frokensotblogg.se

i huvudet på froken_sot.

Lingon och utflykter

Kategori: Allmänt

 
 
Titta va mycket LINGON!! TITTA!! Va mycket lingon!! LINGON!! Utbröt min söta vän och kollega på skånska hela dagen idag. Tror hon gillar lingon. Väldigt mycket till och med. En buss lastad med akademiker av olika slag och annat löst folk transporterades runt i Timrå kommun idag. Hör och häpna ingen lukt. Timrå stinker vanligtvis. På grund av sin industri. Men inte idag. Lögdö Bruk. Vackert. Fanns mycket lingon där. Kan rekommenderas för bröllop, dop, partaj, loppis och andra utflykter. 
 
 
 
Mjällån. Risk för ras och skred. Men otroligt vackert. Lingon gick att plocka. Obs, se upp så ni inte ramlar ner. Gå i n t e för nära kanten!
 
 
Därefter Bergeforsen. En femtiometer djup säkerhetsgrop håller på att byggas vid vattenkraftverket. För att klara tusenårsflödet av vatten. Himla coolt bygge. Jag fattar inte hur det går till att få ihop det hela. Det är gigantiskt hela projektet och massor av svåra problem att lösa.  Inte ett lingon så långt ögat kunde nå. Däremot såg gubbarna i jättegropen misstänkt lika ut.
 
 
Midlanda. Och Permobil. Wow, säger jag. Vilken glöd den personalen hade. Motiverade till tusen. Att skapa något unikt för att hjälpa någon med funktionshinder till ett bättre och friskare liv. Det mådde dom bra av. Dom anställda glittrade av stolthet. Och ideér och inspiration. Hatten av.
 
Slutligen Fagervik f.d. pappersmassafabrik. Och här började jag bli både en aning trött och kall. Fotograferade istället. Sanerat industriområde. Halleluja. Yes!
 
 
 Ett äpple och festis. Sedan hemfärd. 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: