tydligare än i år. Kan det vara på något annat sätt?
 

Hundraåringen på juldagen

Kategori: Allmänt

 
Himmelskt lugn dag. Jag i bakåtliggande fåtöljläge. Julfilmer, dataspel och nu Hustoppen. Och det är ett nytt program för mig. Men kul. Tack, syster. Rekommenderas för alla husintresserade med arkitektdrömmar. Perfekt helt enkelt. Kola, knäck och jultomtefudge. Snart julfilm nummer... ja, jag vet inte riktigt. Film och jul hör ihop tycker jag. Avslappning och feel-good i mängder. Det är viktigt. Sedan Hundraåringen. I en popcorndoftande biosalong. Med prasslande godispåsar. Och en massa barn.
 
 

Syrrorna firar jul

Kategori: Allmänt

 
 
I(g)år hände något härligt. Jag och syrran julstökade för första gången tillsammans. Vi lagade julmat och bakade julkakor. Det har aldrig blivit av tidigare. Jag tror att hon tycker att jag är en allt för stor julnörd. Hon köper inte konceptet helt. Hon brukar sucka åt mig och mamma. Iaktta på håll hur vi stökar på. Fascineras över allt vi gör. Jag tror hon småler åt oss. Tycker nog att vi är fåniga. Men med åren har det infunnit sig en ömsesidig förståelse för våra olikheter. När det gäller traditioner. Det finns inget rätt eller fel. Vi är bara olika. Men jag hoppas stenhårt på en ny tradition nu. Hon och jag. Jul. I köket. 
 
Nu ligger jag i sängen och väntar på att barnen ska vakna. Att sonen ska komma hem. Regnet klapprar mot fönsterrutan. Barnen ska få gå sin julrunda med ledtrådar, gömställen och julklappar. (Tradition från familjen Prytz). Jag ska ligga och lyssna på hur dom tassar omkring. (Min tradtion). Fnissande och uppspelta. Det moderliga hjärtat kommer pulsera lite extra. I sann Karl-Bertil-Jonssons-mamma-anda. Mina ögon kommer glittra och spännas ut och in. Stillbild. Film-ego-pix. Och den gröna julen kommer passa utmärkt till julskinkan. Och löpturen efteråt. Näe nu får dom allt ta och vakna snart.
 
God jul!
 
Ps. Fotograf Susanne Boström. Ds.

Årets köttbulletävling

Kategori: Allmänt

 

Jag har vaknat ur min surhäxasömn. Begav mig ut i skogen med Henke. Sladdade omkring på blankis. Vadade i kallt vatten. Blev dyngsur och dökall. Jag var ute i en och en halv timme. Mötte en enda människa. Sedan mådde jag bättre. Märkligt. Vaknade till ordentligt. Kom in och värmde mig. Tinade upp på flera sätt kan man säga. La in sill och gravade lax. Helt frivilligt. För att jag ville. För att det verkade roligt. För att jag gillar att använda händerna och göra något från grunden. Jag känner mig så himla rejäl då. Grundlig. Sen fuskar jag på massor av annat. Men det är en helt annan sak. Och det var kul. Det blev senaps- och dragonsill. Citron- och limesill. Vanlig inlagd sill med hyvlade morötter, äpple och rödlök. Och Daniel stekte köttbullar för glatta livet. Med kryddor från Zlatangård. Eller Rosengård. Jag misstänker att Daniel tror att Zlatan kommer hjälpa honom ro i land årets köttbulletävling. Lite namedropping och sen är det klart typ. Men jag tror han misstar sig. Han gjorde reservköttbullar också. Jag vet inte om det är riktigt okej enligt reglerna. Men Daniel ville ha dom uti-fall-att.

 

Surpuppa

Kategori: Allmänt

 
Jävulska sur. Det obligatoriska förstaledighetshumöret har inträtt. När allt ska vara löst och ledigt. Glatt. Förväntningar, hello. Jag måste alltid bli tvärtom först. Då tycker jag alla är bäng i huvudet. Först. När det egentligen är jag som är knäpp. Sedan lättar det. Hoppas jag. 
 

Tilgmans apa

Kategori: Allmänt

 
Den lille fick sällskap av den store. Tänk dansk brytning. Jag gillar apor. Och nu är dom två.
 
 
Tack Erikshjälpen för fin-fin svensk keramik.
 
 

Frullehjältar

Kategori: Allmänt

 
 
Sitter och njuter av världens godaste frukost. Jag och mig själv. Levengood och några fina svenska hjältar. Jag äter ägg från David & Chabbes hönor. Jag äter croissanter från Sofia. Och "farmors" hembakade havrekex från Angelica. Himlen glödde imorse. Och ramlade tydligen in här. Nu snöar det också. Det kanske blir jul trots allt. Tack alla mina änglar!
 
 
Bildbevis på att David och Bengt varit i stan. Bengt skötte sig exemplariskt. David och Chabbe också.
 
 

Julgran på plats

Kategori: Allmänt

 
 
Nu har jag jullov! Hurra! Äntligen. Och julgranarna är nerhuggna. Eller rättare sagt  nersågade. Nu ska dom stå och vänja sig vid värmen inomhus. Jättefina granar. En pyttegran och en stor. Efter granjakt i mörkret med pannlampa. Med vänner och Henke. Det är så skönt i skogen. Man kan andas. Man är härvarande. Det är sån lyx. 
 
 

Löpande flickvän

Kategori: Allmänt

 
Jag tror jag blir tokig. På allvar. Henkes kompis ylar hela tiden. Högt. Otroligt högt. Och gällt. Rakt i mitt öra. Om jag inte klappar honom. Det kan ju vara lite lustigt till en början. Lite gulligt. Men sedan är det inte det. Sedan vill man riva sitt hår. Kasta hunden på soptippen. Skrika tillbaka. Sätta på sig ett par hörlurar. Rymma hemifrån. Ta en sista-minuten-resa. Gå och jobba. Göra något kriminellt så man får sitta på häktet. Eller i fyllecell. Ja. Ni förstår. Jag står inte ut. Tur att inte barnen är hemma. My God.
 
Ps. Hundkraken har en löpande flickvän där hemma. Tur att inte Daniel blir så här varje gång jag löper. Det hade aldrig gått. Ds.

Svinto i din kalling

Kategori: Allmänt

 
Jag beundrar människor som är modiga, engagerade och vågar strida för det goda. Zinat Al Sadat Pirzadeh är en sådan kvinna. Hon är mångsysslare. Komiker, skådis och författare. Men mest av allt är hon en sann medmänniska. Med ett stort varmt hjärta. Enormt rolig. Allvarlig. Sätter ord på sånt vi inte pratar om.  Lyfter likheter och skillnader. Mellan det vi känner och det som är främmande. Rädslan som uppstår. Följderna. Hon strider mot främlingsfientlighet. Trots att hon blir hotad om och om igen. 
 
Hon betonar vikten av alla människors lika värde. Att vi egentligen är så lika. Hon jobbar för tjejers rätt att inte kunna bli bortgifta. I Sverige. Idag. För att få bort luckan i lagen som gör det omöjliga möjligt fortfarande. Hon lovar att hon kommer vara politikernas Svinto i kallingen till dess att något händer. Till lagen ändras. Kanske vi är några fler som borde göra som hon. Engagera oss. I det som verkligen betyder något. Att alla räknas och får finnas till. Rätten till frihet för alla. Arbeta för ett mänskligare Sverige. Kan vi inte alla börja säga ifrån mer. På individnivå. Inte skylla på någon annan. Utan ta eget ansvar. Nu.
 
Ps. Heja Zinat! Ds.
 

Katten i rymden

Kategori: Allmänt

 
Legobygge a la Edvin. Så uppfinningsrikt och fint. Till och med katten är med på rymdskeppet. Och legokatter ska tydligen vara väldigt ovanliga. Enligt ingenjören. Snart kommer barnen tillbaka. Samma dag som det blir ljusare faktiskt. Och då är det snart jul. Oavsett om den blir grön eller vit. ❤️
 

Ursäkterna bubblar upp

Kategori: Allmänt

 
Ikväll ska alla tomtar fram. Första julen som jag faktiskt glömt bort att ta fram lucian till lucia. Vilket känns som själva idén. Kanske stakarna faktiskt kommer ställas ut där dom ska stå också. Och sedan en snabb isdubbstur med Henke. Lite huvudstående. Morden i Sandhamn. Känns som lite tajt med tid. Allra helst eftersom jag hamnat i väldigt skön fåtölj. Som är himla svår att komma ur. På riktigt. Helst när jag är nerbäddad med filt och har en tjugofem-kilos-hund över mig. Och är mätt i magen. Ursäkterna börjar bubbla upp så lätt. En efter en. Jag ska avverka dom en i taget. Men först en kaffe och chokladkaka. Kvällen är väl ung? 
 

Hej. Söndag

Kategori: Allmänt

 
Hej. Sågverket! Man blir så glad av det där stället. Av dom där killarna. In i minsta detalj. 
 
 
Idag firade vi Erik som fyllde år. Vår vän. Som vi trivs så bra med. Som har en fru som är galet äkta. Det gillar jag. 40 år. En perfekt ålder. Jo faktiskt. Den som alla andra. Tack för att du ville vara med oss på din födelsedag! Vilken tur vi har. ❤️
 
 
Dagar kan starta sämre än den här. Att inleda dagen med promenad, brunch och bubbel på Sågverket. Med vänner av bästa slag. Med skönaste vandrarhemsdirektörerna i vacker trivsam avslappnad miljö. Ren och skär lyx. God mat. Goda efterrätter. Schysst musik. Goda drycker. Samtal och möten som ger energi. Och julstämning på det. Naturmaterial. Naturjul. Naturvänner. Himla tacksam för allt och alla.
 
 
 

Sound of Noice

Kategori: Allmänt

 
En blandning av Byggare Bob, Beck och Galenskaparna. Kanske även en släng av Släpp fångarna loss det är vår. Med en musikalisk tvist. Alternativa instrument. Svensk komedi, men jag tror inte det. Nominerad till allt möjligt. Daniel har somnat. Såklart. Nominerad till bästa sovfilm av honom. Men jag kan inte låta bli att titta vidare. Windows här i soffan. Utan dans. Fredrik Lindström verkar vara med på ett hörn också. Snart är det dags för tredje advent och Sågverket.

Oväntat besök

Kategori: Allmänt

 
För två år sedan lyfte vårt hustak i stan. Av en storm. Det oväntade händer då och då. Det är naturligt. Jag gillar oväntade besök. Spontanbesök. Finns det något trevligare. Fram med fulkaffet och sedan kan man sitta ner och snacka. Men inte den här gången. 
 
 
Vilken chock när vi kom ut till Hemsön. Liggande träd överallt. Vilken jäkla storm. Stormen Ivar. Skit-Ivar. Våra vackra höga tallar tog han. Ja, inte alla. Men några av dom. Flera stycken. En tall föll mot ett av våra hus. Vi vet inte om den gått igenom taket. Det nylagda taket. Det går inte att se ännu.
 
 
Elen hade såklart gått. Så köket är nu utrensat. Gud så bra. Eller inte. "Min" altan hade klarat sig. Och nya friggeboden. Ingen har skadat sig. Tack, gode gud. Jag är enormt glad och tacksam att vi inte sov därute under stormen. Jag hade garanterat dött av skräck. No more visitors av det slaget, tack. Och det nya nyåret kommer nog inte att ringas in på ön i år som vi tänkt. Det får bli nästa år. Om det inte vankas storm igen.
 
