frokensotblogg.se

i huvudet på froken_sot.

Höst i luften

Kategori: Allmänt

 
Jag tror hösten är här. Det är snart september och det har börjat bli kallare ute. Friskt. Krispigt. Klar luft. Perfekt springväder. Imorse fick jag torka bort massor av dagg från frukostbordet. Och målartvätt. Idag ska stuga nummer två bli mattsvart. Eller rättare sagt grundfärgsgrå. 
 
 
Det är blött trots gassande sol. Och tallarna tappar massor av barr. Ett fint litet lager överallt. Vackert och lugnt. Älskar hösten. Ingen överhettning i sikte. Jag tänker så bra då.
 
 
Helst i hängmattan. När barren borstats bort. Under täcket. Med ullstrumpor och vantar. 

Colgatereklam eller inte

Kategori: Allmänt

 
Daniel har ett leende som han fyrar av när det förväntas. Eller när han ska visa att något är roligt. Att han är glad. En colgatereklam. American style. Sen har han ett leende som får mig att falla. Smälta bort lite grann. Ett leende som jag tror att han inte vet om att han har. Som han har lite i smyg. Som får hans skrattgropar att titta fram. Lite generat. Försiktigt. Orört. Varmt och mjukt. Fick ett sånt imorse. Ibland lyckas jag fånga dom på bild. Värda att minnas.
 

PMS, städa eller äta frukt

Kategori: Allmänt

 
Idag har det städats här hemma. Jag har inte rört en fena. Tackar tackar. Jag är tacksam trots att stolarna vid matbordet ALLTID ställs tillbaka helt fel. Och kuddarna läggs på snedden och filtarna över rygg- eller sidostödet på soffan. Jag fattar inte hur det kommer sig. Varje gång. Och jag vet. Jävla otacksamt. Men hej, jag betalar för det. 
 
 
Själv åt jag en apelsin. PMS antydde Daniel. Lägg av säger jag. PMS på dig själv. Vad är det för konstigt med en apelsin. 
 
 
Bara för att det stod i en serietidning. Jag har inte ätit en enda glass. 
 
 
 

Rör och du dör

Kategori: Allmänt

 
Vi har olika sätt att kommunicera. I vår familj och övriga världen. Finns hur många nyanser och variationer som helst.
 
 
Det här är ett sätt. Rör & du dör var Olivias meddelande härom kvällen. På yogurtförpackningen. Främst riktat till övriga i familjen. Raka puckar är hennes melodi och det uppskattar jag. Det ska vara lätt att förstå vad den andre vill. Det är jobbigt att gissa och man gissar väldigt sällan rätt. Ofta ganska fel till och med. Strategin att linda in det man vill ha sagt går bort tycker jag. Budskapet blir alldeles för otydligt. Vad vill du egentligen? Antingen tror mottagaren att det är värre än det är. Eller bättre än vad som var tänkt. Strategin att inte kommunicera vad man egentligen vill eller tycker utan fokusera på den andres dåliga sätt att kommunicera är också meninglös. Återigen. Vad vill du? Eller säga något helt annat än vad man vill men med en liten hint eller ledtråd är också rätt ineffektivt. Kan få motsats effekt. Jag fattar vad du vill, men kan du inte ens säga det får det vara. Ogillar. Fast det värsta är nog att säga det man tycker till alla utom den det berör. Osmart. Fegt. Extremt ologiskt och ineffektivt. Ja ni hör. Jag är inte lätt att leva med. Jag och Olivia kommunicerar nog rätt lika. Pang på rödbetan. Eller skit i det. Inget trams tack.

Lingon och utflykter

Kategori: Allmänt

 
 
Titta va mycket LINGON!! TITTA!! Va mycket lingon!! LINGON!! Utbröt min söta vän och kollega på skånska hela dagen idag. Tror hon gillar lingon. Väldigt mycket till och med. En buss lastad med akademiker av olika slag och annat löst folk transporterades runt i Timrå kommun idag. Hör och häpna ingen lukt. Timrå stinker vanligtvis. På grund av sin industri. Men inte idag. Lögdö Bruk. Vackert. Fanns mycket lingon där. Kan rekommenderas för bröllop, dop, partaj, loppis och andra utflykter. 
 
 
 
Mjällån. Risk för ras och skred. Men otroligt vackert. Lingon gick att plocka. Obs, se upp så ni inte ramlar ner. Gå i n t e för nära kanten!
 
 
Därefter Bergeforsen. En femtiometer djup säkerhetsgrop håller på att byggas vid vattenkraftverket. För att klara tusenårsflödet av vatten. Himla coolt bygge. Jag fattar inte hur det går till att få ihop det hela. Det är gigantiskt hela projektet och massor av svåra problem att lösa.  Inte ett lingon så långt ögat kunde nå. Däremot såg gubbarna i jättegropen misstänkt lika ut.
 
 
Midlanda. Och Permobil. Wow, säger jag. Vilken glöd den personalen hade. Motiverade till tusen. Att skapa något unikt för att hjälpa någon med funktionshinder till ett bättre och friskare liv. Det mådde dom bra av. Dom anställda glittrade av stolthet. Och ideér och inspiration. Hatten av.
 
Slutligen Fagervik f.d. pappersmassafabrik. Och här började jag bli både en aning trött och kall. Fotograferade istället. Sanerat industriområde. Halleluja. Yes!
 
 
 Ett äpple och festis. Sedan hemfärd. 

Just idag är jag stark!

Kategori: Allmänt

 
 
Jag tror att det är många av oss som känner någon som drabbats av cancer. Eller kommer att drabbas. På nära eller långt håll. Vi hoppas att det inte ska ske. Inte ska hända. Oss själva eller någon vi älskar. Gillar. Bryr oss om. Allra helst såklart inte någon. Men statistiken talar för en annan utgång. Min styvfar fick cancer. Leukemi. Blodcancer. Det påverkade honom och oss runt om på massor av sätt. Från början till slut. Det var tufft att se honom försämras. Av cancern och andra sjukdomar som kom som en följd av cancern. Han dog den 10 november 2010. Det var svårt att se honom förändras till någon som till slut var en skugga av hans gamla jag. Även min mamma slet så ont. Det tärde och drog. Oron, rädslan och skräcken. Om och om igen. Alla turer in och ut på sjukhuset. Planerade och oplanerade. Akuta. Alla upp- och nergångar. Hans kraftfullhet och värdighet som människa. Som han höll fast vid. Hans sorg över det faktum att tiden höll på att rinna ut. Han kämpade på. Länge. Levde på. Fortsatte vara. Fortsatte göra. Älskade. Skrattade. Grät. Han klagade sällan. Men han måste såklart haft en otrolig smärta både rent fysiskt och psykiskt. Han var fantastisk mot min mamma. Han älskade henne så mycket. Och hon älskade honom. Och jag älskade honom för att han älskade henne så mycket. För hans värme. Han tog hand om henne som om hon var gjord av guld. Jag kommer alltid vara så tacksam för att dom fick träffa varann. Ge varandra många otroliga år. Tillsammans. Massor av glädje och kärlek. Trots cancern. Det är fantastiskt att det finns människor som hittar kraft och ork att kämpa för att vi någon gång ska kunna hitta ett botemedel. Hitta ett bättre läkemedel. Kanske lösningen på den hemska sjukdomen. Rädda fler från cancerns hemska framfart. Och förhoppningsvis sedan låta oss komma undan helt. Hjälpa dom som drabbats. Föreningen Just idag är jag stark! är viktig. Superviktig. Jag beundrar deras insatser, målmedvetenhet och drivkraft. Deras ideér och hoppfullhet. Deras positiva anda. Vi kan alla göra skillnad. Vi kan alla hjälpa till på något sätt. Tillsammans blir vi ännu viktigare. Ännu kraftfullare. Dom är ett verkligt bevis för det. Och under tiden behöver vi stöd. Av varann. Det har snart gått tre år. Vi saknar dig, Janne.
 
 

Värdig eller värdo?

Kategori: Allmänt

 
Det är frågan. När jag vänder mig avig för att något ska funka blir det aldrig rätt. Det kan aldrig bli rätt när jag måste vända mig avig. Det är ett tecken på att något är fel. För mig. Och nu menar jag inte om jag upplever att något är svårt eller inte. Jag menar när jag gör saker som jag egentligen är emot. Som känns fel i hela mig. I grunden. Medvetet eller omedvetet. Av olika anledningar. För att vara snäll. Vara omtyckt. För att passa in. Bli accepterad. Komma upp eller stanna kvar på 10-i-topp-listan.  Ja. Och så vidare. Oftast för att få kontakt med barnen. För att få en konfliktfri smooth ledig tid med dom. För att jag vill att det ska vara perfekt när vi träffas. Och det är där och då det blir fel. För om alla vi frånskilda föräldrar agerar utifrån våra egna behov får barnen inte dom vuxna dom behöver runt omkring sig. Dom får en ständig på-låtsas-värld. Räkmacka gånger två. Dom gränser som ska bygga det trygga staketet bildar bara ett jättestort lågt rangligt glest staket. Och föräldrar som flyger lost-in-space på jakt efter något som är ovisst i bästa fall med en känsla av att något gick fel. Kanske har jag fel. Kanske inte. Kanske gäller det många vanliga föräldrar också. Jag ska försöka att behålla min värdighet. Som människa. Och framför allt som vuxen. Fullgöra min uppgift som förälder. Men det är jävlar i mig ingen dans på rosor. 
 

Nytt svenskt rekord

Kategori: Allmänt

 
Edvin har enormt motvilligt tränat skosnöreknytning. Sur surare surast. Butter. Men idag satt den första knuten och rosetten. Stolt kille. Nu ska här övas så att han kan visa mamma. Hepp!
 

Mötesplatsen.hk

Kategori: Allmänt

 
 
Vi har en väldig massa konferensrum på mitt jobb. Alla heter dom något som vilseleder en totalt. Typ Högakusten, Brämön, Ådalen, Underverket. Eller Vänta lite. Va? Okäj. Ja det är ett rum. Det skulle kunna infalla sig så att en nyanställd blir lite förvirrad och tycker att myndigheten är lite väl odetaljerad i sin beskrivning. Av mötesplats. I vilket fall bedrar skenet. När man väl infunnit sig på plats.
 
 
Men idag drog vi till Hemsön på arbetsgruppsmöte. På riktigt. Satt i det fria. Pratade miljö och strategier. Såg rovfågel, hackspett och Höga kusten i all sin prakt. Roligt att träffas i en annan miljö. På hemmaplan. Lite läskigt också. Just därför.
 
 
Och hemma tog en makalös sensommarkväll vid. Alla barnen är hemma. Men utspridda. Precis som det ska vara. Upptagna med sitt. Och här har vi startat upp en del nyheter. Mindre socker. Ingen barnyogurt. Bara vanlig naturell med bär istället. VA!!!? Katastrof! Småkillarna måste lära sig knyta skorna. Men åååååå... Hjälpa till i största allmänhet. Varför då?! För att det känns bra i magen att kunna själv. Få mer självkänsla och självförtroende för att man behövs och är viktig i ett sammanhang. För utvecklingens skull. Inombords. Plus att det känns bra i magen som förälder. När man visar vägen. Men låter dom gå och upptäcka den själv.
 

Letś go crazy

Kategori: Allmänt

 
Under hela min yrkeskarriär har jag fokuserat på att jobba för en bättre värld. Det låter ju himla pretentiöst. Men det är så. Har varit så. Företräda dom goda. Rättvisan. En bättre värld. Lite tryggare. En bättre miljö. Se till att dom som ska ta ansvar gör det. Det är den röda tråden. Genom mina arbeten. Det har känts bra i magen. Trots den soptunna man ofta blir i den positionen. Det är härligt när hjärnan får arbeta. Det intellektuella. Tänket. Förståndet. Ordning och reda. Lagar och regler. Utmaning och utveckling. Massor av analyser, bedömningar som leder till slutsatser. För en god sak.
 
 
Den andra sidan av mig har en oerhörd längtan att få jobba yrkesmässigt med det kreativa. Min passion. Där jag blir levande och fri. Uppfylld. Påfylld. Pånyttfödd. Där hela jag kommer till min rätt. Fullt ut. Jag drömmer om att öppna eget. Inom något där jag få vara kreativ. Få möta människor och ge energi. Värme. Inspiration. Det vackra och positiva. Skapa en känsla och livfullhet. Enkelhet. Lite drag. Massor av energi. Drömmer. Längtar. Börjat planera. Funderar. Och planerna varierar. Men jag märker att grunden återkommer. Färg och form och det sociala. Rent fysiskt och genom andra medier. Är det rätt tid nu? Är jag är i rätt fas i livet nu? Det känns så. Redo att flyga. Våga. Pröva nya vingar. På egna ben. Där min arbetstid blir min tid. Mitt liv. Jag vet inte. Jag har det himla bra just nu. Men jag behöver använda hela mig. Allt annat vore ett slöseri med tid. Jag står och balanserar. Vid en väg. Som leder åt olika håll. Den som lever får se. Jag har inte bråttom. Jag ska ingenstans. Bara till mig själv. Äntligen. 
 
 

No hands!!

Kategori: Allmänt

 
Pretty Women. Och Notting Hill. Samma kväll. Julia Roberts-kväll. Älskar henne. Hennes leende. Yviga kroppsrörelser. Hennes glittrande ögon. Tydliga levande ansiktsuttryck. Breda amerikanska. En aura av magi runt henne. Hon strålar. Underbar skådespelerska. Och sagan. Kärlekshistorian. Dom goda vs dom elaka. Läskiga typer som Stuckey. "Look! No hands, no hands!!"
 
 

Utbränd Louis

Kategori: Allmänt

 
Kan du tänka dig ett liv utan helger? Utan fri tid. Hur viktigt är det för just dig? Vad vill du att den ska innehålla? Jag älskar min fria tid. Oavsett om det är vardag eller helg. Möjligheten att lägga tid på det privata. Mig, familjen och vänner. 
 
 
Den lyser som bäst när den är helt ren. Oskriven. Så jag kan skriva den själv. Som jag vill här och nu. Ibland bara jag. Ibland tillsammans med andra. Skulle inte klara av att allt går i ett. Funkar inte för mig. Även om det är roliga saker. Som jag mår bra av. Var för sig. Egentligen. Man har oftast väldigt roligt när man bränner ut sig. Var det en klok människa som sa. Kännetecken: att kroppen beter sig annorlunda på ett negativt sätt, sovproblem, humör- och tålamodsproblem. Depression. Listan kan göras lång. Ingen hit. Dit vill jag inte igen. Det kan vara en god investering av dig själv och dom du älskar att hitta en hållbar vardag. Hållbara fridagar. Ett hållbart liv. Inte hela tiden på varandra avlösande 100 meters lopp.
 
 
Och fridagarna i helgen har varit i slapparanda. Laddat energi för veckan som kommer. Hemma i stan och på landet. Sensommarvärme och sol. Bra tajming på den. Great helt enkelt. Bästa ställena idag. På stranden. Och i hängmattan med Daniel. Och samtidigt hördes gladjazz. Toner från ett band som spelade på grannens gård. På lagom håll. Glada toner. "Oh, when the saints go marching in. Oh, when the saints go marching in. I want to be in that number. Oh, when the saints go marching in. Oh, when the moon turns red with blood. Oh, when the moon turns red with blood..." Det var inte igår. Lite Louis Armstrong är aldrig fel. 
 

Skitrulle och hopphästar

Kategori: Allmänt

 
Det bästa med Erikshjälpen idag var bilden jag tog utanför. Vi kom dit först av alla. Tio minuter före öppning. Lugnt och skönt. Men bara en massa skräp därinne. 
 
 
Isaac har varit hemma. Halleluja! Bomtjackalack! Lajkaröbin! Alla lyckliga utom storasyster. Kommer ni ihåg storasystern till Lillebror i Karlsson på taket. Så. Ganska bra precis. Minus Stockholmsdialekten. Tonåringar kan vara rätt så verbala med knorr. För att vara lite mild och diplomatisk. Men innerst inne är hon nog lycklig även hon.  
 
 
Skogsprommis med syrran och otroligt fina hopphästen Astrid. Höll på att bli övertrampad. Av henne och syrran. Men annars en himla härlig tur.
 
 
Löppasset. Blätungt. Skitpass. Men i solen och frisk skön luft. Och skorna glada i färgen. Raka vägen hem till en sovlur. I smyg. Medans middagen sattes ihop. Med filtar och tända ljus. Och en del ilskna myggor. Filmen som följde var nog den absolut sämsta film jag sett. Förutom Den där Mary. Den är nog faktiskt sämre. För trött och chockad för att stänga av. Kanske även lite nyfiken. Vad fan händer liksom.
 
 

Henke på ripjakt

Kategori: Allmänt

 
En gång per år åker min andra håriga partner och yogakompis iväg och jagar ripa. Med sin riktiga ägare. Jag är bara fodervärd. Han lär vara en riktigt duktig jägare. Utbildad som få och lika envis som Daniel. Minst.
 
 
På fjället ska dom jaga, fiska, plocka svamp och ligga och gona. Jag känner att jag vill följa med. Köper hela konceptet rakt av. Låter magiskt. Och vädret ska vara bra hela veckan. Kommer längta efter honom. Men unnar honom en rolig vecka i fjällen. Go Henke, go Henke!
 

Iittala Ultima Thule

Kategori: Allmänt

 
 
Enligt min snälla söta vän och kollega är det dom bästa whiskey-glasen. Dom från Iittala. On-The-Rocks av den finländska konstnären och formgivaren Tapio Wirkkalas. Född 1915. Han ska tydligen ha inspirerats av den svenska naturen när han formgav dom. Vilken fullträff det blev.  
 
 
Kan det vara små till is frusna vattendroppar. Vackra i alla fall. Bubbliga. Allt under blir så mycket finare. Reflexerna genom glaset är så fina. 
 
 
Och två likörglas på det. På krita. Det är lite skrämmande. Och fantastiskt på samma gång. 
80 riksdaler. I love loppis. 
 

Fuck you too?

Kategori: Allmänt

 
 
En del blir förbannade av att det står "Ha en trevlig dag!" på ett kvitto. Eller att det på kaffeapparaten står något liknande vänligt meddelande när kaffet är klart. Att butiksbiträdet hälsar artigt. Amerikaniserat. Oäkta. Fjäskigt liksom. Håller inte med. Alls. Jag tror på och gillar positiv energi. Karma. What comes around goes around. Och vem avgör vad som är äkta eller inte. Är det mer äkta att gå med mungiporna neråt och blicken i backen. Eller mot något i fjärran. Oavsett vad som är äkta för mig eller dig kan vi inte bara ta emot? Lite vanlig vänlighet. Medmänsklighet. Är det så farligt. Så svårt. Så provocerande. Kanske kan vi må bra eller bättre av det. Och vad skulle det stå annars på alla kvitton och kaffeapparater. Vad skulle gå hem i dom äkta svenska jantefolkhemmen. Fuck you too, kanske? Jag är sur och tvär, men jävligt äkta. Så kom inte här och var glad. Smilfink. Typ. Näe, ett riktigt rejält fuck you. Det är grejer det. Men aj då, det blev ju lite amerikaniserat det också. Kan vi inte bara lägga ner den där attityden. Och vara vänliga med varandra. Strunta i landsgränser. Nationaliteter. Kulturella och andra skillnader. Jag tror på människors godhet. Jag gillar att vi är olika. Och ett enda leende kan göra en hel dag så mycket bättre.  Så god natt och ha en underbar helg. Och det menar jag. På riktigt. Oavsett om det låter tillgjort i dina öron. Tro det eller ej. Ps. Henke tycker likadant. Så låt oss smila i helgen. Ds. 
 