Jag har aldrig varit på julshow tidigare. Förrän igår. Oj, vad folk. Och oj, vad otroligt många extremt berusade människor. Redan innan förrätten. Oj, vad många som spexade till det. Grottmänniskans återkomst, hello. En helt vanlig firmafest enligt Daniel. Jahapp. Jag hade roligt ändå. Vi hamnde i ett trevligt sällskap. Och träffade många härliga glada normala människor. Och showen var jättebra. Efterrätten himmelsk.
 

En stjärngosse på rymmen

Kategori: Allmänt

 
 
Idag när jag var på stan sprang en stjärngosse med bara ben förbi mig på gatan. Iklädd lucialinne, stjärngossestrut & Timberlandkängor. Han hade dragit upp linnet för att kunna springa fortare. Dom bleka benen såg märkligt vita ut. Dom försökte parera pölarna. Stjärnan på pinnen flaxade tillsammans med armarna. Jag vet inte om gossen var på väg till eller från tåget. Men han såg ut att ha bråttom. Lite Sex and the City över det hela. Ni vet när Carrie springer iförd en ballerinadräkt och en buss kör förbi och stänker ner henne. Precis så. Precis den känslan.  
 
Isaacs klass och parallellklass hade också luciafirande idag. Dom var så fina. Sjöng så bra. Stolt mamma satt på förstabänk. Växte några centimeter. Varje dag som går. Mer och mer tacksam. För allt jag har.
 
Ps. Kommer stan lysas upp av marschaller imorgon bitti eller kommer Ivar vara i vägen? Hoppas det går vägen. Ds.
 

Headstand yes!

Kategori: Allmänt

 
Kompletterat min utmaning med huvudstående. Fick tips på ett instruktionsfilmklipp med Kino Yoga. Som funkade! 
 
 
Först vingligt. 
 
 
En del fall.
 
 
Men ganska snabbt hittade jag både tekniken och balansen. Hyfsat. Mycket fokus i överkroppen. Magen. Sedan när balansen kom kunde jag slappna av. Blunda. Faktiskt lättare när jag blundade. 
 
Och sedan fick jag lov att stå på huvudet hela kvällen. Himla roligt. Prova! Ps. Tack Frida! Ds.
 

Gosiga klappar

Kategori: Allmänt

 
Jag kommer ihåg hur kul det här var. Skriva på tidningen. Pratbubblor. Rita roliga hattar och mustascher. Lite skägg. För att man var uttråkad. För att man just där och då inte hade något annat att göra. Kanske väntade på något eller någon. Long time ago. 
 

Superfoodsverkstad

Kategori: Allmänt

 
Snart bara en vecka till julledighet. Över två veckor av bara ledighet, skönt umgänge och göra vad man vill. Hänga med familj och vänner. Äga sin egen tid. Sovmorgonar. Fika på sängen kanske? Jo. Laga god mat och läsa böcker. Spela spel, åka pulka, träna, yoga och förhoppningsvis skidor i alla dess slag. Äta skumtomtar. Såklart superfoodverkstad. Jippie!
 

I sopbilen min

Kategori: Allmänt

 
Jag hittade precis tre frysta thailådor i bagageluckan på min bil. Dom var inte frysta längre. Dom hade legat där länge. Jag vet inte hur många dagar. Kanske veckor. Kan nämligen inte riktigt komma ihåg när jag köpte dom. Överhuvudtaget. Men oj, tillräckligt länge. Min bil luktade sopbil. Numera thaisopor. I min soptunna. 
 
Perfekt obduktionsstämning nu kan man säga. På med Vicks Blå-salva. Dags för operationer i Greyś Anatomy. Med Olle. 
 
 
 

Hipp hipp hurra

Kategori: Allmänt

 
Italiensk smörgåstårta med grillad kyckling, philadelphiaost, bacon, körsbärstomater plus en massa annat gott som jag säkert inte ens upptäckte. Italiensk club sandwich. Jesus, tack. Det gick hem. Rakt in i mitt mathjärta. Vi firade min svåger som fyllde år för några dagar sedan. Jag älskar när en vanlig måndag får lite glitter och strössel över sig. Vardagsbubbel. Min svägerska är lite Nigella. Fantastiskt vacker, mörk och oslagbar på matkonst och bakverk. Minus sexuella anspelningar hela tiden. Små petita cup cake. Vad vore livet utan godsaker. Väldigt mycket tråkigare. Jo.
 