For sale

Kategori: Allmänt

 
Bloppis idag.
 
 
Ensam stackare söker trevligt sällskap. En hög pall/barstol säljes. Valnötsfanér. 
 
300 SEK.

Bomull och bröllop

Kategori: Allmänt

 
 
När man varit gifta i två år heter det att man firar bomullsbröllop. Tjoho! Ekologiskt odlad såklart och rättvisemärkt. Igår för precis två år sedan var en helt otrolig dag. Min och Daniels bröllopsdag. Som firades med familj och vänner. Daniel är min allra bästa vän. Är förälskad i honom fortfarande. Det hade jag inte trott. Kär också. Älskar. Honom. Han finns alltid där. Oavsett hur jag är eller mår. Oavsett vad som händer i vårt liv. Oavsett om han är flera hundra mil bort eller precis intill mig. Från dag ett har det varit så. Hans öppna varma famn. För mig och mina människor. Tog in oss. Helhjärtat. Inga tveksamheter. Inget spel. Naket. Härligt äkta. Så kärleksfull och omtänksam. Påhittig. Romantisk. Rolig. Lojal. Intelligent. Full av energi och drivkraft. Tro och hopp är hans mellannamn. Fokus på familjen har han. Det går före allt. Han är så fin. Som finast när han bara är. När han inte tror det själv. Hans blonda kalufs. Och glada ljusblå ögon. Blinkandes. Innerliga.
 
 
Igår gick vi på bomull han och jag. På Vägg-i-Vägg. Lite cava och himla god middag. Daniel är som bomull runt mig och vår familj. Vi landar alltid mjukt när han är med. Fyra och ett halvt år tillsammans som varit på riktigt. Med allt vad livet innehåller. Men speciellt massor av kärlek, vänskap och gemenskap. 
 

Efterlängtad katalog

Kategori: Allmänt

 
 
Spännande. Smarrigt. Rykande färsk IKEA-katalog för 2013 finns nu. På en IKEA-butik nära dig.
 
 
Massor av fina möbler. Nya idéer. Blandat med gamla beprövade. Nya köksstommar vilket ju är något av en IKEA-revolution. Roligt med nytänk. Utveckling.
 
 
Några nya favoriter och ett absolut måste på önskelistan. Kryddkvarnen.
 

Destruktiva papperstussar

Kategori: Allmänt

 
Okej hösten kan få komma nu. Redo. Härligt att känna så. Jag har haft en bra sommar. Lugn. I bemärkelsen aktiviteter och konflikter. Rätt så mycket iallafall. Värme. Kärlek. Förälskelse. Sol. Bad. Glass. Lagom dos äventyr. Snickrat i massor och målat. En av mina finaste somrar. Trots att min minsta inte varit med så mycket. Försöker hitta ett lugn i det. Att han kommer tillbaka. Att vår kärlek och relation klarar distansen. Oftast funkar det. Men ibland är jag inte lugn. Bara rädd, ledsen och arg. Känslan av orättvisa. Förtvivlan. För hans skull. För min. För familjen. Vill slå vilt omkring mig. Dra ett täcke över mig. Vråla avgrundshögt. Önskar vissa svarta stunder att en älg kunde hoppa ut framför bilen när jag kör. Fula destruktiva tankar. Som jag inte vill tänka. Som jag skäms för. Men dom seglar förbi snabbt. Tankarna. Som barkbåtar. Jag tillåter dom komma. Sedan seglar dom vidare. Iväg bort från mig. Och mina närmaste håller mig i handen. Finns där. Jag försöker förstå något jag antagligen inte kan begripa. Ibland känns det som om jag fattar. Men andra gånger kan jag inte se ens konturerna av det jag har framför mig. Vad är vad? Vad kan jag göra? Jag har precis rensat väskan efter sommarens turer. Massor av papper. Som jag tydligen lägger i bagen för att sedan kunna slänga. Vid ett senare tillfälle. Eller nåt. Obegripligt varför jag har den proceduren. Sparar inte nånsin papperslapparna. Väskan känns nu äntligen lätt och fräsch. Dom slitna sömmarna som börjat öppna sig får en chans att vila. Vissa saker är helt enkelt inte logiska. Bara gilla läget och inte bråka med verkligheten. Tillåta sig själv att vila lite. Flyta med i det som är. Och det mesta är perfekt. Precis som det är.
 
 
 

Min andra syrra

Kategori: Allmänt

 
 
Ikväll träffar jag henne. På det årliga kräftkalaset med Hedlunds. Min andra syster. En av dom fantastiska människor jag mött på grund av Daniel. Daniels kompis. Från början. Numera även min. Hon är fantastisk. Rolig. Intelligent. Galen. Livlig. Varm i hjärtat. Vacker som få. Både invändigt och utvändigt. Kör sin grej. Känner igen mig i hennes lokala vimsighet. Många frågar om vi är systrar. Och då blir jag glad. Vilken komplimang. Hon är definitivt min soulsister. Grym på att dansa också. Kanske lite galnare än jag. På dansgolvet. 
 

Hang it all

Kategori: Allmänt

 
Det är väldigt skönt med hängmatta. En perfekt dag att ligga och titta upp bland molnen. Tid att inte göra ett jota. Lyssna lite på vinden och lövprasslet. Höra Olivia och Alexander spela pingis runt hörnet. Dammsuga bort stooora döda fjärilar på Olivias rum. Fick precis sällskap av Daniel. Min Fatboy och jag. 
 

Sandaler för lyckliga dagar

Kategori: Allmänt

 

Surfmärket Sanuk. Deras verksamhetsidé. Dom säljer sandaler inte skor. För att dom lyckligaste dagarna är dom med sandalerna på. Menar Sanuk. Jag håller med. Eller helt utan. 
 
 
Jättesköna hur som helst. Happy. Som att stå på en skön yogamatta. Vissa är tydligen också gjorda av yogamattor. Och det känns. Passar mig som handen i handsken. Tack, Sanuk. Nya favoriter. Som passar in på dom senaste dagarnas sköna lunk. Fördelen med att inte jämt vara tillsammans är att det blir lite extra fint vissa dagar. När man anstränger sig lite mer. Än vanligt. Njuter lite mer än vanliga dagar. Som ju tickar på. 
 
 
Tar vara på stunden. På ett lite extra vaket sätt. Trots att man är lite sömnig.
 
 
Syns snart killar. Vi älskar er. Massor. 
 

Ljusglimtar

Kategori: Allmänt

 
Ljusslingan uppsatt på nya pingisförrådet. Lyser upp en annars otroligt mörk sida av husen. Man får hitta sin egen ljusslinga för jobbigare dagar. Som man kan tända. Inom sig. Ingen ser. Ingen vet. Men just den här syns. 
 
 
 
Ljuskällor gör otroligt mycket för hur ett rum uppfattas. Oavsett om rummet är utomhus eller inomhus. Trivseln för rummet. Med rätt belysning blir allt vackrare. Och är i sig en viktig detalj i inredningen. 
 
 
Jag älskar lampor. Nya. Gamla. Stilrena. Roliga. Enkla. Egna. 
 
 
Man kan blanda friskt. Färg. Form. Material. 
 

Fjällräven på landet

Kategori: Allmänt

 
Det är så skönt när solen tittar fram efter några dagars regn. När det är alldeles vindstilla. Och solen värmer försiktigt. 
 
 
Tittar i vår- och sommarkatalogen för Fjällräven. Jag älskar den räven. Enda sedan jag fick ärva min första dunjacka från min dåvarande svärmor. Kan det vara 15-20 år sedan. Den var cirka 20 år gammal redan då. Isblå. Gula snören med läderstoppar. Bullig. Varm. Älskar att kunna gå ut i 20 minusgrader och bara ha t-shirten under. Himla skönt. Den hänger framme året om. Man vet aldrig när den behövs. 
 
 
Och själva Fjällräven-logan är så fin. Både i tryck, tyg och läder. Och nu är min gamla vanliga jacka utsliten. För liten. Kan inte riktigt bestämma mig vilken färg jag ska välja. Blå, senap, svart eller grön. Den hänger med en massa år. Lär ärvas av våra barn. Så det gäller att satsa rätt. 
 
 
Myggsäkra är dom flesta plaggen också. Från Fjällräven. Bara en sån sak. Vi som bor i Norrland gillar det. 
 

Frukost med Olle

Kategori: Allmänt

 
Skönt med frukost. En ledig dag. 
 
 
Smaksatt hälsofil med frön och kärnor. Gott!
 
 
Och ett kokt ägg. En kopp te och en kopp kaffe. Först te. Bläddra tidning. Redo för en slappardag. Skönt väder. No hurry till nåt. 
 

astrid & agnes

Kategori: Allmänt

 
 
Smyckesdesigners från Varberg. Hade inte sett något av dom tidigare. Å andra sidan så är jag inte jätteintresserad av smycken. Men dom här gillar jag.  Fick av min make häromdagen. Tack, älskling! Vacker ring i rostfritt stål. Fina diskreta örhängen till. Hittar så sällan smycken jag tycker om. Och kan ha utan att känna mig obekväm. Eller utspökad. Men dom här var så fina. Mjuka och sköna att ta på. Enkla. Utsökta. 
 
 

Kort i nacken

Kategori: Allmänt

 
Nyklippt hår. Fick spunk i förrgår. Inte en dag till. Skiten måste bort. Nu. Inte imorgon. Och hittade en drop-in. Som faktiskt hade tid att ta emot mig. En skicklig rackare. Som visste vad hon gjorde. Såg ut som fan när jag satte mig. I frisörstolen. Bra det. Så hon tydligt kunde se själva problematiken. Med mina svårfångade virvlar och lockar. Och det trista fluffet. Det stripiga fjuniga. Hockeyfrillan i nacken. Och pom-pomkruset upp till. Hon höjde upp mig så jag kunde sprattla med benen. Kom med förslag. Som kändes bra. Det viktigaste. Bort med Foppanacken. Absolut. Och den rakades bort. Tror hon insåg allvaret i situationen. Gillar ju inte ens hockey. Och det blev bra. Känner mig ung, nätt och lättare. Underligt men bra.
 
 

Tjejtid och stadshäng

Kategori: Allmänt

 
 
Tid för tjejhäng och stadsliv. Oh, yes. Åka till syrran och bubbla. Snicke snacka. Dricka kaffe och käka choklad. Följa med henne till stallet och insupa ljuvlig hästdoft. Gossa in sig i fjunig varm mule. Höra fnysningar. Frustningar. Hovskrap. Känna musklerna spela under mjuk päls. Deras vackra ansikten. Talande snälla ögon. Jag fick borsta syrrans häst. Eller den häst hon hjälprider. Smutsen yrde och jag blev glad ända in i själen. Saknat hästtiden. Snusandet. Pulandet. Samspelet. Men min rygg gillade inte att rida. Alls. Kanske hade det funkat om jag tränat upp den. Men det visste jag inte. Då. Sedan följde räkfrossa med Olivia. Och filmkväll. Ett kilo räkor varav Olle åt typ fem stycken. Så jag frossade. Kan man säga utan att överdriva det minsta. En lugn morgon tillsammans. Bara hon och jag. Skönt att vara ihop i tystnad. Skaka lite liv i huset i stan. Försöka komma ihåg hur saker och ting funkar. Spisen. Fjärrkontrollerna. Njuta av bekvämligheter och lyx som en riktig toa och diskmaskin. Tv:n kändes som en bioduk och ytorna som ett hav. Går barfota runt och gonar. Semester och sommar. Extra skönt såhär på sensommaren. Ett lugn som infinner sig när industrisemestern upphört och den mest intensiva semesteraktivitetsperioden är till ända. Sköööönt. 
 
 

Min pappa och kräftkalaset

Kategori: Allmänt

 
 
Den tråkiga morgonen fick pysa ut. Ebba ut. Ny kraft andades in. Och på kvällen var det kalas. I bästa julaftonsanda. Karl-Bertil Jonsson- och Barnen i Bullerbynatmosfär. Jag har fortfarande samma känsla i kroppen. Julkänsla. På riktigt. Familjkänsla. Sammanhållning. Kärlek. Min syster hade ställt till med kalas eftersom hon fyllt år och Tilde fyller idag. Kräftkalas. Bubbliga samtal. Barn som leker och skrattar. Gamla hederliga vanliga lekar. Pratades gamla minnen och nya skapades. Det sörplades och kraschades kräftskal. Ljuvliga små röda kräftor. Underbart goda. Bra sälta. Dillsmak. Fast konsistens i kött och skal. Rom! Hela familjen var med utom Isaac. Han älskar kräftor. Det gör min pappa också. Pappa som jag inte skrivit så mycket om. Som jag inte träffar lika mycket som syrran och mamma. Inte för att jag inte vill. Bara för att det blivit så. Vi är kanske lite för bekväma båda två. Dåliga på att höra av oss. Jag har sällan tråkigt när jag är med pappa. Jag älskar honom. Och gillar honom. Hans livfulla busiga ögon. Ungdomliga sinne och roliga humor. Kärleksfulla själ och varma famn. Vacker i all sin skörhet och kraftfullhet.  Som skjutsat ner diverse loppisfynd från norrland till Stockholm. Modell större. 70 km i timmen i 100 mil. För min skull. Som for ner till mig på Gullmarsplan och körde ut en man som jag inte klarade av att bli av med själv. En som inte fungerar som dom flesta andra. Två veckor var han där. Min pappa. Det var så lång tid det tog att få ut den där mannen. Som inte förstod ett nej. Kommer aldrig glömma det. Tack, pappa. Och tack syrran för en underbar kväll. ❤
 