 
Finaste killen. Var hemma idag. Love u. 
 
 

Julmarknad på Sågverket

Kategori: Allmänt

 
Det var inte bara vi som tänkt tanken. Att åka till Sågverket på julmarknad. Ho ho, vad mycket folk det var. Och precis så mysigt och stämningsfullt man kan önska sig. Murberget förlåt, men släng dig i väggen. Du är numera brädad.
 
 
Sociala får som blev lite kära i ett fårskinn jag köpte på julmarknaden. (Se bilden nedan.) Bäääääää. Jag fick kela massor. Visste ni att får luktar rätt kraftigt av sur gammal disktrasa. Nu vet jag iallafall. Men dom är väldigt fina. Och sköna.
 
 
Tänk om Sågverket även kunde ha en liten restaurang i stan. Härnta needs it. Vill ha känslan energin lokalen killarna inne i stan. Också. Vi behöver båda. Kan dom klona sig vore det bra.
 
 
Tjejerna som var med på dagens utflykt. Bara mamma fattades. 
 
 
Första springturen på snöunderlag är nu genomförd. Dubbföre. Snöföre. Friskföre. Skönare än att springa i värmen. Jag gillar det. Mer Vicks Blå-känsla den här årstiden. 
 
 
Kom ihåg att tända andra ljuset. Ps. Och att sedan släcka dom! Ds. 
 

Känn ingen sorg

Kategori: Allmänt

 
På kvällen med Olle. Håkan Hellström, vilka låtar. Vilken film. I eftermiddag Idol med Jens, Erik och Matilda. Birsta-city. Sundsvall. Jag och barnen. Ja, men visst. Det var roligt också. Finns inget bättre än utflykt med barnen. Strosa omkring. Bara vi tillsammans. 
 
 
Fullt med folk. Såg så lite. Bara bakifrån och back-stage. -Här ser vi ju inte ett skit. Konstaterar Isaac. -Näe. Säger jag. -Förutom Jens. Och Matilda. Och Erik. Såg Erik kolla mobilen. Såg Jens piffa Eriks hår. Gulligt.
 
 
Såg vakterna pilla på telefonerna istället för att vakta. Inte lika gulligt. Tjing!
 

Satsbord och Aladdin

Kategori: Allmänt

 
Jävlar vad kallt det är idag. Hela jag klädd i dun och ändå frös jag. Kom an snön, lägg nu ditt isolerande värmande täcke. Tog plats med kaffe framför vinterstudion istället. Och hamnade i en hög med tidningar. Och en Aladdin-ask. Mina färg-och-form-ögon rullar runt och ner på satsbordet bredvid mig. 
 
 
Finfint träslag. Enkel rak form. Praktisk. Tar lite plats. Smart möbel. Vacker.
 
 
Ett nästan likadant bord bläddras fram i min tidning. Såna här håller jag på. Jag och mitt lilla huvud. Fram och tillbaka. Bilder. Av olika saker. Platser. Färger. Material. Idéer. Ständig pågående process. På ett positivt sätt. För mig. Oftast. Fast ibland blir jag bra trött på mig själv.
 
 
Daniel i vinterskrud. Dunig gossig kramig. Oändligt kärleksfull. 
 

En halv splitt

Kategori: Allmänt

 
Vårt hus. Jag älskar det. När jag går på promenad och kommer tillbaka hem. Bultar hjärtat. Det är så fint. Och hyser mina närmaste. Några av mina käraste.
 