 
 

Fuckmorgon

Kategori: Allmänt

 
Med den negativa innebörden. Blä. Urk. Ibland får jag liksom nog. Oftast när jag varit en riktig kass förälder. När jag duckat för en hel del situationer. Där jag borde agerat vuxen. Ansvarsfull. Agerat förälder helt enkelt. Och inte satsat så mycket på att vara en poppis mamma. Eller ännu värre, poppis kompis. Det blir liksom aldrig bra. Inte min uppgift. Inte vad dom behöver. Och det spårar alltid ur. Till slut. Tänker på artikeln som delats av massor. Att barn som behandlas som kungar blir olyckliga som vuxna. Man kan nog också lägga till där olyckliga som barn. För det är ju inte vad barnen vill egentligen. Eller blir trygga av. Annat än extremt kortsiktigt. För stunden. Och olyckliga föräldrar. Så nu sitter jag här. Förbannad och besviken. På mig själv. Och snart skiljs vi åt. Igen. Med en klibbig jobbig känsla i magen. Fuck. Helt enkelt. 
 

Friggebord

Kategori: Allmänt

 
Ett plank blev en friggebod. För att det måste vara så. Av byggnadstekniska skäl. Lov och sånt. Och det blev ju bra. Egentligen. Flera funktioner i ett. Ett stopp, en fondvägg, ett häng och ett förråd. Före och efter. Kommer målas mattsvart när det är möjligt. Om några år. Fondvägg here I come. Soon. Tack, Anders för kreativ ursprungsidé. Rottingsoffa och fåtöljer inköpta i sommar för 200 riksdaler på den årliga loppisen vid Hemsö dansbana.
 

Slapparedán

Kategori: Allmänt

 
Ibland blir man så skönt trött. Det är väldigt bra när det infaller på en semesterdag. Ibland har man tur. Ibland inte. Idag var en sån dag. En turdag. Gå omkring och gona. Gona betyder mysa på min fars språk. Då gör man bara mysiga saker. Hela dagen. Sakta. I lagom takt. Dricka te. Kaffe. Äta skorpor. Brandtskorpor. Som är mina älsklingsskorpor. Farligt goda. Söta och frasiga. Bregott och ost. Doppa dom snabbt i teét. Jävlar va gott. Semesterlyx. Ibland är det bra med mulet väder. Ställtidsdag. Slappardag. Återhämtningsdag. 
 

Pingisbord

Kategori: Aktiviteter

 
 
Nu är pingisbordet på plats. Har man ett stort trädäck får man plats med ett sånt. Och vi gillar att köra, så nu kan spelen börja. En pingisbod är på gång. Bordet gillar inte regn. Nämligen. Viktiga grejer. 
 

Regn i augusti

Kategori: Allmänt

 
 
Småstrilande regn när jag duschade ute. Kallt blandat med varmt. Innan våra middagsgäster och värden skulle komma hem. Skynda skynda. Det är typiskt mig. Att göra mig klar i precis sista minuten. Med andan i halsen. På gränsen till kollaps. Och härligt livligt. På gång. När jag torkat upp och fått på mig kläder så öppnade himlen sig. Spön stod i backen. Barnen som kommit hem sprang omkring och tyckte livet var härligt. Blött är gött. Typ. Det drog vidare lika snabbt som det kom. Och solen tittade fram. Igen. Lagom till middag. Med fina familjen M. M som i Mabergs. Och allas förnamn. Halva styrkan i familjen Mabergs hjälpte till och duscha Henke innan hemfärd. Jag hämtade hem den efterlängtade sonen ikväll. Äntligen äntligen. Finaste. Hela familjen samlad igen. Och solnedgången var overkligt magisk. Speciellt ikväll. It's a sign. Himlen firar. Med oss. Himlen glödde mot blå kuliss. Och den är ständigt i förändring. Och vi tittar. Och utropar. "Titta!!" "Men nu då!!" "Men hallå, kolla!!" "Titta!!" Jag fotar. Vi fotar. Njuter. Häpnas. Känner tacksamhet. Ödmjukhet. Vi tycker att vi är på världens vackraste plats. Man ska inte jämföra. Det är onödigt. Idiotiskt och omöjligt. Men jag kan inte hjälpa det. Hawaii släng dig i väggen. Höga kusten i love u.
 
 

Lika som blåbär

Kategori: Allmänt

 
Idag fyller min syster år. Världens bussigaste vackraste syster. Gjorde dagen till ära en tårta. Som hon inte kunde äta av. För hon jobbade. Och jag är på landet. Osis, syrran. Sorry. Grunden till tårtan har jag snott från syrran. Ursprunget är nämligen en daimtårta med grädde och maräng. Som jag älskar. Som alla verkar älska. Eftersom det fattades ingredienser fick jag ta dumlekola och lite lite hallonsylt mellan marängbottnarna. Toppade med massor av blåbär. Nyssplockade. Av turturduvorna Alex och Olle. Lika som bär är dom. Faktiskt. Har inte tänkt på det tidigare. Men så är det. Söta som blåbär också. 
 

Inte få panik över mörkret

Kategori: Allmänt

 
 
Mycket mörkare nu. Becksvart härute. Om kvällen vid 23. Och värmeljusen tänds igen. För att ge ljus och inte bara för att ta bort fukt i stugan eller för mys. Tre lintottar smyger iväg runt knuten och kissar. Pirriga. Två mörkare skuggor av ungdomar slinker in i stugan. Efter en lugn dag. En riktig inte-göra-något-särskilt-sommardag. Som är det bästa. När alla bara strosar omkring och pular på med lite av varje. Och just ingenting. Sköna prat. Gungande i hammacken. Fram och tillbaka. 
 

Eftersök av glassbil

Kategori: Allmänt

 
Vi möter den när vi precis parkerat bussen vid stranden. Glassbilen. Hemglassen. Den kommer en gång i veckan. På måndagar. Det är en viktig hållpunkt. Otänkbart att missa för nästan vad som helst. Faktiskt. Glass som ska räcka en vecka. Kall och god. Roliga sorter. Turkisk peppar. Nya favoriten. Det är lite för långt att frakta glassen hit ut från stan. Lite för varmt. Trots kylbox. Houston. We have a problem. I Hemsömått mätt. Jag kilar fram till glasskillen. "Du var inte hemma i måndags" säger han och skrattar. "Maken hade inte plånkan hemma, så det blev ingen glass ut". Han flinar. Jag ser säkert fundersam.  "Mm. När kommer du bort till oss idag?" Säger jag. Grinar jag. Ansiktslinjerna drar åt olika håll i mitt ansikte. Nervöst. Osäkert. "Om en halvtimme ungefär". Fan. Det hinner jag inte. Inser det orimliga med att lämna familjen för att åka hem och vänta på glassbilen. När solen skiner och värmen gör att jag håller på att smälta bort. "Men jag finns på ön till sju". Säger han. Jamen dåså. Jippie! Det löser sig. Tänker inte på att ön är stor. Megastor. Jag släntrar iväg något lättad. Och efter strandbesöket åker vi iväg. För att möta upp honom. Hitta glassbilen. Glasskillens glada uppmanande trudelutt brukar höras lång väg. Hela kvällarna. Men vi hör ingenting. Nada. Vi kör och vi kör. Tystnad överallt. Öbor påstår att den nyss swischat förbi. Att dom precis hört honom. Men vi lyckas inte hinna ikapp glassbilen. Så idag cyklar vi bort till glasskiosken bortom Hemsö kyrka. 13-17. Tisdag till torsdag. Och lördag till söndag. Där lär vi hänga en del. Till nästa måndag. Då jäklar.
 

Sommargäster och soppaänglar

Kategori: Allmänt

 
 
"Mäh, vem är det som inte diskar!?!"
"Varför har ingen tagit med sig frukt och flera kaksorter." Ja du. Vad svarar man till sin tonåring och dotter. Var ska jag börja. Tänkte jag. Men jag gjorde en liknande grej själv imorse. Så jag var pedagogisk och lite avslappnat glad när jag svarade henne. Min blunder. Vi hade lite bränsle i bilen. Satte av till färjan för att hämta vår sommargäst. Tänkte att det här blir klurigt. Känns långt. Tur och retur. Lite bränsle. Tro om vi klarar oss tillbaka in till storstan. Älandsbro. För att tanka. Magkänslan sa nej. Definitivt inte. Aldrig. Nånsin. Tänket sa. Vet inte hur långt det är. Vet inte riktigt hur mycket bränsle vi har kvar. Återstående-körsträcks-mätaren verkar inte riktigt hundra. Lättjan inom mig. Kolla med Daniel. Tänkte jag. Jag lägger där och då lite käckt över ansvaret på honom. Han som inte var med i bilen. Han som inte hade en aning om att jag susat iväg. Med alla barnen. Det var ju himla smart. Och Daniel svarade inte. På mobilen. Så fräckt. Att inte svara när man är i nöd. Det kändes helt naturligt att bollen skulle ligga hos honom. Eftersom beslutet var så jobbigt och jag inte ville. Själv. Gömma huvudet i sanden kan vara så skönt. Trots allt. Om man tränger undan den konstiga känslan i magen. Extremt dumt. Kan aldrig komma något gott ur det.  Innerst inne fattade jag såklart att färden måste fortsätta med färjan över till OK/Q8. Även fast jag inte kände för det. Även fast ingen i bilen kände för det. Orka. Ofta. Javisst. Näe. Men jag vände alltså. Och åkte med sommargäst och bihang tillbaka. Stereon på högsta nivån. Några av oss sjöng glatt. "I'm lucky I'm in love with my best friend. Lucky to have been where I have been. Lucky to be coming home again. Ooh ooh ooh..." Daniel har precis kommit tillbaka från stugan. När jag smyger ner bilen lite försiktig. Lite skämmigt. Lite generad. Är jag. Och kronan ramlar ner. Efter ett tag. Han fattar. Vi kör så långt vi kan. Säger han snällt. Sen cyklar jag resten. Hämtar en dunk på macken. Han är underbar. Helt enkelt. Jag hade blivit galen. Om det hade varit tvärtom. Tyckt att han var en klantarsel. För att uttrycka mig milt och barnvänligt. Försöker sedan rädda upp mitt ansikte. Genom en SOS-uppdatering på fejjan. Och två änglar tillika vandrarhemsdirektörer kommer ridandes på sin Volvo. Åker från Rö in till Älandsbro. Köper en dunk och 10 liter diesel. Till oss. Och skenar ut till Hemsön. Vilka änglar. Våra soppaänglar. Trodde ingen gjorde sånt längre. Det är dessutom så att David och Chabbe inte direkt har en massa ledig tid över. Så underbart snällt. Kommer aldrig glömma det. Tusen tack, snälla ni. Ni är bäst. Alla kategorier.
 

Sideboobs

Kategori: Allmänt

 
 
Jihaa!! Åh herregud va skönt. Jag är klar. Sista skruven på trallen är dragen. Overkligt. Men äntligen sant. Stolt att jag gjorde det. Eller vi. Cirka 130 kvadratmeter däck. 10 000 trallskruvar. Tiotusen. Det är rätt många. Träningsvärk i underarmarna och i bröstmusklerna. Eller så håller jag på att få en hjärtinfarkt. Men jag tror inte det. Känner mig pigg och glad. Utsläppt på grönbete. Frisläppt. Lättad. Och huset är färdigmålat. Så ikväll firar vi. Och mamma stämplar ut och åker hem. Världens sågproffs visade det sig. Att hon var. Och nu på mina lediga dagar gäller följande. Jag har bestämt för att inte sova bort morgonen. Yoga varje dag. Innan kidsen vaknar. När allt är lugnt och tyst. Plocka blåbär till frukostyogurten. Och sen flyta med. Idag sa min dotter "Mamma, sideboobs." Va. Sa jag. Sideboobs? Bikiniöverdelen hänger snett. Brösten syns lite. The boobs. Svingas tillbaka till högstadietiden. Kenna. Micke. Och Håkan. Deras nyfikenhet och lekfulla fixering. Förstås. Vem tänkte inte på sånt. Och vilket jäkla bra ord. Aldrig hört. Underbart. Kommer hänga med mig framåt. Borde stå i Svenska Akademins ordlista. Fast det kanske det gör. Hopplöst efter. 
 
 

Samma mynt?