 
Särskilt vintertid är det fint. Och inatt och under dagen har det kommit massor av snö. Vit virvlande snö kom med starka vindar. Enda nackdelen är snöskottningen. Nu måste man komma ihåg att lägga in skottid morgon och kväll också. Tjoho. Not. Jag är nog seg som jag är. Dom tiderna.
 
 
Jag tror snöröjarna glömde bort några områden idag. Trottoarer, gångvägar och snövallar. Vadat fram med Henke. Ett steg fram och ett halvt tillbaka. Emellanåt en halv splitt. Där plogen faktiskt farit fram. Livsfarligt. Förrädiskt. På med broddarna helt enkelt. Pensionärsvarning på mig. Men det är lugnt. Because I'm worth it. Broddar alltså. 
 
 

Bumlingkompis

Kategori: Allmänt

 
Smaken är som baken. Och ibland är till och med min egen smak delad. 
 
 
Jag har köpt en lampa på loppis som Daniel avskyr. Den ser ut som om den stått på något ålderdomshem. Säger han. Ska du byta skärmen eller. Äh. Näe. Tänker jag såklart inte. Det är en originalskärm från Ateljé Lyktan. Det kan du fetglömma. Att jag ska.
 
 
Kursgårslampa. Mäh. Sjukhuslampa. Spela roll. Snygglampa. Bumlingkompis. Jullampa. Ljuslampa. Släng-dig-i-väggen-lampa. Javisst!
 

OS-guld inom räckhåll

Kategori: Allmänt

 
Jag har nått pannkakstoppen och satsar nu stenhårt på att ta ett OS-guld i motherhood. Why not säger jag. 
 

Till häst vid datorn

Kategori: Allmänt

 
Jag har fått världens roligaste och skönaste kontorsstol. Jag sitter som på en hästsadel. Ryggen hittar rätt automatiskt och det känns som jag skulle kunna galoppera iväg över en äng. Till världens skönaste och tryggaste häst. Jo, faktiskt. Jag lovar. 
 
 
Och den här utsikten hade jag idag. Från Hotell Höga kusten. Det var alldeles vindstilla och älven hade börjat bilda isflak. Tunna tunna iskalla flak. Fikabuffén var oemotståndlig. Såklart. Och föreläsningen gick bra. I ❤️ high coast.
 

Linas matkisse

Kategori: Allmänt

 
 
Titta vad som följde med Linas matkasse vecka 49! En livslevande katt. Helt otroligt. Söt. 
 
Handstandsrapport: Jobbar upp styrkan i armar, axlar, bröst och rygg. Stått riktigt bra en gång hittills. Hepp!
 

Önskelista

Kategori: Allmänt

 
 
Säg mamma. Mama. Ho ho ha ha ha!
 
 

Windows i fönstret

Kategori: Allmänt

 
 
Vi höll på att frysa ihjäl. Det var så kallt. Trots två grader varmt. Vilka norrlänningar vi är. Men Norrdans danschef mötte oss med ett stort varmt glatt leende. Jag fick ett program i handen och kände hur jag tinade upp. Slappnade av. Och sedan körde det igång. Windows.
 
Jag tjatar om Norrdans. Jag vet. På adventsfika hos min pappa idag berättade jag att vi skulle ner och kolla på Norrdans. Den årliga dansföreställningen i deras fönster. -Norrdans, åh fy fan! Utbrast han. Tänk att far och dotter kan gilla så olika. Och lika också många gånger. Det moderna rytmiska fantasifulla känslosmeckade tekniska ständigt flytande konstnärliga kreativa klassiska humoristiska i Norrdans föreställningar fascinerar. Världsklass i dans. Dom dansarna och koregraferna kan. Tipp topp. På toppen varje år. 
 
Combining two threes:
 
 
Mi...auw:
 
 
 Snowflake:
 
 
 TechNo? Oh yes!:
 
 
Vi frös som bara den. Men det var det värt. Det klapprande ljudet av handskklädda händer som klappade glatt och uppskattande efter danserna var stämningsfullt. Lite Karl-Bertil Jonsson. Och vem gillar inte honom.