Kategori: Allmänt

 
Skön morgon. Lugn. Läsa tidning. Titta på hundarna som står och vädrar nosen. Läste något som fick mig att fundera. Kan vår upplevelse av samma sak skiljas åt så till det yttersta. Olika perspektiv det är klart. Skilda behov. Olika liv. Som ibland möts. Det oundvikliga. Skilda bakgrund och historia. Gemensam också. Men ändå. Olika liv och möjligheter som inte verkar kommuniceras. Med den det berör. Om det viktigaste. Känner inte igen mig i beskrivningen som publiceras.  Förutom att det funkat dåligt. Och att det blivit bättre. Mycket bättre. Lättare. Och det är jag glad för. Det är skönt. Jag har mycket kärlek inom mig. Så mycket kärlek att den räcker till andra också. Att den räcker till mig själv.
 
Nedan är senaste loppisfynden. Vackra bulliga furustakar. Och en tandpetarhållare. I keramik. Mycket var så vackert förr i tiden. Bra material och rätt känsla för hållbarhet. Som verkar smyga sig tillbaka. Igen. Tacksam för att fler och fler tänker så i vår tid. Plus återanvändning. Det är great.
 
 

Benjamin och tvättmaskinsmeck

Kategori: Allmänt

 
Benjamin syrsa och långa gula taxen vad han nu heter. Fina i hyllan där hemma. Tänkte på dom när Anna-Karin fyndat porslinsdjur på St Erikshjälpen. Saknar dom lite. Men jag har knappt tid till det. Skruvandet fortsätter. Jag ser ljuset. Och Daniel har försökt laga tvättmaskinen. Gick sådär. Man får dyrka upp dörren. Borde innebära att jag med gott samvete kan lämna tvättandet till Daniel. Helt. Det känns okej. 
 
Ulrika? Ulrika Ulrika? Ulrika? Ulrika? Ulrika? Ulrika? Ulrika? Ulrika? Ulrika? Ulrika? Ulrika? Och so on. Och så vidare. My god hur många gånger kan mitt namn upprepas innan det är helt utslitet och söndertrasat. Det luckras upp och förstoras samtidigt. Megastora VERSALER. Och utsmetade till oigenkännlighet. Vill i såna lägen byta namn. Byta radiofrekvens. Ta på mig ett par riktigt stora feta hörlurar. Med riktigt hög musik. Lugnande musik. Svårt att lyssna till det viktiga som kommer. Det jag vill höra. Vars är pappan tänker jag. Vars är han. Jo just ja. Han ligger under tvättmaskinen. 
 
 
 

Min trollunge

Kategori: Allmänt

 
Tittar på henne och fattar inte. Min trollunge. Att hon varit i min mage. Att jag har en del i att hon finns. En del av henne. Lika och olika. Sig själv. Främst. Sin alldeles egen person. Som inte är varken jag eller hennes pappa. Så mysigt att hon är hemma igen. Försöker lämna henne ifred. Ge henne space att landa i. Vill bara sitta och hålla om henne. Stryka henne över håret. Pussa på henne. Massor. Får titta och njuta. Hon är hemma igen. Så himla underbart. 
 

Erika med lite självfall

Kategori: Allmänt

 
 
Jesus va bra, vilken kväll. På riktigt. Jag är så positiv till Sågverket att ni tror säkert att jag är mutad. Men icke. Gör inte sånt. Inte min grej. Helylle. Men jag gillar dom skarpt. Ikväll. Broöppningkänsla. DJ:en Mats Larsson spelade fem solar. Bandet Speakeasy med sångerskan Erika Lundqvist var också fem solar. Erika exta guldstjärna i kanten. Nästan lite provocerande magisk. Törs jag berätta att hon serverar på detta #Underverk också. Och vandrarhemsdirektörerna var omhändertagande och såg till att alla trivdes. Som vanligt. Plus schysst mat & dryck. Som fisken i vattnet. Som älgen i skogen. Så att säga. Och så syrran & Daniel. Bäst. Och vänner. Upprymd och lycklig åker vi nu hem mot Nordanö. Mot ännu en fredag. Good day and for sure a very good night. 
 
 

#Musikverket och jag

Kategori: Allmänt

 
 
 
Kanske vi borde flytta in på Sågverket. Vi är ju där så ofta. Och dom har ju massor av rum. Ett heter Ulrika har jag hört. Mitt rum borde det vara. Inget tjafsande om det. Punkt. Nån som har ett vettigt argument mot det. Tänkte väl. Avgjort. Det är så familjärt där. Men  inte på det där "här springer fjorton snoriga skräniga ouppfostrade ungar runt. vart fan är föräldrarna-sättet". Här känns så livfullt på ett harmoniskt glatt sätt. Och ikväll blir det #Musikverket. Band. Tvårätters. Cava. Det får bli som en härlig avslutning (snart) på en bra treveckorsjobbperiod. Och fira att vi snart har semester. Igen. Och får vara med barnen i två veckor. Det blir bra. Det blir helt perfekt.
 

Ekenbergskan ställer ut

Kategori: Allmänt

 
 
Nya talangen Anna-Sara Ekenberg ställer ut sin konst på Sågverket. Eller snarare på #Konstverket. Embraced - contrasts in Life. Idag började vernissagen. Ovanpå resturangen. Uppe på loftet. Som badar i ljus. Där kan man sitta och bara stirra. Man vill inte gå därifrån. Inte jag iallafall. Och Ekenbergskans tavlor är så himla fin. Hon kan med några få streck forma en kropp. Ett ansikte. Vad som helst. Utrycksfullt. Med djup och charm. Och humor. Det berör. En av reproduktionerna med tusch föreställer en äldre kvinna på typ 40- eller 50-talet. Den är så fin. Hon liknar min farmor. Väldigt mycket till och med. Som jag sett henne på gamla svart-vita kort. Såna där som är lite naggade i kanten. I halsband. Tjusig. Enkel. Mörk. Vacker men inte på det klassiska sättet. Och i programbladet läser jag. Nummer 2. Sigrid. Och det heter min farmor. Eller hette. Gillar såna sammanträffanden. Tror att farmor vinkar däruppe till mig. Här är jag! Här är jag! Jag har det bra! Är det inte lite konstigt iallafall. Det tycker jag. Utställningen var underbar. Anna-Sara strålade och besökarna många. Och vi trivdes. Har ni möjlighet, åk och titta. Njut av huset och omgivningen. Utställningen. Får och höns. Det underbara köket och sommarkafét. Och du behöver inte ens åka hem. Ta en cava och stanna över på vandrarhemmet. Det är i Rö det händer. För oss som bor i Härnösandstrakten. Faktiskt. Rätt så lustigt. Men så är det. Bästa stället i stan alla kategorier.